ÖLÜME ÇARE BULUNDU!!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 23
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2006-12-20 (10:12)
Savage Garden (ENİGMA)
Savage Garden (ENİGMA)
"halilizm" demiş ki:
"ölüm ölüm dediğin nedir ki güzelim ben senin için yaşamayı göze almışım" diye bi bukleyle bitirmek istedim Gülümsüyor

bu da farklı bakıs açısı..
2006-12-20 (21:03)
Sdfs Sdfs (c_ceza16)
Sdfs Sdfs (c_ceza16)
"ENİGMA" demiş ki:
"halilizm" demiş ki:
"ölüm ölüm dediğin nedir ki güzelim ben senin için yaşamayı göze almışım" diye bi bukleyle bitirmek istedim Gülümsüyor

bu da farklı bakıs açısı..

ya bakış açısı fln diil o bakamayış açısı Çok mutlu
olaylara magazinsel yaklaşan klasik bi rahat türk Çok mutlu
UZUN YAŞAMIN BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK TEKAMÜLÜMÜZ İÇİN ÖNEMİ 2006-12-20 (23:41)
The Bosphorus (The Bosphorus)
The Bosphorus (The Bosphorus)
Yaşamak bütün canlıların içgüdüsel itici gücüdür. Her canlı varlık(bazı ruhsal bozukluklar dışında) daha uzun yaşama istediği taşır ve bu gelişimin kaynağıdır.

Ortalama insan ömrü günümüzde 70-80 yıla yükselmiş olsa bile hala çok azdır. İnsan ömrünün göreceli olarak bu kadar kısa olması insanlığın bilimsel ve teknolojik gelişimi açısındanda çok kısıtlayıcı olmaktadır. Bu yazımda olayın bu boyutuna değinmek istiyorum.

İnsanlığın gelişmesi, bilimsel ve teknolojik tekamülümüz, içinde bulunduğumuz zamanda hızla gelişmesine rağmen bence olabileceğinden ve olması gerektiğinden daha geri düzeydedir. Bilimsel ve teknolojik gelişmemizin önündeki en büyük engellerden birisi insan ömrünün kısalığı ve zeka düzeyimizin evreni "hemen hemen" tam manasıyla anlamamıza yetmiyor olmasıdır.

Bir bilim adamı yetiştirmek için ortalama olarak 35-40 sene harcanmakta ve bu kadar emekle yetiştirilen bu beyinler 20-30 sene gibi kısa bir zaman periyodunda yitirilmekte, sonra tekrar baştan yani sıfırdan başlanarak bu bilgiler yeni nesile aktarılmaya çalışılmakta, bundan dolayı bir verimsizlik ortaya çıkmaktadır. Çünkü, ortalama 70 senede bir "eğitime" sıfırdan başlanmakta. Oysa insan ömrünü "ilk etapta" ortalama olarak 1000 sene düzeyine çıkarabildiğimizi varsayarsak insanlığın bilimsel ve teknolojik gelişmesinin günümüzde olduğundan 10 kattan daha hızlı artacağı açıktır. Bunun üzerine daha zeki insanlar geliştirildiği örneğin; günümüzde ortalama 100 dolaylarında olan insan IQ'su, ortalama 200-250 dolaylarına çıkarıldığı yaptığımız hesaba eklenirse insanlığın gelişiminin günümüzdekinden 30-40 kat daha hızlanarak katlanacağını düşünmekteyim.

Bilimsel ilerleme doğrusal bir artış yerine, zamanla daha hızlı artış gösteren bir eğri grafiği çizer. Diğer bir değişle bilimsel ilerleme katlanarak bir çığ misali gelişir. Bu yüzden yukarıdaki çalışmalar sonucunda insanlık 300-400 yıl gibi bir zaman içerisinde günümüz insan kapasitesi ile en azından 4000-5000 yıl gibi uzun bir dönemde gerçekleştirilebilecek işler başarabilir. Ayrıca bilim ve teknolojinin tekamülü çığ gibi sürekli katlanarak arttığından bu gelişme düzeyi belkide şuanda tahmin edemeyeceğimiz bir seviyeye yükselir.

Bu sayede kendi güneş sisteminde bile daha emeklemekte olan dünya insanlığı 300-400 sene gibi göreceli olarak kısa sayılabilecek bir zaman içerisinde yıldız sistemleri arasında, hatta(hyperspace)daha üst ve alt boyutlar arasında kendisine saygı duyulan ve kendiside; yaşama saygı duyan, pozitif, süper gelişmiş bir uygarlık haline gelebilir.

Re: ÖLÜME ÇARE BULUNDU!!! 2006-12-22 (15:35)
Snobgs (snobgs)
Snobgs (snobgs)
"demirsoy" demiş ki:
"ENİGMA" demiş ki:
arkadslar mrb. bilim adamlarının yaptıgı arastırmalara göre ölüme care bulunacak...sonucta ölmesek nolurdu bi düsünün?? ben gerci ölme yanlısıyım.. sizce ölümün önüne gecebilrmiiz??

