'Çanakkale'de Bal Gibi Yenildik'
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa

2006-11-06 (18:34)
Memo Şaho (mehmet462)
Memo Şaho (mehmet462)
tam 90 derecelik suyun içine sallama çay niyetine atılacak adam he...

töbe töbe
Re: ... 2006-11-06 (18:44)
Haydar Baş (MHMT1905)
Haydar Baş (MHMT1905)
"PAŞABEY0000" demiş ki:
"son_perde" demiş ki:
"PAŞABEY0000" demiş ki:
"ayri fi tiz le mo iftıhım" demiş ki:
"PAŞABEY000" demiş ki:
mest üstüne mesh die bişi var.din kültürü kitaplarında geçiyodu ben ortaokuldayken Çok mutlu
O AYAKLARINA MEST DENEN ŞEYİ GİYDİKLERİ ZAMN OLUR...YAAAAAAAAAAW KARDEŞİM ÇARIK ÜZERİNDEN MEST OLUR MU??????* Gülüyor Gülüyor

İslam dini kolaylık dinidir.olmasını istiyosan olur.niet önemli bi de.bu arada vaaza başladım.yararlanmaya bak Gülüyor
Göz kırpıyor
BAK SEN HOCAYA.....NİYET ÖNEMLİ HAA....BOŞ KONUŞUYORSUN...HATTA BOM BOŞ....ÇARIK ÜZERİNDEN MEST ALINIR DİYORSUN BUNLARI SANA ZEKERİYA BEYAZ AMCAN MI ANLATTI.....

hadi olmadi diyelim teyemmüm denilen birsey var... Göz kırpıyor
vay salak sen adammısın lan..sen daha boş konuşuyon...suyun olmadığı yerde teyemmüm olur.....çanakkele savaşı bu....deniz var,su bol....

iyi anzakların oraya abdest almaya gidelim. adamlar bide orda umumi WC acsınlar. zorunluluk durumlarında İslam'da herseyin cozumu vardır. konu bu degilki siz nerelere getirdiniz yav.........

bu arada tekrar diyorum canakkale birinci dunya savasından bagımsız dusunulurse asla yenilmedik.........
olabilir 2006-11-22 (12:26)
Özgür Bekhan (Freeboy)
Özgür Bekhan (Freeboy)
tarih her zaman taraflıdır bize ne öğretilirse onu alırız bize göree anadolu türk yurdu yunanlılara göre kendilerinin yunanlılar gerçekten bizans soyundan gelseydi ama gelmiyolar bunu iddaa edebilirlerdi şimdi adalarda bizim diyoruz kendimize göre haklıyız ee yarın bi bizans soyu gelse deseki istanbul bizimdi bize verin dese nasıl karşılarız acaba hiç bir kimsenin değildir eskidenn bizimdi demek doğru ama hala bizim hakkımız verin demek yanlış en son kim aldıysa onundur inş elimizdekiler sahip çıkalımda kimseye vermeyelim

Ne Mutlu Türküm Diyene
Re: ... 2006-11-22 (16:29)
Emre Tonkaz (BEKİR)
Emre Tonkaz (BEKİR)
"PAŞABEY000" demiş ki:
mest üstüne mesh die bişi var.din kültürü kitaplarında geçiyodu ben ortaokuldayken Çok mutlu
O AYAKLARINA MEST DENEN ŞEYİ GİYDİKLERİ ZAMN OLUR...YAAAAAAAAAAW KARDEŞİM ÇARIK ÜZERİNDEN MEST OLUR MU??????* Gülüyor Gülüyor

İslam mantık dinidir. istedikten sonra herşeye mantıklı bir çözüm bulunur yeterki bulmak iste. ve önemli olan niyettir. sen namaz kılmak istiyorsan ve abdest alacak durumunda yoksa gerekirse namaz abdesti olmadan kıl. namaz kılmak isteyen ama dua bilmeyen bir insan namazını kılar ve dua yerine Türkçe olarak içinden gelen uygun şeyleri söler. tıpkı bu gibi islamda her türlü kolaylık vardır ki zaten savaşda ALLAH'a bir ibadettir. yani savaş durumunda namaz kılamıyorsan bile bu affedilebir ALLAH tarafından. ve yukarıda denilmek istenen o zamanın insanlarının inançlı olduğu. buda anlaşılıyor herhalde...

