arkadaşlar merhaba!
Ben Innsbruck üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümüne başvurdum ve kabul edildim.Belki orada Alman Filolojisi okumak cilginlik gibi gelebilir ama ben Edebiyatı çok seviyorum ve yapabilecegime inaniyorum.

Kagitlari 28.09.2006 tarihinde konsolosluga teslim ettim ve bekleme sürecine geçtim.10.10 innsbruckta yasayan akrabalarıma kagitlari sormaya gitmelerini söyledim ve gittiler ama belgeler daha oraya ulaşmamış.Ben de sanırım at arabasıyla filann gönderiyorlar diye düşünmeden yapamıyorum.Bu belgelerin isleme süreci ne kadar sürüyor ve bütün kagıtlarım tamam oldugu halde bana herhangibir baska neden yüzünden vize vermeme ihtimalleri var mı?
LÜTFEN bilen birisi varsa bana bilgi verebilir mi? ben burada kafayı yemek üzereyim.Ben Istanbul Üniversitesinde okuyorum ve sırf vize yüzünden derslere katılmıyorum.Bana biran önce olumlu ya da olumsuz haber verilsede ona göre islerime baksam cıldırtır insanı bu konsolosluklar...
Herkese Tesekkürler!!!
wallace86
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gazimağusa
Doğu Akdeniz Üniversitesi
kabul aldıysan vize almama ihtimalin çokaz(eğer belgeler tamsa),ama yaklaşık 2-3 ayda belli olur,hatta bazen 1ayda bazende 6 ayda belli oluyor..
ilgilenip msj yazdığın için teşekkür ederim.Kabul belgesini aldım ama BH daki adam biraz türk düşmanıymış.oradaki akrabalarım gitmiş ve adam terslemiş bizimkileri bu biraz korkutuyor beni.Bir de bu kabul belgesi kaç dönem geçerli oradan 11.ayın 30'una kadar gelmezsem buradaki üniversiteden Transkript istiyorlarmış bir haberi olan var mı?
slmlar,,
ben innsbruck universitesinde okuyorum.
bu zaman dilimde bi gelisme varmi vizeyle ilgili.
Eger bisey sormak istersen yardimci olmaya calisirim.
bye
merhabalar,
Daha vizeyle ilgili bir sonuc yok.BH'da duran sorumlu kisi bu hafta gidin öbür hafta geli seklinde oyalıyor bizi.Aslinda Innsbruck'ta okuyan birini bulmusken o kadar cok sormak istedigim sey varki.Ilk önce bir tesekkürle baslayım ise ilgilendigin icin.Innsbruck Universite'siden aldıgımız kayıt belgesi bir dönemlik mi?Cünkü bana 11.30.2006'a kadar gün vermislerdi ve yetisemezsem 1.dönemi burada okuyup transkript götürmemi istediler ben de apartopar kalktim Istanbul'a geldim simdi sinavlara giriyorum ama benim bildigim kadarıyla bu kabul belgesi 3 dönem gecerliydi.cünkü benim dilim yetersiz bulsalar beni okula almayacaklar zaten bu konuda bana bilgi verirsen ok sevinirim.Bir de Orasi nasil?Sence Istanbul Universitesini birakip gelmeye deger mi?Zaten benim icin bu is hirsa dönüstü artik vizem cikarsa gelecegim ama beni neler bekliyor orada...
Tesekkürler
TEKRAR GÖRÜSMEK ÜZERE BYYYYYYYYYYEEEEEEEEEEEEE.....
ARKADASLARRRRRRR.
Bugün itibariyle vizem cikmis bulunuyor.Tamtamina 2 ay sonunda.
herkese tesekkürlerr.
Slm,,,
kusura bakma bu aralar sinavlarim vardi sana cevap yazamadim.
Öncelikle vizenin ciktigina sevindim.
Seni elimden geldigi kadar bilgilendirmeye calisacagim. Vizen ciktigina göre 2. Sömester gelip baslayabilirsin ama önce geldiginde 1 sene icerisinde almanca kursu yapip sinavi vermen gerek (sözlü, yazili) ! Sonra bölümüne devam edebilirsin ama yeni kanuna göre sadece ve sadece suanki okudugun bölüme devam edebilirsin. Eskiden bölümünü degistirme sansin vardi ama simdi neyazikki yok.
Istanbul Uni sini birakip buraya gelmeye degermi????
.... hmmmmm Basta ne istedigini iyi bilmen gerek! benim fikrimi soracak olursan tabiki avrupada bir universite okumaya deger. Ama beraberinde cok cok coook sabir getirmeyi unutma. Uzaktan bazi seyler size hos gelebilir ama icine girdigin zaman is degisiyo.
Eger kafana koyduysan bazi seylerede katlanacaksin!
Sosyal yasam bakimindan kesinlikle Istanbul'un yerini hic bir yerin tutacagini zannetmiyorum.
Eger bir sorunun olursa sorabilirsin.
Hoscakal
merhaba;
ilgilenip mesaj attigin icin tesekkür ederim.Vizenin cikmasina ben de cok sevindim gercekten tamda umudumu kesmistim.Aslinda bir aksilik cikmazsa bu carsamba gemeyi düsünüyorum.okul bana 30'una kadar gün vermisti ve 30'u bu persembe sana msn adresimi veriyim eger beni eklersen sana sormak istedigim cok sey
var.coolpacino@hotmail.com
tesekkürler
byyyyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeee
msn adresim
coolpacino@hotmail.com yukarida karisiklik olmus yanlis yazmisim byyyyyyyyeeeeeee
selam arkadaşlar
size bir sorum olacak avusturya 4 yıllık açıköğretim işletme fakültesi'nin yatay geçişini kabul ediyormu

: ........teşekürler......