Selam arkadaslar.Ben bu okula kayıt yaptırdım Hollandaca okuyacağım,NT2 Examı verdikten sonra başlayacağım.Vizeyede başvurdum 23 gun oliyor.
Sizce Okul nasıl?Vizede okulun etkisinin büyük oldugu soyleniyor eksik belge yok buna rağmen Red alırmıyım?
tsk.
Okul kaliteli...Kampüsleri çok güzel. Zannedersem, hollanda'da en büyük kampüsü olan üniversite haagse hogeschool. Eğitim kalitesi de idare eder.
NT II sınavında sana başarılar dilerim. Hollandaca konusunda yardım lazım olursa buraya yazarsan, yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada, NT II sınavını geçmen için belli bir süre veriyorlar mı? Duyduğum kadarıyla 8 ayın varmış, bu sürede geçemezsen vizeni yenilemiyorlarmuş galiba. Doğru mu?
Tesekkur ederim Enes89.Evet 9 ay zaman taniyolar ama suda var senin okulunun dil kursuna yaziliyorsun ve o okul seni oyle planliyormus ki sen vizenin bitmesine 2-3 hafta kala sinavi aliyormussun.Ben okul yonetimiyle konusmustum bu konuyu o okul bana bizde Sinavi veremeyipte geri donen tarihte hic yasanmadi dedi ((kendi okullarindan kasti ama))

.Tabi calismassan hicbisey olmas...Ben 40 gun once baswurdum ve hala bekliyorum ses seda yok ..Bu Turkiyede gecirdigim zamanida hollandaca calisarak gecirmeye calisiyorum...Bakalim gorucegiz artik...
Bana onerebileceginiz hollandaca kitap veya Cd ler olabilirse sevinirim...Tesekkurler..
benim anlayamadığım nokta şurası açıklık getirebilirseniz sevinirim.örneğin bu okula kayıt yaptırırken hollandaca bile okuyacak olsan toefl istiyorlar mı? eğer toefl istemiyorlarsa,hazırlık okulunu okuyup NT2 examı aldıktan sonra okula direk kayıt yaptırıp devam edebiliyor musun?
Sonuç olarak Hollanda'da bir üniversitede okuyabilmek için dil olayını nasıl aşmamız gerekiyor? Teşekkürler..
NT II sınavı 3 ayda bir devlet tarafından her şehirde belli semtlerde yapılır. Yani kpss gibi düşünün. 2007 yılından itibaren haftada bir yapılacak, yani daha şanslısınız. Ve sınava istediğiniz kadar girebilirsiniz. Konuşma, yazma, dinleme ve okuma diye 4 bölüm var. Sınava giriyorsunuz, bu 4 bölümü de geçmeniz lazım. Eğer sadece 1 tanesini geçerseniz, size bir sertifika tarzında birşey veriyorlar, bir sonraki sınava girişinizde diğer 3 bölümü geçmeniz gerekiyor. 4 bölümün de sertifikasını topladığınızda size NT II diplomasını veriyorlar. Bu diploma Hollanda'da, çalışabilecek ve üniversite okuyabilecek seviyede hollandaca bildiğinizi gösterir ve tüm okullar tarafından kabul edilir. Delft Teknik Üniversitesi gibi bazı üniversitelerin, inşaat mühendisliği gibi bölümleri, NT II'den sonra bir de teknik terminoloji sinavı gibi sınavlar yapabiliyor, ama bildiğim kadarıyla hogeschool'ların hepsi NT II sınavını kabul ediyor. Hatta, NT II sınavı yerine yani devlet tarafindan yapilan bir sinav yerine, hogeschool'larin kendileri de isterseniz dil sınavı yapıyor. Bu sınav NT II kadar zor değil. Dolayısıyla, 9 aylık bir çalışma ile bu hogeschool'larin kendi yaptıkları sınavlar geçilebilir. Eğer NT II diplomaniz varsa, istediginiz hogeschool'a başvurduğunuz zaman, dili biliyorsunuz varsayılır. Ama