vizede sorun cikmaz.oturma iznini de giris yaptiktan en gec sekiz gun icinde senin basvurman lazim.Bu konuda okulun sana yardimci olacaktir.olmazlarsa da senin gidip en kisa surede sorman iyi olur..
Bu arada aralikta sistem degisti ve eskisi gibi baska bir sehre gidip bissuru rezillik cekmeden oldugun yerden yapabiliyorsun posta yoluyla...Tebrikler ve basarilar
SElam herkese..ben turkıyede yazıyorumm.ailem italya da..benım oturum vızem var..ben super lıseyı bıtırdım turkıye de.ve italya da unıversıte okumak ıstıryorumm.bunun ıcın yapmam gereken şey ney acaba yardımcı olursanız çok sevınırımm.benı italya dakı unıversdıteler kabul edermıı???cevaplarnızı beklıyorumm..saygılarr
bu konuda fazla bilgim yok.arkadaslar bilgisi olan yazsin lutfen...
Bu arada ailenden birinin ya da senin vatandaslik var mi?yoksa da oturma iznin varsa turkiyedeki sartlari yerine getirmeden sanirim(tam bi bilgim yok) vatandas olmadiktan sonra yine kabul edilmezsin..
tam bi bilgisi olan biri sana daha iyi yardimci olacaktir.Sevgiler
evet oturrum var ..vıze de varr.. tek sorun oraya unıversıteye nasıl başvurabılırım burdan ne gerekıyoo...ne şartlar var ..
universiteye basvurman icin gereken sey 12 yillik egitim almis olman. o kadar..4 yillik lisede okuduysan sorun yok. (tabii konsolosluktan onay alinacak oyle her lise hemen ok diil) ailen oradaysa daha da sanslisin cunku kalacak yer, yabancilik cekme dertlerin de yok. universiteye basvurman icin italyanca bilmen gerek. burada sinava girmen gerek. her yil mayis basinda. tabii hangi sehirdesin, bagli oldıgun konsolosluga basvuracaksin. onemli olan liseyi bitirdigin ulkede basvuru yapmandir.
derbeder yanlis anlama karismak gibi olmasin da,
ya sen neden italya'da yasamiyosun basindan beri??sadece merak..
Peki İtalya'da Diş Hekimliği Fakultesi olan kaç tane üniversite var?
Yani Devlet üniversitesi olarak bildiğiniz?
Birde ben E.F ile Yurt dışına İtalyanca Akademik Dil kurslarına gideceğim.
Yaklaşık 9 ay kadar yoğun program..
İtalyancam hiç yok. Bu eğitim üniversite için yeterli olur mu sizce?
nasıp olmadı ya bı lıseyı burada bıtırım dedımm ama ah kafasızlık ıste...ne etcem bılmıyorumm.
Birde ben E.F ile Yurt dışına İtalyanca Akademik Dil kurslarına gideceğim.
Yaklaşık 9 ay kadar yoğun program..
İtalyancam hiç yok. Bu eğitim üniversite için yeterli olur mu sizce?[/quote]
slm.dis hekimligi hakkinda bilgim yok ama ben burda dokuz ayda kursa gitmeden ogrendim sen yogun kursa gideceksin dahasini dusunme rahat ol..

basarilar
derbeder umarim hersey iyi olur artik gecmis iste salla

iyi sanslar