merhaba arkadaşlar ben de hatayda okumaya aday bi insanım. hatay konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. kimi dertli kimi memnun. benim ise hiç bilgim yok. daha önce de dediğim gibi imdaaaaattt. yardımınızı bekliyorum...
Sen bana bakma hatay tam bir öğrenci şehridir ben çok zor ısındım şehre ama artık alıştım yemekleri çok güzeldir ve ucuzdur fazla gezecek bir yeri şehir içinde yoktur ancak araba kiralayarak istediğin yere gidebilirsin oranın halkıyla biraz sıkıntı yaşayabilirsin zaten onlarlada pek alakan olmuyor içini ferah tut ben ilk yılımda geldim daha büyük şeyler beklidiğim için alışmam zor oldu ama eminim beğenirsin kendine iyi bak...
açıklamaların için teşekkür ederim yasin. inş ben de alışırım. kendine iyi bak şimdilik...
önemli değil sende kendine iyi bak
günaydın arkadaşlar daha önce yazdıklarıma baktım. ne kadar çaresizmişim. şimdi hatay hakkında biraz bilgim var en azından gidip gördüm. dediğin gibi yasin çoğu arapça konuşuyo ama onların alışkanlıkları bu, belki yaşam tarzları. büyütülcek bişi değil gibi geldi bana... bu cumartesi gidicem. bakalım beni neler bekliyo. allah yardımcımız olsun... sevgiyle kalın. kendinize iyi bakın...
hadi bakalım yavaş yavaş antakyayı öğreniyorsunuz

ama herhangi bir sorunda yazın yardımcı olalım
Arkadaşlar Hatay'daki ev sayısı herseneki nüfüs artışı (yeni gelen öğrenciler... vs) nedeniyle nüfüsa yetmemeye başladı inşaat sektörüde yeterince hızlı gelişmiyor isteği karşılıyamıyor bunun sonucunda ev kiralarında müthiş bir pahalılık var ve ev bulmak gerçekten zor. Ev sahipleri ise parayı alana kadar sizin sorunlarınızla ilgileniyorlar.
bilmiyorum belki ben yanlış kişiye çattımbana yardımcı olabilecek birisi var mı? Seneye başka bir eve çıkmak istiyorum saygılarımı sunarım
ben de oss de mku yazma gafletini gösterenlerdenim fakat arkadaşın dediği gibi halkın arapça konuşiması beni rahatsız etmiyor aksine ben de hem doğuda hem batıda farklı milletlerden olan insanlar kendi aralarında kendi dillerinde konusuyorlar cunku köyde doganlar ana dil olarak türkce değil kendi dillerini ögreniyorlar.arkadaslar konu bosuna garibinize gitmesin sizin arbsurk bi hareketiniz yoksa ögrenciyi benimseme konusunda hatay halkına laf yok fakat üniversite daha yapılanma aşamasında oldugu için bircok terslik oluyor ben 3 senedir hatayda yasıyorum 2 sınıfta okulu bıraktım fakat ev sahibim ev arkadasım beni bu sene de orda kalmaya ikna ettiler bende sınava orda calısıyorum..maddi imkanı dar olan veya andana mersin antep gibi komsu sehirlerde yasıyanlar için idealdir cünkü 'özat'üniversite dolmusu sayısı kadar diger sehirlere otobüs bulma imkanı vardır fakat istanbul ankara gibi büyük sehirlerde yasıyanlar(ben bu sınıftayım)buraya geldiklerinde bunalıma girebilirler fakat üniversitemizde dagcılık tiyatro gibi faaliyetler nerdeyse prof. bir sekilde yapılmaktadır.daha üni.ye baslamayıp tercihlerini yapacak arkadaşlar ince eleyip sık dokusunlar çünkü benim gibi sadece halkına veya maddi durumuna göre değil birde okul kendilerini 2-3 sene sonra tatmin edebilecekmi düsünsünler sonradan pişman olmak cok kötü...

tuturmuşsun ankara, istanbul diye ulan ne var orda. biz ordayız da ne oluyo, başımız göğe mi eriyo. dünyanın masrafı var burda, sen öğrenci adamsın zaten okulunu bitir yada sevebileceğin bir bölüm yaz. hatay öğrencinin yaşaması için ideal bir yer, senin başka sorunların var herhalde aileni mi özlüyorsun... bunalımdaymışsın bende bazen bunalıma giriyorum bunda hatay ın suçu varmı. okul neyini tatmin etmiyor... gül gibi okul söyle derdini........

çok haklısın canım ankara istanbul hataya gore daha pahalı olabilir fakat okulun bittiğinde senin iş bulma ihtimalin taşrada bi üniversitedeki arkadaştan defalarca kat daha fazla bu yüzden şu anda yaptığın her masraf sana geleceğin garantisi olarak dönecektir..