ınsanı terketmeyen tek dost....
"cajun" demiş ki:
Katilmakla kalmiyorum soyluyorum evet tek ve vazgecilmez dost yanlizligima...
"cajun" demiş ki:
cok guzel ıfade etmısın ,,helal olsun,,
Yalnızlığı neden o kadar da çok kötü bir şey olarak görüyorsunuz ki? Yalnızlığın öncesinde yapılanlar nelerdi? Bu sorundan hoşlanmıyorsanız, bunun kaynağını aramak durumundasınız, bir kere iyimser, vefakar, hoşgörülü olmayan bir kişinin, yalnızlıktan şikayet etmesi haklı bir şey değil. Veya yeteri derecede topluma girişememiş, entegre olamamış bireylerin bundan şikayet etmesi iyi değil. Herkesin iyi bir dostu olmaz, arkadaş konusundaysa, eğer arkadaş edinememişsen, ya ortada sana göre arkadaş olmadığı içindir, ya da senin arkadaşını (artık kimse) zaten mutlu edemeyeceğin (onun seninle iyi vakit geçiremeyeceği gerçeği ile) içindir. Bu durumda sen yalnız olmaktan şikayet etmemelisin. Ortada hiç bir sorun yokken bir insan arkadaşsız kalmaz, yalnız da kalmaz. Mutlu edemeyeceğin birliktelikleri bencilce istemek de, "ya niye yalnızım" demek de iş değil bana göre. Biraz sağlıklı muhakeme etmek lazım, her şeyi melankoliye vurmak, duygusallaşmak, gözyaşı dökmek bana iyi gelmiyor. Dünyada çoğu insan daha günlük gereksinimlerini karşılamayı beceremiyor, bizm de arkadaş sahibi olma yeteneğinden yoksun olduğumuz gerçeğini bile bile, "neden yok" diye duygusallaşacağımıza, bu nedenleri teker teker yok etmeye uğraşmak gerekir.
"Ruhsal barışın sırrı, başarılarımızı isteklerimize eşit kılmak değil, isteklerimizi başarılarımızın seviyesine indirmektir,sahip olduğun şey yetmiyorsa, sana dünyayı da verseler, yetmez" Seneca
"Mutluluğun sağladığı iyi şeyler özlenmeye değer, mutsuzluğunkiler ise övülmeye değer" Seneca.
"Mutluluk kaygıdan, sıkıntıdan, mutsuzluk da dirlikten, umuttan uzak değildir" F. Bacon
(dindarlara not : İslam'da Sorundan şikayet etmeyip sabır sebat göstermek bir erdemdir. Şikayet edildiği anda sabır gösterilmemiş farzedilirsiniz ve çözümünüz de bir ileri tarihe ertelenir. Hiçkimseye kaldıramayacağı yük yüklenmez.)
"cajun" demiş ki:
bu dostun yerıne bır ara sigara koydum ama onlarda hemencecık bıtıverdıler............
belkide yalnızda degılımm
"bLackEagle1" demiş ki:
bu dostun yerıne bır ara sigara koydum ama onlarda hemencecık bıtıverdıler............
belkide yalnızda degılımm
elbttki hiç kimse yalnz dil
ama bazı anlar olur ki herks hatta bende kendini yalnız hissederrrr. ama
dediğim gibi:
hytta kimse yalnız diildr!!!!

alıştım ben geceleri yalnız kalmaya....
yalnızlık allah a mahsusdur bizler yalnız olmamalıyız ve diiliz de sadece unutuluyoz hepsi bu die dusunuom

haklısın..Bence ALLAhta yalnız değil,neden ona yalnız diyorsun ?
hep öle demezler mi yalnızlık allah a mahsus bişliy die bencede öle