Mesaj Panosu

KARARSIZ
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

Re: yurt disi egitim mi?!!!!!!! 2006-09-18 (22:13)
"corli24" demiş ki:
slm arkadaslar
yurt dişinda okumak isteyenlere bir turlu anlamiyorum. valla egitim için giden insanlar egitimini tamamladiktan sonra birdaha turkiyeye donmek gibi bi niyetleri olmuyo. sonrada vay efendim turkiyede bilim adami çikmiyomuş diyorlar.
burrdaki okullarin neyi var anlamiyorum. bari cok çalişmak istiyorlar burda egitimlerini tamamlasinlar hem bizim okullarin kaliteleride artmiş olur. imkani olanlar cekip giderse bu ulkede diger okumak isteyenler ne yapsin. unutmayinki bu ulkenin oyle nsanlara ihtiyaci varki bunlarin çogu yurt dişina kacip gidenler oluşturuyo.
valla ben daha bişey diyemiyorum bende bir fizik ogrencisi olarak fizik biliminin turkiyede fazla ragbet gormedigini biliyorum.ama en azinda egitimimi burda kedi ulkem içinde yapmaktan mutluyum. Üzgün

Pekiiii...diyelim ki ,Bursa Uludag Tip fakultesi ogrencisisin...bi soyle bakiim, kactane amelyatta,kactane dogumda veya kactane gercek muayenede asistanlik yapiyorsun , ve kactane profesore rahatla itiraz edebilirsin,hadi,kantinde,kiz,erkek,sagci,solcu ayrimindan bahsetmeyelim...Guzel kardesim,yurtdisinda okuyanlarin bir kismi belki Turkiyede kazanamadiklari icin buradalar...ama bir cogu da tam o iyi dedigin egitimin iyi olmadiginin farkinda olduklari icin burasini secmis durumdalar...Sen bu arada nerede okuyorsun?...
Re: tek kaldım 2006-09-18 (22:17)
"çeri38" demiş ki:
arkadaslar öyle mesajlar yazmıssınızkı resmen benı dusman ılan etmıssınız siz bilirsiniz. benım bılgımın olmadıgını soyluyorsunuz o zaman benı bılgılendırın bakarsınız bende sofyada okumaya karar verırım Gözlerini yuvarlıyor sınavı hayatın donum noktası olarak gorenler var ve bunları hayretle seyredıyorum. ısten bahsetmısken ıs bulmak ınsanın kendını gelıstırmesıne baglı. sıze kucuk bır ornek vermek ıstıyorum. tanıdıgım ıkı arkadasım var ve bunlar amca cocukları bunlardan bırı odtu fızık ten dıgerı ercıyes fızık ten mezun oldu. bolumlerıne baktgında ıs yapamazlar dıye dusunulebılır ama bunlardan odtu mezunu olan TED KAYSERİ kolejınde 2.250 ytl maas ıle fızık ogretmenlıgı yapıyor dıgerı ıse MAVİ JEANS ve BLUE JEANS a hammadde ımal eden KAYSERİ ORTA ANADOLU FABRIKASINDA 2.000 ytl maas ıle mudur yardımcılıgı yapıyor ve bunların yası 25. eger bu ornekte soyledıgım ınsanların ıslerını maaslarını bolumlerını begenmedıysenız o zaman sıze saygı duyarım. Şaşkın gıdecegınız ulkede ve unıversıtede basarılar.

