iyi gunler arkadaslar..
ben dil egitimi icin avustralya melbourneye gitmeyi dusunuyorum fakat ilk etapta 3 aylik vizeyle gidip orada uzatmayi dusunuyorum acentalar bunun mumkun olmadigini soyluyorlar 10 aydan daha kisa sureli vizeler uzatilamiyormus fakat daha once giden bir arkadasim bunun mumkun oldugunu soyledi bu konuda bilgisi olan varmi?
2. olarak avustralyadaki 2 yillik mesleki egitim kurslari hakkinda sorum olacak oradaki dil egitimim bitince bu kurslara yazilma sansim varmi ve ne gibi kriterler istiyorlar bu kurslara yazilmak istedigimde vizemi uzatabilirmiyim ve yaklasik olarak bu kurslarin ucretleri hakkinda bilgisi olan varmi yardimci olursaniz sevinirim..
Arkadaşının Vizesi farklı bir vize türüdür belki 10 ay ve üstü vizeleri uzatabilirisin 10 aylık vizeden sonra mesleki eğitim kurslarınada devam edebilirsin tabi ama ne olursa olsun 10 aylık vizen olması lazım uzatma işlemlerini yapman için...
başka soruların olursa lütfen sor
Anladim serkan cevabin icin sagol bana dil egitimin bittikten sonra bu kurslara basvurursan orada uzatabilirsin diye soylenmisti. koru korune gidipte bide uzatamazsam hersey heba olur diye korkuyorum. ilk etapta uc aylik vize almamin sebebi gereken banka mektubu icin hali hazirda hesabimda 3 aydir yatan yuklu miktarda para bulunmamasindan dolayi. su an hesaptaki para 3 aylik vizeyi karsiliyor. simdi boyle bir para yatirirsamda 3 ay beklemem hatta daha sonrasinda vize icinde 1 ay kadar beklemem yani 4 ay beklemem gerekiyor bu surede uzun oldugu icin isime gelmiyor acikcasi. bunun daha kisa bir yolu yok degilmi?
Hayır senin hesabındaki para ile alakası yok vizenın senin ne kadar para mal mülk gösteririsen o kadar iyi olacak vize için yani anlatamk istediğim hesabındaki 3 aydan beri duran para ile alaksı yok..
Şimdi benim tavsiyem sana bence 10 aylık vizeye başvur dil okulundan sana kabul kağıdı göndeirriler üstünde ne varsa mal mülk olarak onların belge ile kanıtla eğer ailen üstünden varsa onlarıda belgele tam takır vize başvuru yap.. bunu ilk önce bi hallet zaten avustralya gittikten sonra gerisi kolay vizeni ordan daha kolay uzattırsın yapmak istediğin şeyleri ordan daha kolay halledersin... Ve Avustralyada çalışabilirisn yani yasal belli bi süre kaldıktan sonra oranın vatandaşı olma hakkında sahipsin..
ama dediğim gibi 3 aylık vize uzatılmıyor türkiye ye dönmen gerekiyor
başka sormak istediğin olursa yaz
simdi benim ustumde bir tek arabam var birde bankada param ailemin ustundekileride gosterebiliyormuyum vize icin cunku bana 10 ay icin 25 milyar kadar para gostermen gerekli dedi acenta ve bu parada bana cok geldi haliyle tapu ve mal mulk ile bu parayi gosterebilirim ama nakit olarak zor
bankada ne kadar paran varsa tabu mal mulk hepsini belgele bütün dosyalarını hazırla ve vizeye başvur. 10 ay icin 25 milyar para gösterilmesi doğru olabilir ama ne kadar doğru bilmiyorum ama sorun olmaz sen tabu mal mülk göstedikten sonra bide başka acentelara sor bu 10 ay 25 milyar işini
25 milyar olayi surdan cikiyomus, benim 10 ay boyunca oradaki harcamalarimi avustralya konsoloslugu Aylik 1000 A$ yasam & konaklama gideri + Ukul ucreti + 2000 A$ diye formülize ediyor buda 10 ay icin yaklasik 25 milyar yapıyor ve benim bu seyahat icin bankada bu kadar para gostermem bu seyehati karsilayacak param oldugunu gosteriyormus. bu sekilde izah edildi bana
+ 2000 adoları ucak masrafı oluyor yanına belirtmeyi unutmusum
ya arkadaslar peki dil okulu icin deilde bu mesleki kurslar icin gitsem kiminle baglantı kurmam lazım asagı yukarı ne kadara patlar bana bilgisi olan varmı???
slm arkadaşlar kekette serkanın da dediği gibi 10 aylık altında vize leri uzatamıyorsun ayrıca 10 aysonunbda ielts sınavını verirsen 2 yıllık kkolejlere yazılma şansın var birde para nın olması tabi:) ayrıca senden bankada göstermek istedikleri para orda ne kadar eğitm almak istiyorsan mesela 10 aylık dil kurusna gittin 10 ayda ne kadar giderin olur orda hepsi oğlam 22-25 milyar civarında böle bir para biip senden bu parayı bankada göstermeni istiyolar ama para bankada en az 3 ay önce yatırlmış olması gerekiyor ve ayrıca sana birinin sponsor olmasını istiyorlar mesela bu çocuğun avustrali adaki masraflarını ben karşılayacağım gibilerinden bir kağıt yazması lazımsaygılarımla