cok guzel ama bi okadar da cok zor bi deneyim.
gideceginiz firmaya dikkat edin. OZMAN ve UNITED TOWERS die iki firma var bunlardan kesinlikle uzak durmanizi tavsiye ederim.
ben washington D.C. de cok cok cok buyuk bi muzede calistim. isimden cok memnundum hatta firmanin bana ozel yarattiklari problemlerden mudurlerim sayesinde kurtuldum. programimi iptal etmekle tehdit ettiler beni bende mudurle konustum bizimle calismani devam ettirebiliosun korkma dediler. yani gideceginiz firma cok onemli. alternatifle giden bi arkadasim cok huzurlu bi yaz tatili gecirdi, tavsiye ederim.
son tavsiyem eger giderseniz orda yasayan turklerden uzak durun, hepsi kapitalist olmuslar ve sizin uzerinizden ne kadar kar yaparsak kardir die dusunuolar. ben orda once turk ailelerin yada turklerin bize ayarladigi evlerde kaldim, ne kadar zor oldugunu anlatamam... ordaki turkler yuzunden 4 ev degistirdim. en sonunda da evsiz kaldim ve nerde yatacagim belli degildi!!! motel aradim ama bi cogu karisikti yani erkeklerle ayni odada bile kalma ihtimalim vardi. tek kisilik odalar da cok pahaliydi. muzede bizle beraber calisan amerikali bi arkadas ben ievine aldi, bana odasini verdi ve kendisi 3 hafta boyuca salonda yatti, dusunebili musunuz, hakkinda hep turk dusmani die konusulan amerikalilardan biri bana yatagini verdi!!!! 3 hafta icin benden hic para istemedi ama ben zorla verdim (ki verdigim para turklerin bizden istediklerinin yarisindan da azdi!!!)
bana DCnin her yerini gezdirdi. karsilastigim turkler yuzunden ozamana kadar DCnin en turistik mekaninda calsimama ragmen 500 m ilerimdeki onemli binalari ve yerleri hic gorememistim, gezememistim!!!!
ilk 2 ay cok yorucuydu, 4 ev degistirmek inanin insani cok mutsuz edio!! ama amerikalilar sayesinde son 3 haftayi hic birseye degismem!!!!
ilk 1 ay yasli bi turk bayanin yaninda kalmistim ama daha fazla dayanacak gucum kalmayinca 1 ay sonra evi terkettim 4 gun sonra esyalarimi geri almaya gidince bana kapiyi acmadi. butun param pasaportum esyalarim evdeydi. dusunsenize amerikada pasaportsuz 2 hafta gezdim. arkadaslarimin kiyafetlerini giyip ise gidiorum. hatta bi ara ark inda bana verecek paralari kalmamisti ve has ameikali mudurumuz bana 100 dolar verdi, parani alana kadar idare et die. mudurlerimiz polisi aramak istediler pasaportuma el koyuldugunu duyunca, kadini aramislar polisle gelicez demisler ve kadinin tansiyonu cikmis polis lafini duyunca esyalarini gel al dedi. ama 100 dolar istedi benden. neymis yipranma parasiymis.....!!!!!
DEYECEGIM O KI TURKLERDEN UZAK DURUN ORDA!!!! GIDECEGINIZ FIRMAYI IYI ARASTIRIN
sorunuz olursa elimden geldigi kadar yardimci olmak isterim
gidin ve o macerayi ne olursa olsun yasayin!!!
tek basima gittim ve benle ayni yerde calisan erk ark `senin cektigin bu **** ben cekseydim, erk olamama ragmen basar turkiyeye donerdim` demelerine ragmen ben inat ettim ve son 3 hafta cok guzel eglendim....
macera dolu amerika dedikleri kadar var