Çanakkale'de nasıl yenildik merak ediyorum. Afyon'a kadar gelen düşmanı EGE'de denize döktük mü döktük. Nasıl bir savaş kaybetme bu. Ama ölen insanlarımız okumuş kişilerdi ve maddi olarak bu savaşta çok şey kaybettiğimiz için bu savaş bizi zor duruma götürdü kaybımız büyüktü denilebilir ama buda savaşı kaybettik şeklinde SÖLENEMEZ.
Birileri halkı oyalamak için ortaya boş şeyler atıyor. Sonrada kendi işlerini götürüyorlar. Bunlara alet olanlarda akıllı olsun ki bunların istedikleri olmasın. Ayrıca düşmanlarımızın bile taktir ettiği bir savaşı yenildik diye anan adamın TÜRK'lüğünden şüphe ederim. Burada art niyet ararım. Türk halkının aklını karıştırarak özünü unutturmak, reddettirmek istiyor diye düşünmekten kendimi alı koyamam.
Bu savaşta yenildik diyen başka bir destan yazsın da onun destanını okuyalım
Re: ... 2006-11-22 (16:46)
Arda Mayer (katakomp)
Arda Mayer (katakomp)
"BEKİR" demiş ki:
"PAŞABEY000" demiş ki:

İslam mantık dinidir. istedikten sonra herşeye mantıklı bir çözüm bulunur yeterki bulmak iste. ve önemli olan niyettir. sen namaz kılmak istiyorsan ve abdest alacak durumunda yoksa gerekirse namaz abdesti olmadan kıl. namaz kılmak isteyen ama dua bilmeyen bir insan namazını kılar ve dua yerine Türkçe olarak içinden gelen uygun şeyleri söler. tıpkı bu gibi islamda her türlü kolaylık vardır ki zaten savaşda ALLAH'a bir ibadettir. yani savaş durumunda namaz kılamıyorsan bile bu affedilebir ALLAH tarafından. ve yukarıda denilmek istenen o zamanın insanlarının inançlı olduğu. buda anlaşılıyor herhalde...

Prdn.
Bu kısmı okuduktan sonra devamını okumadım. Çünki kafadan saçmalanmış, ofsayta girilmiş. Eh, bundan sonrası gol getirmez, ne gerek var dimi devamını okumaya ?
Gördüm ki herkez alim olmuş. Eh buda bir kıyamet alameti sayılır. Ne diyor ayet-ül kelime '' sahte abidler çoğalacak '' bir anlamda buna bağlıyorum yazdığını.
Hocam bu kadar basit değil İslam dini. Alimler, evliyalar, Kur'anın bir harfine koca külliyatı bitiriyorlar da, öyle yapıyorlar bu tarz vaaz niteliği taşıyan yorumlarını. Hatta o kadar saçmalamışsın ki, abdest almadan namaz kıl, dua bilmeden Türkçe dua et gibi komik ve içler acısı bir kaç foseptike önerme çıkarmışsın. Nereden biliyorsun Allah'ın affedeceğini ? Sen peygambersin o zaman ? Ya da zulkarneyn ?
Bu ne ya ? Sen İslam'ı böyle mi yaşıyorsun ? Suyu ağzınla içmeyi bilmediğin vakit, nasıl içilir öğrenmeyip, başka bir tarafınla mı içiyorsun??
Bir daha böyle saçma sapan beyanatlarda bulunup, aleme rezil olacağımıza, biraz bilgi sahibi olup öyle yazalım derim. Şu yazdıkların hakkaten komik, demogajik ve bir ton saçmalık.

Ben bile münferit bir kaç bilgi ile aksini ispat ederim bu yazdıklarının. Ama gerek yok. Öyle benim kalbim temiz, ben hristiyan gibi içimden dua ederim Allah kabul eder, beni affeder vs süper insan konseptine girmeyelim. Bazı uzuvlarımızdan yeni bir İslam, ibadet, Allah uydurmayalım.
Nedir bu ya!! Hiç mi okumuyorsunuz namaz nasıl kılınır, abdest nasıl alınır, dua nedir ?, nasıl yapılır, Allah (cc) kimdir ?, savaş hali ibadet nasıl yapılır ?
Hadi bunları bırak, sahabelerin, peygamberimizin yaptığı savaşlarıda mı oku muyorsunuz ?
2006-11-23 (01:20)
Ayşegül Taş (Marigold)
Ayşegül Taş (Marigold)
Burda yani Avustralya'da insanlar diyorlar ki 'biz her ne kadar Gelibolu'da yenildiysek de o savas bizim icin buyuk bir oneme sahiptir, cunku o savastan sonra insanlarimiz koloni olma kavramini sorgulamaya basladi. Cunku onceden Ingiltere ne diyorsa onu yapiyorduk. Yani hakkimizdaki kararlar Londra'da aliniyordu. Ingiltere bizi goz gore gore cilginca bir savasa atti ve olume gonderdi.'