onun yerine başvurduğunuz hogeschool'un kendisi de dil sınavı yapıyor. Ya NT II diplomasını almanız, ya da başvuracağınız hogeschool'un kendi dil sınavını geçmeniz gerekir. Eğer okuyacağınız bölümde kitaplar ingilizce ise, veya ingilizce içerikli dersler var ise, TOEFL da isteyebilirler. Türkiye'den vize için başvuran öğrencilerin, hollanda'ya gelebilmeleri için zaten, önce okuldan kabul kağıdı almaları lazım. Bu kabul kağıdı ise koşullu bir kabul etme belgesidir. Yani, gel direk okulumuza başla demezler. Seni okula kabul ettik, lise diploman yeterli, ama hollandaca öğrenip, bunu da kanıtlarsan o zaman kayıt yaptırabilirsin demektir. Yani senin eninde sonunda, ya NT II ya da hogechool'un kendi yaptığı dil sınavını kazanman gerekir. Bunun için de 9 aylık bir süre tanıyorlar. Bu süre içinde alamazsanız ne olur bilmiyorum, umarım ikinci bir şans tanırlar...Çünkü, Roosje'nin dediğinin aksine, öyle çantada keklik bir iş değil. Belki, hogeschool'un kendi yaptığı dil sınavı daha basit olduğu için 9 ayda alınabilir, fakat NT II sınavını 9 ayda alabilecek varsa, tebrik ederim...Bir arkadaşım 8 ayda NT II almıştı, ama o da ingilizce ve almanca biliyordu, onun için çabuk aldı...Yoksa kolay değil yani. Hogeschool okumak için gelenlerin çoğunluğu NT II için ortalama 1-3 yıl harcıyor.
Vizem cikti arkadaslar Tesekkurler...
Bu arada enes89 abimiz beni yanlis anlamis olmali ben NT2 sinavi icin kolay demiyorum,benim demek istedigim Insan gercekten ister ve calisirsa elinden gelemiyecegi,basaramiyacagi is yoktur...
Saygilar ve selamlar...
Roosje ben bu yazını biraz geç gördüm ama hayırlı olsun demek isterim. İnşallah başarılı olursun. Enes89 ayrıntılı açıklamaların için de sana teşekkür ederim. Kafamdaki birçok soru işaretinin cevabını bulmuş oldum.
Sevgiler
arkadaşım bu kayıt işlemini adım adım bana anlatabilirmisin. diplomanı hangi dile çevirdin ingilizce mi yoksa flamenk mi. bunları yazarsan sevinirim bende %50 orada okuyabilirim. bu dil konusunu biliyorum. bana türkiyeen gitmek için yaptıgın işlemleri anlatırsan sevinirim apostil filan bastırdın mı? askerliği nasıl yaptın? gibi.
NT2 kolay bir sinav. Fakat kendi kendine calisarak yapabilecegin bir sinav degilmutlaka iyi bir kursa git ve kurs sadece NT2 sinavina yonelik olsun.
http://www.expertisecentrumnt2.nl/staat/
bu siteden daha onceki senelerde yapilmis sinavlari/sorulari gorebilirsin
merhaba arkadaşlar
ben de bu okulun hazırlık sınıfından başalayacağım.Hatta okulun ismini de den haag hogeschool biliyordum ve sizi okuyunca ampul yandı.Yazdıklarınız için çok teşekkürler çok aydınlatıcı oluyor. Ben de vize için bir ay önce başvurdum ve kabulum 8 gün önce geldi.Sanırım şu an tek yapmam gereken konsolosluga gidip bir kaç belge ile ispat yapmam ve vizemi almakmış.Benim Hollandaya 3.gidişim olacak ancak öğrenci olarak ilk defa ve bu yüzden de oldukça heyecanlıyım.Okul benden bu süre zarfında toefl istemedi ama almaya çalışacağım.Konaklama ile ilgili sorunuma da çözüm arıyorum.Acaba önerisi olan var mı?yardımcı olursanız çok müteşekkür kalırım.
sevgiler