Atam ne dersin bu memleketin haline
vallaa mirasını sonuna kadar taşıyacagız.yüce önderimiz yüce kurtarıcı Atatürk
Şuna inanmak lâzımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz herşey kadının eseridir. ( 1923 )
Kudretsiz beyinler, zayıf gözler gerçeği kolaylıkla göremezler. O gibiler, büyük Türk Milleti'nin yüksek seviyesine nazaran geri adamlardır. Fakat zaman bütün gerçekleri, en geri olanlara dahi anlatacaktır. ( 1925 )
bence ne bu siteye Atatürk kösesi ne de bu millete Atatürk gibi karizmatik bi lider yakismiyor...döküntü,amerikan köpegi milletin lideri Atatürk olamaz..
ATAMIN GÖSTERDİĞİ YOLDA TEK GÜVENCEM DAMARLARIMDAKİ ASİL KAN OLACAK
ve hep öyle kalacak

MİLLİ HİSS İLE DİL ARASINDAKI BAĞ ÇOK KUVVETLİDİR.DİLİN MİLLİ VE ZENGİN OLMASI MİLLİ HİSSİN İNKİŞAFINDA BAŞLICA MÜESSİSEDİR.TÜRK DİLİ,DİLLERİN EN ZENGİNLERİNDENDİR,YETER Kİ BU DİL,ŞÜURLU İŞLENSİN...
ÜLKESİNİN YÜKSEK İSTİKLALİNİ KORUMASINI BİLEN TÜRK MİLLETİ,DİLİNİ DE YABANCI DİLLER BOYUNDURUĞUNDAN KURTARMALIDIR...
GAZİ M.K.A.
"MEN ATATÜRK'ÜN ESGERİYEM!"
EBÜLFEZ ELÇİBEY
ATAM SEN RAHAT UYU DİYE ELİMDEN GELENİ YAPICAM KENDİ ÇAPIMDA EN GENEDE RAHAT OL BEN VE BENM GİBİ DÜŞÜNENLER VAR OLDUĞU SÜRECE BU ÜLKE HER DAİM SENİ ANACAKTIR (BGNDE YANINDAN GELDİM BGNDE SANA BİŞİLER YAZDIM )

nasil resim konuldugunu bilmiyorm link verem bari:)
[img=http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_922837679.PNG
soz e ne gerek...
4 defa değiştirildi
En Son: 2008-08-22 21:21:30
Bir Anı ...
İzmir kurtulmuş, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler...
Trene binerler ve kompartımana çekilirler. Ertesi gün, yaveri, Atatürk'ün
kompartımanının kapısını çalar. Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatını
yıkamaktadır. Yaveri; 'Paşam bu ne hal, hiç uyumadınız herhalde, niye
böylesiniz?' der. 'Çocuk, kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı
unutmuşsunuz. Kolumu yastık yaptım ağrıdı. Setremi yastık
yaptım üşüdüm. Uyumadım kalktım' der. Yaveri; 'Aman paşam! Birimize haber verseydiniz. Hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik' der ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir; 'Geç fark ettim. Hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiçbirinize kıyamadım. Önemli olan benim uyumam degil, milletimin rahat uyumasi ..'
ATAMIZ SAYESİNDE ÖYLE RAHAT UYUYORUZ Kİ;;;HALA UYANAMADIK!!!
OKUYUN ARKLAR!!!
İzindeyiz Ata'm
Hani "Türk, Öğün, Çalış, Güven" demiştin ya... Biz ilkinde takılıp kaldık. O yüzden çalışmaya vakit kalmadı. Kimselere de (kendimiz dahil) güvenmiyoruz.Seninle övünüyoruz. Adına barajlar, yollar, köprüler yapıyoruz. Balolar, heykeller, hatalar yapıyoruz.
Klipler, zamlar, işkenceler, darbeler...
Öyle bir kargaşa yarattık ki senin adına darbe yapanlar, senin adına yönetimde olanları devirip,senin fikirlerinle açıklıyorlar bunu... Ve de devrilenler yine senin fikirlerinle savunuyorlar kendilerini...
Herkes seni bir dönemki görüşlerinle tanımlayıp başka başka anlatıyor bize... Asker, demokrat, dindar,ateist, laik, çapkın, milliyetçi... Liste uzayıp gidiyor, biz tartışıp gidiyoruz.
Hala "İzindeyiz" ve bu izin hiç bitmeyecek gibi görünüyor.
"İzinde" olduğumuzdan kabrine çok ziyaret yaptık, ama sana layık bir film yapamadık. 66 yılda... Belki kimseleri sana benzetemediğimizden, belki parayı denkleştiremediğimizden...
Adına yaptığımız köprülere akın akın koşuyor yurtyaşların... İntihar etmek için...
Cumhuriyeti emanet ettiğin gençler, polis copundan kafalarını kaldıramaz haldeler.
Zorlu savaşlarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinde bugün çetelerin gölgesi var.
Dev posterlerini yaptık ama doğru dürüst bir belgeselini yapamadık Ata'm...! Arkandan ağlamaktan gözlerimiz şiştiği için yazılarını, konuşmalarını doğru dürüst bir kitapta toplayamadık. Adına kurduğumuz kültür merkezini yangından koruyamadık.
Senin adına iktidara el koyanlar mirasını çiğnedi, ses çıkartmadık. Kurduğun partiyi kapatıp, arşivini yaktılar... Alkışladık...
Çünkü biz izindeyiz Ata'm...
Her sabah güne "Türküm, Doğruyum, Çalışkanım" diye bağıran, geri ve tembel nesiller yetiştirdik. Sesimiz gür çıkıyor ama eğitimde başarı oranlarımız yerde sürünüyor.
Köşklerin bakımsızlıktan dökülüyor...
Kocaman resimlerinin asıldığı kamu binaları içinde memurun aç.
"Beni emanet ediniz" dediğin doktorların biliyorsun seni "geç teşhisten" erken yolcu ettiler.
Merak etme "İzindeyiz" Ata'm...
O dönemde söylediğin bazı sözler bugün 7 kilit altında. Din üzerine, düşünce özgürlüğü üzerine yazdıklarını yazmaya, söylemeye kalkanlar mahkemelerde sürünüyorlar.
O gün yazdıklarını, bugün ağıza alamayacak haldeyiz.
Seni aşmaktan vazgeçtik, sana ulaşamıyoruz Ata'm...
Heykellerin o kadar büyük, posterlerin öyle kocaman ki, ardında bir dolu adam kendi pisliğini
gizleyebiliyor. Pislik büyüdükçe heykelleri de büyütüyorlar.
Şu "İzindekiler"in listesini bir görsen inanamazsın Ata'm... Kendini tanıyamazsın.
Özlü sözlerini paylaşamıyorlar.
Yılgınlığa düşmememiz için söylediğin "küçük kıvılcımlar, büyük yangınlar doğurabilir" sözünü
itfaiye kapısına asmışlar.
Bağışla bizi... İzindeyiz Ata'm...!