Gülüyor Gülüyor Gülüyor

careyi türk bilim adamlarımı bulmus Gülüyor Gülüyor Gülüyor

bence bilim adamlarımızı fazla vede gereksiz yere küçümsüyorsun bu ülkede beyin göçü denen bi gerçek var biz bilim adamlarımıza yeterince destek veriyormuyuz çalışma ortamı yaratabiliyormuyuz birçok türk yurt dışında isim yapmış alanlarında isim yapmış ve eminimki bu olaydada mutlaka bir türk vardır...

ÖLÜME ÇARE BULUNUR AMA ÖLÜM ENGELLENEMEZ Niyeti kötü

BEN KAFAMI ELEKTRİKLİ TESTERE İLE KESSEM NE OLUR Bİ DÜŞÜNÜN VE BUNUN İÇİNDE 200 YAŞIMI BEKLEMEM Niyeti kötü
Re: ÖLÜME ÇARE BULUNDU!!! 2007-01-02 (20:23)
Savage Garden (ENİGMA)
Savage Garden (ENİGMA)
"snobgs" demiş ki:
"demirsoy" demiş ki:
"ENİGMA" demiş ki:
arkadslar mrb. bilim adamlarının yaptıgı arastırmalara göre ölüme care bulunacak...sonucta ölmesek nolurdu bi düsünün?? ben gerci ölme yanlısıyım.. sizce ölümün önüne gecebilrmiiz??

Gülüyor Gülüyor Gülüyor

bence bilim adamlarımızı fazla vede gereksiz yere küçümsüyorsun bu ülkede beyin göçü denen bi gerçek var biz bilim adamlarımıza yeterince destek veriyormuyuz çalışma ortamı yaratabiliyormuyuz birçok türk yurt dışında isim yapmış alanlarında isim yapmış ve eminimki bu olaydada mutlaka bir türk vardır...

BEN KAFAMI ELEKTRİKLİ TESTERE İLE KESSEM NE OLUR Bİ DÜŞÜNÜN VE BUNUN İÇİNDE 200 YAŞIMI BEKLEMEM Niyeti kötü

Bekleme o zaman Göz kırpıyor
Re: ÖLÜME ÇARE BULUNDU!!! 2007-01-03 (01:08)
Snobgs (snobgs)
Snobgs (snobgs)
"ENİGMA" demiş ki:
"snobgs" demiş ki:
"demirsoy" demiş ki:
"ENİGMA" demiş ki:

Gülüyor Gülüyor Gülüyor

Bekleme o zaman Göz kırpıyor

------------------ZAMANI GELİNCE BEKLEMEM--------------------------
2007-01-04 (19:15)
Savage Garden (ENİGMA)
Savage Garden (ENİGMA)
tmm abi.i. bişi demedik..
ben ölmüşüm zaten Göz kırpıyor
2007-01-15 (10:20)
Ekrizantem (ekrizantem)
Ekrizantem (ekrizantem)
arkadaşlar ölüme çare bulundu derken kök hücre çalışamalarını kas ediyo olmalılar. Çünkü kök hücre çalışamlarıyla en büyük hastalıklar ve yaralar iyileştirilebiliyo. böylece dün herkesin ölecek dediği herkesin yaşama ihtimali arttırılıyo. ama bunu yanlış anlayıp, en büyük hastılıklaı iyileştirebiliyoruz ozaman ölümün önüne geçebiliriz demek yanlış. çünkü geçmişte griple ölen insanlar bile varmış. bu hastalığa çare bulundu ama ölüm hala var. Grip her ne kadar artık önemsiz bir hastalık da olsa onu çözmek demek ölümü çözmek demek olmadı. bugün belki en önemli hastalıklar tedavi edilebiliyo. ama bu demek yeryüzünde var olan bütün hastalıklar tedavi edilebilir demek diilki. Grip tedavi edildi belki ama başka hastalıklar geldi. Bugün öldürücü olan hastalıklar tedavi edilebilirse yeni hastalıklar ortaya çıkacak. yani ölüm muhakkak
2007-01-27 (19:15)
Dradayı (dradayı)
Dradayı (dradayı)
...
Re: UZUN YAŞAMIN BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK TEKAMÜLÜMÜZ İÇİN ÖNE 2007-01-30 (08:45)
Esrarr (esrarr7)
Esrarr (esrarr7)
"The Bosphorus" demiş ki:

Bu sayede kendi güneş sisteminde bile daha emeklemekte olan dünya insanlığı 300-400 sene gibi göreceli olarak kısa sayılabilecek bir zaman içerisinde yıldız sistemleri arasında, hatta(hyperspace)daha üst ve alt boyutlar arasında kendisine saygı duyulan ve kendiside; yaşama saygı duyan, pozitif, süper gelişmiş bir uygarlık haline gelebilir.

kardeş şu anda ınsanoglu zaten üst ve alt boyutlara ulaşmayı başarmış durumda..ister istemez inanca gırcem ama.inanç deyınce aklına din gelmesin..
boyut dedıgın ıcın söyledım bunları.belki boyut tanımlamalarımız farklıdır..

bi insanın cıkıp kendını bı sekılde başka yerlere evrenın baqska yerlerıne veya baska boyutlara götüremedıgını kımse ıddıa edemez..
Sayfa / 23
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 23456 … Sonraki SayfaSon Sayfa