Hafta sonu Canakkale savasi ile ilgili muzeyi ziyaret edecegim orada gorduklerimden sonra belki yine bazi bilgiler aktarabilirim. Gözlerini yuvarlıyor
Re: ... 2006-11-23 (12:03)
M.İ. (ikbalcan)
M.İ. (ikbalcan)
.....
Re: ... 2006-11-25 (10:22)
Paşabey (PAŞABEY1988)
Paşabey (PAŞABEY1988)
"1PAŞABEY1" demiş ki:
"PAŞABEY000" demiş ki:
ÇANAKKALEDE TABİKİ YENİLECEZ...YOK AYNI SAYIDA ASKER GİTMİŞ MİŞ TE HER İKİ TARAFTAN TOPLAM 500000 KİŞİ ÖLMÜŞ TE.PALAVRA YENİLDİK AMA SINIRLARIMIZI SONUÇTA MUHAFAZA ETTİK....BU AYRI DAVADIR..AYRICA DERLER Kİ ÇANAKKALE ZAFERİNİ DÜŞMANIN SAVAŞTA BİLE NAMAZ KILMASINA BAĞLIYORUZ,O ZMANIN ASKERİ İMANLIYDI FALAN DENİR..AMA BU ASKERLERE NAMAZ KILDIRMAYAN SECDEYE VARMALARINI İSTEMEYN BAŞTA BİRİSİ OLABİLİR.ÇÜNKÜ HEMEN HEMEN BÜTÜN ÇANAKKALE BELGELERİNDE ASKERİN ZOR DURUMDA OLDUĞUNDAN,HATTA ÇARIKLARININ AYAKLARINA YAPIŞTIĞINDAN,AYLARCA AYAKKABSIINI ÇIKARMAYAN ASKERLER OLDUĞUNDAN BAHSEDİLİR...YANİ ASKR ÇARIĞINI ÇIKARMADIĞINDAN AYAKLARI İLE ÇARIK ARTIK BİR OLMUŞ DURUMDADIR.BU ASKER NASIL ABDEST ALACAK NASIL NAMAZ KILACAK.....AYAKLARINI ABDEST ALIRKEN YIKAMAYACAK MI?
NOTER1..TASDİKLENDİ....
tasdiklerim...
2006-11-25 (17:51)
"segopeko" demiş ki:

bu savaşta karşıdaki devletler 220bin, osmanlı devleti ise 250bin kayıp vermiştir. gelen devletlerin çıkarma yaparak savaştıklarını, osmanlı'nın ise tepelik arazilerden aşağı yonde savaştığını düşünürsek, ve üstüne üstlük, bu devletlerin, - hiç bir şekildeizin verilmemesi gerekirken- başarılı bir şekilde geri çekildiğini düşünürsek, osmanlı devleti'nin bu savunması, pek de iç açıcı bir savunma olmamıştır.

kazandık kazanmadık değil, ama çok düşük bir verimle, kötü bir yönetim ve lojistik ile...
2006-11-25 (18:27)
ALINTI Üzgün kaynak : Balıkesir Üniversitesi Eğitim fakültesi Tarih bölümü)

"Savaşın Sonucu ve Değerlendirme

Savaş sonunda tarafların tahmini kayıpları ise şöyledir: Türkler : 251.309 İngilizler : 205.000 Fransızlar : 47.000 8.5 ay süren Çanakkale kara savaşı, daracık toprak parçası üzerinde, zor koşullarda devam etmiş ve bundan dolayı çok can almıştır. Türk tarafının çok can kaybetmesinin sebebi de düşman donanmasının bombardımanıdır."

kayıp
Türkler: 251.309
DÜşman:205.000+47.000=252.000

251.309<252.000
Sayfa / 4
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234 Sonraki SayfaSon Sayfa