"za24527" demiş ki:
yaw o nasıl konuşma öyle ben de mardin liyim ama arabım.şimdi doğulular için dediklerine mi kızam .yoksa bir arab olarak sarfettiğin sözlere mi ...pişin biraz pişin.bence kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadığım taktirde her şeyi yapma özgürlüğüm var.arapça da kürtçe de türkçe de konuşurum.hatta ingilizce de...ama hepimizin aynı vatan da yaşadğını unutmayarak sahip çıkmalıyız ülkemize.
arkadaşım yanlış anlıonuz. bak biz nerde yaşıyorz? türkiyede. di mi? di.
türkiyede neden arapça konuşulsun? resmi dil milli dil ana dil türkçedir. ben bunu çevremdeki herkese söytlerim söylemeye de devam edeceğim ne zaman arapça konuşurum bilion mu=? evdeyken ya da türkçe konuşmasını bilmeyen ama arapça konuşmasını bilen biriyle konuşurken bkz suriyeliler. kimsenin özgürlüğünün kısıtlandığı falan yok sadece ülkeye biraz saygı gösterin saece bu ülkeyi bu duruma getiren şehitlere büyüklere saygı gösterin. o bütün kanlar burda arapça ya da kürtçe konuşulsun diye dökülmedi. ben de diyorum ki eğer toplum içindeysen arapça konuşman yanlış olur orda arapça konuşmasını bilmeyen biri varsa ona saygısızlığın daniskasını yapmış oluyorsun.