MALTA MI KANADA MI???
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
MALTA MI KANADA MI??? 2006-10-10 (02:29)
Ugur Ars (musarsenator)
Ugur Ars (musarsenator)
Dil eğitimi alabilmek için yurt dışına çıkmayı planlıyorum.Zar zor denkleştirebildiğim bir bütçem var.6 ay gibi bir süre planlıyorum.Mali açıdan Malta ve Kanadanın bir birine yakın buluyorum.Forumlarda, nette yurt dışı eğitim danışmanlığı yapan firmalarda edindiğim fikirler nedeniyle kararsızlık yaşıyorum.Bir çok kişi, firma malta yerine kanadaya gitmemi orada eğitimin daha kaliteli olduğunu yaşam standartlarının da maltadan çok fazla pahallı olmadığını vs vs.. gibi bilgiler sundular.Yalnız forumlarda,Yurt dışı eğitim danışmanlarının bir bölümü ingilizceyi sıfırdan öğrenmek istiyorsan maltayı tercih etmelisin diyorlar.Açıkçası çok kararsız kaldım.İlk önce maltaya daha sonra kanada ya gidecek bir bütçem de doğal olarak yok.Uzun zamandır biriktirdiğim parayı yanlış bir karar vererek heba etmekten de çok korkuyorum.Aslına bakarsanız biraz da şans olarak görüyorum bu kadar çok araştırınca insan bocalıyor ve kararsız oluyor.Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
2006-10-10 (15:35)
Kekette (kekette)
Kekette (kekette)
arkadasim anladigim kadariyla ingilizceyi sıfırdan ogreneceksin sıfırdan ogrenmek icin ilk etapta malta daha iyi olur diye dusunuyorum fakat tek bir sansın oldugu icin iyi karar vermelisin. maltanın soyle bi handikapı var yazın her yer tıka basa turist ve ogrenci doluyor sonuc itibariyle turistik bir ada malta. kısında bi bu kadar bos oluyor bunuda dusunmelisin cunku malta halkının ingilizcesi sana pek bişey katmaz zaten ana dilleri ingilizce deil arap italyan karısımı bir aksaganla ingilizce konusuyorlar. kısın fazla ogrenci olmadıgı icin pratik yapma sansında az oluyor dolayısıyla.
kanadayla maltayı karsılastırma bile kanada tabiki cok daha iyi dil acısından yinede karar senin maltaya giderken vize problemi yok karar ver 1 hafta icinde gidersin ama kanada da bu surec biraz daha uzun geciyor. sanırım banka hesabı ve tapu falan gostermen gerekiyor vize almak icin.
baska sorun olursa sorabilirsin
2006-10-10 (19:48)
Ugur Ars (musarsenator)
Ugur Ars (musarsenator)
Arkadaşım teşekkür ederim,Kanada nın maltaya göre daha iyi bir seçenek olduğunun farkındayım ama kanada hakkında sıkıntılarım var.Kanadanın çok uzak bir mesafe oluşu (Ailemden dolayı ... ) Herhangi bir sıkıntı durumunda hemen türkiye ye dönemeyişin, biraz daha pahallı oluşu gibi sıralanıyor.Kardeşim sana sorum şu olacak.Kış döneminde maltaya 6 ay gibi bir süre gidersem ki dikkatli ve yoğun çalışırsam hangi seviyeye gelebilir yada neler katabilir.Aynı sı kanada için de geçerli tekrar teşekkür ederim ilginden dolayı.İyi ramazanlar...
2006-10-11 (22:16)
Kekette (kekette)
Kekette (kekette)
dostum ben su an turkiyedeyim ama onumuzdeki aylarda tekrar maltaya gitmeyi dusunuyorum eger avustralyadan vize alamazsam istersen ozelden msn adresini ver daha ayrintili konusuruz
2006-10-11 (23:42)
Ugur Ars (musarsenator)
Ugur Ars (musarsenator)
Arkadışım çok sevinirim.Özel den msj ı attım.Görüşmek üzere
2006-11-24 (13:38)
Kibrisli (kibrisli21)
Kibrisli (kibrisli21)
mozambik Soğukkanlı

insanları çok sıcak ... Çok mutlu
2008-01-06 (03:46)
Murat Karakus (murat73)
Murat Karakus (murat73)
herhalde kanada maltanin ana dili arapca maltada ingilizceni ilerletmen mumkun degil zaten maltalilarda avrupali degil arap asilli katoliller ulkede berbat bizim dogudaki kaabalar gibi
:) 2008-06-20 (22:27)
Zeliha Pasa (zila)
Zeliha Pasa (zila)
evet arkadasim malta ilk ingilizceye baslayanlar icin cok ideal Gülümsüyor ben 4.sinifta bir yazimi maltada ingilizce ogrenerek gecirdim ve su anda londrada queen mary universitesindeyim ! yanii harikaaa oldu benim icin ! ilk egitimi maltada aldim ve benim icin cok onemli oldum !