Mesaj Panosu

Merhabalar
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234

2006-01-18 (12:12)
yabanci86
yabanci86
Türkiye, Karabük
"za24527" demiş ki:

yaw o nasıl konuşma öyle ben de mardin liyim ama arabım.şimdi doğulular için dediklerine mi kızam .yoksa bir arab olarak sarfettiğin sözlere mi ...pişin biraz pişin.bence kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadığım taktirde her şeyi yapma özgürlüğüm var.arapça da kürtçe de türkçe de konuşurum.hatta ingilizce de...ama hepimizin aynı vatan da yaşadğını unutmayarak sahip çıkmalıyız ülkemize.

arkadaşım yanlış anlıonuz. bak biz nerde yaşıyorz? türkiyede. di mi? di.
türkiyede neden arapça konuşulsun? resmi dil milli dil ana dil türkçedir. ben bunu çevremdeki herkese söytlerim söylemeye de devam edeceğim ne zaman arapça konuşurum bilion mu=? evdeyken ya da türkçe konuşmasını bilmeyen ama arapça konuşmasını bilen biriyle konuşurken bkz suriyeliler. kimsenin özgürlüğünün kısıtlandığı falan yok sadece ülkeye biraz saygı gösterin saece bu ülkeyi bu duruma getiren şehitlere büyüklere saygı gösterin. o bütün kanlar burda arapça ya da kürtçe konuşulsun diye dökülmedi. ben de diyorum ki eğer toplum içindeysen arapça konuşman yanlış olur orda arapça konuşmasını bilmeyen biri varsa ona saygısızlığın daniskasını yapmış oluyorsun.
Herkese selam 2006-01-18 (13:22)
Hepimiz bu vatanın evladıyız arabı da kürtü de lazı da zazasıda kofiğide ve diyer ırklardan gelen insanlarda bu vatanın üstünde olduğunuz sürece vatanı bölmeye çalışmadığınız sürece benim kardeşimsiniz bir ayrım yapmıyorum arapların arapça konuşması kürtlerin kürtçe konuşması gayet doal ama bu dilleri bilmeyen insanların yanında konuşulduğu zaman insana rahatsızlık veriyor sonra arap olan arkadaşa söylüyorum doğunun anadolunun insanı bu ülkeyi var eden aralarında bölücüler yok mu? Var onlar yedikleri ekmeğe ihanet etmekten başka bir şey yapmıyor kürtler kürtlri vuruyor ağlayan kürt analar, babalar birisi Türkiye için vatani görevini yapıyor diğeri ülkeyi bölmeyi çalışıyor ne istiyorlar anlayamıyorum her iki tarafında canı yanıyor sen de doğudaki insanların iyisine dekgelmemişsin onlar kadar mert insanlar yoktur ülkede hataya gelince artık bir yorum yapmıcam tavsiyen için saol dayın için ama o iş bitti artık zaten harbiyeye gitmiyorum hepiniz kendinize iyi bakın hepiniz Allah'a emanet olun. Doğuya yatırım yapılması gerekiyor insanlara iş olanağı sağlanması gerekiyor malesef ülkemizde zengin ile fakir arasındaki fark bir hayli fazla arayı kapatmak lazım o zaman insanlar dağa çıkıp eşkiyalık yapmaz herhalde neyse fazla uzattım
Arkadaşlar küfür etmeyelim 2006-01-18 (13:32)
Küfür kada aşşalık bi şey olamaz insan hayatında arkadaşlar bırakın şunu Allah'ı severseniz ona küfret buna küfret tamam bi şey konuşup tartışıyoruz ama illa en ufak şeyde küfür edilmezki ayıptır günahtır lütfen bırakın şunu üniversiteye gelmiş konca koca insanlarsınız lütfen bırakın şu lanet şeyi
2007-08-21 (18:04)
GoZLuKSuZDaHı
Bay
GoZLuKSuZDaHı
Azerbaycan, Bakü
yasin1236 demiş ki:
Hepimiz bu vatanın evladıyız arabı da kürtü de lazı da zazasıda kofiğide ve diyer ırklardan gelen insanlarda bu vatanın üstünde olduğunuz sürece vatanı bölmeye çalışmadığınız sürece benim kardeşimsiniz bir ayrım yapmıyorum arapların arapça konuşması kürtlerin kürtçe konuşması gayet doal ama bu dilleri bilmeyen insanların yanında konuşulduğu zaman insana rahatsızlık veriyor sonra arap olan arkadaşa söylüyorum doğunun anadolunun insanı bu ülkeyi var eden aralarında bölücüler yok mu? Var onlar yedikleri ekmeğe ihanet etmekten başka bir şey yapmıyor kürtler kürtlri vuruyor ağlayan kürt analar, babalar birisi Türkiye için vatani görevini yapıyor diğeri ülkeyi bölmeyi çalışıyor ne istiyorlar anlayamıyorum her iki tarafında canı yanıyor sen de doğudaki insanların iyisine dekgelmemişsin onlar kadar mert insanlar yoktur ülkede hataya gelince artık bir yorum yapmıcam tavsiyen için saol dayın için ama o iş bitti artık zaten harbiyeye gitmiyorum hepiniz kendinize iyi bakın hepiniz Allah'a emanet olun. Doğuya yatırım yapılması gerekiyor insanlara iş olanağı sağlanması gerekiyor malesef ülkemizde zengin ile fakir arasındaki fark bir hayli fazla arayı kapatmak lazım o zaman insanlar dağa çıkıp eşkiyalık yapmaz herhalde neyse fazla uzattım

lan git işine..sizin yeşil memleketteki insanlar kadar çirkef saman altından su yürüten tipler kadar şerefsiz görmedim tcde..kürtlerin belli bi politikası varsa sizinde var onu herkes bilir..senin de ne olduğun tartışılır aslında..sen ne istiosun bu ülkede şeriat mı?..eğer eleştiri yapcaksan önce kendinden başla ki başlasan bile fazla bişi değişmez onu da bilirim..
2007-09-16 (11:49)
erlldnzz
Bayan
erlldnzz
Türkiye, Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
valla arkadaslar haklı hatayın yemeklerinden baska artı 1 yeri yok insanları pek i degl ben calıstm yatay geçiş yaptm kurtuldm darısı basınıza

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234

Ücretsiz Kayıt Ol