"BEKİR" demiş ki:
"PAŞABEY000" demiş ki:
"ayri fi tiz le mo iftıhım" demiş ki:
mest üstüne mesh die bişi var.din kültürü kitaplarında geçiyodu ben ortaokuldayken

O AYAKLARINA MEST DENEN ŞEYİ GİYDİKLERİ ZAMN OLUR...YAAAAAAAAAAW KARDEŞİM ÇARIK ÜZERİNDEN MEST OLUR MU??????*

İslam mantık dinidir. istedikten sonra herşeye mantıklı bir çözüm bulunur yeterki bulmak iste. ve önemli olan niyettir. sen namaz kılmak istiyorsan ve abdest alacak durumunda yoksa gerekirse namaz abdesti olmadan kıl. namaz kılmak isteyen ama dua bilmeyen bir insan namazını kılar ve dua yerine Türkçe olarak içinden gelen uygun şeyleri söler. tıpkı bu gibi islamda her türlü kolaylık vardır ki zaten savaşda ALLAH'a bir ibadettir. yani savaş durumunda namaz kılamıyorsan bile bu affedilebir ALLAH tarafından. ve yukarıda denilmek istenen o zamanın insanlarının inançlı olduğu. buda anlaşılıyor herhalde...
Prdn.
Bu kısmı okuduktan sonra devamını okumadım. Çünki kafadan saçmalanmış, ofsayta girilmiş. Eh, bundan sonrası gol getirmez, ne gerek var dimi devamını okumaya ?
Gördüm ki herkez alim olmuş. Eh buda bir kıyamet alameti sayılır. Ne diyor ayet-ül kelime '' sahte abidler çoğalacak '' bir anlamda buna bağlıyorum yazdığını.
Hocam bu kadar basit değil İslam dini. Alimler, evliyalar, Kur'anın bir harfine koca külliyatı bitiriyorlar da, öyle yapıyorlar bu tarz vaaz niteliği taşıyan yorumlarını. Hatta o kadar saçmalamışsın ki, abdest almadan namaz kıl, dua bilmeden Türkçe dua et gibi komik ve içler acısı bir kaç foseptike önerme çıkarmışsın. Nereden biliyorsun Allah'ın affedeceğini ? Sen peygambersin o zaman ? Ya da zulkarneyn ?
Bu ne ya ? Sen İslam'ı böyle mi yaşıyorsun ? Suyu ağzınla içmeyi bilmediğin vakit, nasıl içilir öğrenmeyip, başka bir tarafınla mı içiyorsun??
Bir daha böyle saçma sapan beyanatlarda bulunup, aleme rezil olacağımıza, biraz bilgi sahibi olup öyle yazalım derim. Şu yazdıkların hakkaten komik, demogajik ve bir ton saçmalık.
Ben bile münferit bir kaç bilgi ile aksini ispat ederim bu yazdıklarının. Ama gerek yok. Öyle benim kalbim temiz, ben hristiyan gibi içimden dua ederim Allah kabul eder, beni affeder vs süper insan konseptine girmeyelim. Bazı uzuvlarımızdan yeni bir İslam, ibadet, Allah uydurmayalım.
Nedir bu ya!! Hiç mi okumuyorsunuz namaz nasıl kılınır, abdest nasıl alınır, dua nedir ?, nasıl yapılır, Allah (cc) kimdir ?, savaş hali ibadet nasıl yapılır ?
Hadi bunları bırak, sahabelerin, peygamberimizin yaptığı savaşlarıda mı oku muyorsunuz ?