Yanlis bolumde yaziyorsun kardes...Bu forumdan hicbirimiz Kayseriye gitmis veya gitmeye istegi olanlardan degiliz...isterse Mikrosoft bile fabrika acsin oraya
yurt dişi... 2006-09-20 (09:45)
corli24
Bay
corli24
Türkiye, Niğde
Niğde Üniversitesi
ya şimdi nedemek istiyosunuz.. burda okuma imkani olmadigi için mi okadar uzaklara gidiyosunuz.
oralara gidebilmek için nekadar masraf yapiliyo bilmem ama azimsanamiyacak kadar vardir heralde. ozaman bu imkanlari bulan kişiler burdaki ozel okullarda egitim gorseler diyorum. hadi devlet okulundan umutlu degilseniz ozelde daha şanslisiniz... bunuda duşunmek gerekir.
boylece yapilan masraflar bizim ulkemizde kalir. yurt dişina harcanan paralari bir hesaplarmisiniz.
aileler burda çalişip kazandiklar parayi direk yurt disina harciyor işin ekonomik boyutu bu.
egitim kalitesine gelince.orasi herkesin malumu zaten.ama bunu iyi yerlere getirmek için duşunen hiç kimse yok. zaten sorunda burda....
2006-09-20 (10:32)
larion
Bay
larion
Türkiye, İstanbul
İstanbul Bilgi Üniversitesi
dostum , bulgaristandaki üniversiteler gerçektende ucuz türkiyedeki özellere göre.. artık vakıf üniversiteleri abarttılar olayı.. 17bin,20bin dolar alan üniversiteler var bu azımsanmayacak bir fiyat..bulgaristanda okuyup uluslararası bir diploma almak gerçektende çok daha cazip. ha ülkeden ayrılmak koyarmı adama ? tabii zoruna gider insanın.. ama ne yapalım , ülkemizin çarpık eğitim sistemi. çoğu insana göre herşey öss değil .. kimi insanlar vardır öss den nefret eder , ama istediği bölüm hakkında 7/24 çalışabilir bu yüzden bulgaristan-yurtdışı eğitimini destekleyenlerdenim.

her insan kendi toprağında yaşamak,okumak ister ama ne yazıkki bazen şartlar el vermiyor..
Re: yurtdısımı!!!! 2006-09-21 (04:12)
"çeri38" demiş ki:
Turkıyedekı unıversıtelerın dıbımı kurudu da yurt dısına gıdıyorsunuz anlamıyorum kı!!!! kendı dılını konusan kendı ınsanlarından olan anavatanında oku en ıyısı. kendıne ıyı bak
hakkat dogru soyluyosun okuyun kendi ulkenizde her taraf turk oldu burdadami rahat yok be kardesim
2006-09-21 (18:35)
cilginn
Bay
cilginn
Bulgaristan
hepinizin yazdiklarini okudum herkese saygi duyuyorum herkesin kendi dusuncesidir ama sunu diyemeden edemeyecegim,Tamam anavatanimiz kendi canimiz kanimizdan insanlar ailemiz sevdikleirmiz ama su Turkiyede ne duzgun calisiyor bana soyleyebilirmisiniz ??? ne egitim sistemi oturmus ne o sistem oturmus ne bu sistem oturmus hicbir sistem oturmamis su gotu boklu bulgaristan dedigimiz begenmedigimiz yurtlari guzel degil sunlar iguzel degil dedigimiz bulgaristan en kotu 2 seneye bizim neredeyse rezil duruma dustugumuz ve herseyimizi onlerine sundugumuz AB ye giriyor.Bunu ben sahsen kabullenemiyorum.Sadece istanbul bulgaristanin tum sehirlerinden daha guzeldir hangisinde var o guzelim yerler tarihler ama insani bezdiriyor bu ulke.Hersey sorun hersey sorun cildiriyorsun.En ust kademesinden en alt kademesine kadar insanlar vatandasi soymak icin daha fazla almak icin ugrasiyorlar.Tamam bulgaristandada rusvet olayi var ama hersey sistemli nereye gidersen git bir kural var ve o kurala UYULUYOR uyulmak zorunda.Tr de nerdeee
hadi bunlari gectim oss denilen seye gelelim allah icin hanginiz bana oss nin mantikli birsey oldugunu soyleyebilirsiniz.Ben dil bolumunden mezun oldum ve 363 kusur puan aldim ama tr de okumakmi allah korusun.Bende istemezmiydim cok sevdigim sayisala gidip elimden geleni yapip istediigm bolume gitmeyi ama nerdee.sayisala giden dil dile giden sayisal ogrenemiyor bizim ulkemizde.Onu gectim sayisal sozel esit agirlik die ayiriorlar ama derslere bi bakalimmi neler degisiyor.esit agirlikta mat dilde ingilizce sayisalda bio kimya ve fizik dier dersler hemen hemen hepsinde yokmu ?? ne anlami kaldi ozaman ayirmanin sadece sinavda ve sonrasinda ogrenciye eziyet.onu gectim liseyi bitirdin tum hayatin hemde TUM hayatin 3 saatlik bi sinava endeksli eger istedigin bolumu kazanamadiysan paran da yoksa napicaksin ozaman artik puanin neye yetiosa ona gidiceksin bu nedenle olmuomu ulkemizdeki sorunlar zaten.Isini yapan kac kisi memnun su anda yada okuyan insanlarin kactanesi memnunlar okuduklari bolumden yada kctane insan bitirdigi bolumle ilgili is yapiyor\????? bu nedenle insanlar disariyi tercih ediyor cunku adamlarin herseyi oturmus hersey sistemli ilerliyor.Haksizlik ulkemizdeki kadar hat safhada degil.Hic bir yer bizim ulkemiz kadar pahali degil.Tamam pahali olan yerlerde var ama oranin insani da oraya gore para aliyor.Bizim devletimiz bi doktora aylik 1 milyar para veriyor varmi bole birsey.Dunyanin neresinde var bu?? Bizim devletimiz ulkemizin herseyini olusturan gencleri egiten ogretmenlere en kutsal meslegi yapan insanlara eziyet ediyor iskence ediyor aylik verdikleriyle dunyanin neresinde var bu soruyorum?? ondan sonra da bana demesinler beyin gocu oluyor diye.Giden ve gelmeyenlere helal olsun adam napsin bu ulkede calisip rezil olmayi yada hakettiginden daha az para kazanmayi.istemez tabi ama ayni sekilde tr den ayri yasamayi da istemez ama napsin eli mahkum ilersi iicn ailesi cocuklari icin katlaniyor herseye...
2006-09-21 (20:04)
larion
Bay
larion
Türkiye, İstanbul
İstanbul Bilgi Üniversitesi
haklısın cilginn. belki bu "hayatımızı 3 satte belirliyoruz" lafı çok klişe oldu ama doğruya doğru.
2006-09-21 (20:26)
h-krm
Bay
h-krm
Türkiye, Bursa
Bursa Hürriyet Lisesi
abi siz ne diosunuz yaaaaaaa????

kendinize gelin bi yaaa boyle sacma sapan bi soru olurmu yaaaaa.

"tr dururken niye yurt disina gidiosunuz"

ya bu ne demek yaaa ben gerizekalimiyimmm yaa allah askina otur bi mantikli dusun yaa bayilmioz herhalde bu a.q. memleketinee, odtuye ituye cagirdilarda gitmedikmi sanki.

neysee ya boyle bi soru soran adama cvp vermezsin ki anlamaz anlasaydi sormazdi zaten.

burda yasama gelince alisiosun arkadasimm seve seve degil, buraya her gelen bi hayal kirikligina ugruyo ilk basta ama daha sonra zamanla alisiosun, alismaktan baska caren yok zaten Göz kırpıyor
2006-09-22 (20:33)
cilginn...su yazinin kisaltilmis seklini de yazarmisin kardes...ne cumle belli,ne parantez...kafam karisti ya
2006-09-22 (21:38)
ua59
Bay
ua59
Bulgaristan, Plovdiv
Medical University - Plovdiv
ben sana kısaltılmışını söyliyim:bu ülkede herşeyin suyu çıkmış,dışarı kaçan canını hayatını kurtarıyo Gülümsüyor gerçektende katılıyorum.Ülkemiz gerçekten eşsiz bir değere sahip harika bi ülke.Niye bu hale geldi gerçekten bilmiyorum ve üzülüyorum.Türkiyede iyi yaşamak için çok para gerekiyo.Herkes bunun bilincinde.Devlet bunu karşılamıyo,tam tersi oda halkını soyuyor(bknz:vergiler,düşük maaşlar,karşılanmayan ihtiyaçlar)
düşünsenize yıllarını harcayan,öğretmenler 700 800 milyon gibi paralar alıyolar ya.Adamın ist.de olduğunu düşünün ev kirası 500 den başlıyo.Geriye ne kaldı???Bu adamın ailesi,çocukları ne yer ne içer!!Günahtır ya.Össye hiç değinmek istemiyorum çünkü en büyük rezalet o çılgının dediği gibi...

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol