Mesaj Panosu

'Çanakkale'de Bal Gibi Yenildik'
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234

2006-11-26 (00:46)
hakanalmanya
Bay
hakanalmanya
Almanya, Kaiserslautern
Technische Universität Kaiserslautern
canakkalede nasil yeniliriz ya. mustafa kemal deyilmiydi orda komutan. var bunda bir gariplik yoksa bizim tarihciler mustafa kemale yenildi kelimesini yakistiramiyorlarmi. ama baska cephelerde yenildigimizde Turk milletine yenildi demeyi yakistiriyorlar. ki boyle olmasi lazim neyse o. gercekler er veya gec cikiyor ortaya. iste boyle kotu bir ozelligi var gerceklerin yada boyle iyi bir ozelligi artik siz nasil kabul ederseniz. Gülümsüyor
2006-11-27 (13:59)
hakanalmanya senin bu Atatürk hakkında söylenen olumsuz seylerden sonra mest olur sekilde yazdıgın mesajları sana acıyırak okuyorum caresiz yesil sermaye cocuu...

Sevgili Arkadaşlar!

Çanakkale Savaşları, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen düşman devletler, gemileriyle Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u almak istiyorlardı. Osmanlı ordusu, İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı’nda aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. Yaklasık 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlar sonucunda, düşman donanmaları ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale Savaşlarının denizle ilgili bölümü, 18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle sonuçlanmıştır. Bu nedenle, her 18 Mart gününde, Çanakkale Savaşlarını anmaktayız.

Çanakkale Boğazını geçmek isteyen İngiliz ve Fransız gemileri, 3 Kasım 1914 de boğazın iki yakasındaki birliklerimize ateş açtılar. Birliklerimizin karşı ateşi ile geri çekilmek zorunda kaldılar. 19 Şubat 1915 de düşman donanması kesin hücuma başladı. Osmanlı Ordusunun karşı ateşi ile, tekrar geri çekildiler. 18 Mart 1915 de İngiliz ve Fransızlar 16 harp gemisi ile büyük bir hücum daha başlattı. Üç gemisi sulara gömülen düşman donanması, tekrar geri çekilmek zorunda kaldı.

Çanakkale boğazını gemilerle geçemeyeceklerini anlayan düşmanlarımız, topraklarımıza karadan girmeyi denediler. İngiliz, Fransız, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer bazı sömürge ülkelere ait askerler, 25 Nisan 1915 günü karadan çıkarma yapmaya başladılar. Kara savaşları, 9 Ocak 1916 tarihinde son düşman birlikleri de geri çekilene kadar devam etmiştir. 6-7 Ağustos 1915 gecesi Anafartalar’a yapılan çıkarma harekatını, Mustafa Kemal komutasındaki birliğimiz durdurmuştur. 25 Nisan 1915 ve 9 Ocak 1916 tarihleri arasında, yaklaşık sekiz ay boyunca şiddetli kara savaşları olmuştur.

Çanakkale Savaşları, Türk tarihinin belki de en önemli savaşıdır. Daha geniş ve ayrıntılı bilgi sahibi olmak için kaynakları mutlaka okuyunuz. Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinmesi gerekir.

Çanakkale Savaşlarında 253.000 şehit veren Türk milleti onurunu, İtilaf Devletlerine karşı korumasını bilmiştir. Mustafa Kemal’in, askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!” emri savaşların kaderinin değişmesinde önemli rol oynamıştır.

Çanakkale İngiliz Başkomutanı General Hamilton, İngiltere Harbiye Başkanlığına yazdığı yazıda Mustafa Kemal’in yüce komutanlığını şöyle övmektedir :

“İngiltere Harbiye Başkanlığına,

niçin geriye çekildiğimizi soruyorsunuz, bütün gerçeği tüm açıklığı ile size bildirmek isterim : Çok cesur muharebe eden, en iyi sevk ve idare edilen asil Türk ordusunun ve Albay Mustafa Kemal gibi dahi bir komutanın karşısında bulunuyoruz. Bunu hiçbir zaman unutmayalım.”

General Hamilton

Çanakkale İngiliz Başkomutanı

17.08.1915

ATATÜRK :

Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım.

3 Mayıs 1915 / Arıburnu
Re: ... 2006-11-30 (21:47)
BEKİR
Bay
BEKİR
Türkiye, Sakarya
Sakarya Üniversitesi
"katakomp" demiş ki:
"BEKİR" demiş ki:
"PAŞABEY000" demiş ki:
"ayri fi tiz le mo iftıhım" demiş ki:
mest üstüne mesh die bişi var.din kültürü kitaplarında geçiyodu ben ortaokuldayken Çok mutlu
O AYAKLARINA MEST DENEN ŞEYİ GİYDİKLERİ ZAMN OLUR...YAAAAAAAAAAW KARDEŞİM ÇARIK ÜZERİNDEN MEST OLUR MU??????* Gülüyor Gülüyor

İslam mantık dinidir. istedikten sonra herşeye mantıklı bir çözüm bulunur yeterki bulmak iste. ve önemli olan niyettir. sen namaz kılmak istiyorsan ve abdest alacak durumunda yoksa gerekirse namaz abdesti olmadan kıl. namaz kılmak isteyen ama dua bilmeyen bir insan namazını kılar ve dua yerine Türkçe olarak içinden gelen uygun şeyleri söler. tıpkı bu gibi islamda her türlü kolaylık vardır ki zaten savaşda ALLAH'a bir ibadettir. yani savaş durumunda namaz kılamıyorsan bile bu affedilebir ALLAH tarafından. ve yukarıda denilmek istenen o zamanın insanlarının inançlı olduğu. buda anlaşılıyor herhalde...

Prdn.
Bu kısmı okuduktan sonra devamını okumadım. Çünki kafadan saçmalanmış, ofsayta girilmiş. Eh, bundan sonrası gol getirmez, ne gerek var dimi devamını okumaya ?
Gördüm ki herkez alim olmuş. Eh buda bir kıyamet alameti sayılır. Ne diyor ayet-ül kelime '' sahte abidler çoğalacak '' bir anlamda buna bağlıyorum yazdığını.
Hocam bu kadar basit değil İslam dini. Alimler, evliyalar, Kur'anın bir harfine koca külliyatı bitiriyorlar da, öyle yapıyorlar bu tarz vaaz niteliği taşıyan yorumlarını. Hatta o kadar saçmalamışsın ki, abdest almadan namaz kıl, dua bilmeden Türkçe dua et gibi komik ve içler acısı bir kaç foseptike önerme çıkarmışsın. Nereden biliyorsun Allah'ın affedeceğini ? Sen peygambersin o zaman ? Ya da zulkarneyn ?
Bu ne ya ? Sen İslam'ı böyle mi yaşıyorsun ? Suyu ağzınla içmeyi bilmediğin vakit, nasıl içilir öğrenmeyip, başka bir tarafınla mı içiyorsun??
Bir daha böyle saçma sapan beyanatlarda bulunup, aleme rezil olacağımıza, biraz bilgi sahibi olup öyle yazalım derim. Şu yazdıkların hakkaten komik, demogajik ve bir ton saçmalık.

Ben bile münferit bir kaç bilgi ile aksini ispat ederim bu yazdıklarının. Ama gerek yok. Öyle benim kalbim temiz, ben hristiyan gibi içimden dua ederim Allah kabul eder, beni affeder vs süper insan konseptine girmeyelim. Bazı uzuvlarımızdan yeni bir İslam, ibadet, Allah uydurmayalım.
Nedir bu ya!! Hiç mi okumuyorsunuz namaz nasıl kılınır, abdest nasıl alınır, dua nedir ?, nasıl yapılır, Allah (cc) kimdir ?, savaş hali ibadet nasıl yapılır ?
Hadi bunları bırak, sahabelerin, peygamberimizin yaptığı savaşlarıda mı oku muyorsunuz ?

dini bilgisi belli seviyede olan herkes yazdıklarımın anlamını çözecek zekaya sahiptir. Peygamber efendimiz denizim ortadında bir fıçının üstünde olsanız namazını kılın demiş... abdest alacak temiz su yok... secde yapacak yer yok... orda bile namaz kılınıyor sen bunları bilmeden konuşuyorsun kılınmaz diyorsun... Kur'an ı Kerim in mealini açta oku biraz öğren bunları. Dua bilmeyen bi insan namaz kılabilirmi kılamaz mı klıarsa nasıl kılar öğren ondan sonra benimle tartış... senin yaşın kadar benim okumuşluğum var.... SENİ SADECE OKUMAYA DAVET EDİYORUM Kİ BİLMEDEN KONUŞUP REZİL OLMA. BÖLE SAÇMA SAPAN ŞEYLER YAZIPTA AKIL KARIŞTIRMAYIN TAMAM MI CANIM. BEN LE KONUŞACAK KADAR BİLGİLEN GEL KARŞIMA KONUŞALIM....
SADECE SAÇMALAMAYI KESİN DİYORUM.... AKLINIZI BAŞINIZA ALIN... KIYAMET ALAMETLERİ GÖZÜKÜYOR MADEM SON GÜNLERİNİ AKILLI YAŞA...
2006-12-01 (14:24)
eslem
Bayan
eslem
Türkiye, Kayseri
Erciyes Üniversitesi
nas ile sabit konular tartışma konusu yapılmıyor değil mi? sadece birbirimizi anlamda zorluk çekiyoruz... mesela herkes islamın ilk emi "oku" konusunda hem fikir... ama sorun uslupta Gözlerini yuvarlıyor

abdest olmadan namaz olmaz malumunuz namazın farzlarındandır abdest...
ve savaş vaktinde namazıj nasıl kılınması gerektiğide ayetlerle sabittir ve Peygamberin uygulamaları aşikardır...

okuyalım okuyalım ama sahih kaynaklardan...
2006-12-01 (16:35)
"eslem" demiş ki:
nas ile sabit konular tartışma konusu yapılmıyor değil mi? sadece birbirimizi anlamda zorluk çekiyoruz... mesela herkes islamın ilk emi "oku" konusunda hem fikir... ama sorun uslupta Gözlerini yuvarlıyor

abdest olmadan namaz olmaz malumunuz namazın farzlarındandır abdest...
ve savaş vaktinde namazıj nasıl kılınması gerektiğide ayetlerle sabittir ve Peygamberin uygulamaları aşikardır...

okuyalım okuyalım ama sahih kaynaklardan...

Gözlerini yuvarlıyor
Gülüyor

NE GÜZEL.
2007-08-05 (11:36)
firavuntikky
Bay
firavuntikky
Türkiye, İzmir
Dokuz Eylül Üniversitesi
hüseyin çelikten şüphe duyulur mu ya Çok mutlu o tam bi vatan evladı Çok mutlu Çok mutlu
2007-08-05 (21:10)
kibrisli23
Bay
kibrisli23
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefke
Lefke Avrupa Üniversitesi
zıtlığa bakarmısın Gözlerini yuvarlıyor
bir destandır Çanakkale 2007-08-08 (15:43)
hsssyn
Bay
hsssyn
Türkiye, Çanakkale
bence biz Çanakkale den sonra yenildik. O destanı kanını veren yüzlerce şehidimiz yazarken biz onlardan sonra onların yerini dolduramadık ve şu gün hala bizim yerimize onların yerini dolduran yahudi ermeni dönmesi insanlar yönetiyo ülkeyi. Demokrasi diye başbakan asılan bi ülkede demokrasi gereği cumhurbaşkanı seçilemiyo. biz çanakkaleyi bilmiyoruz bile daha. buradan sallıyoruz. Çanakkale sadece Atatürk değil. Çanakkalede en düşük rütbeden erlerin bile Atatürk kadar hakkı var. Çanakkale ayrı bi olay. lütfen bilmeden yapılan yorumlarla bu destanı kirletmeyin
2007-08-10 (14:34)
MB69
Bay
MB69
Türkiye, İstanbul
İstanbul Teknik Üniversitesi
ayri fi tiz le mo iftıhım demiş ki:
"PAŞABEY000" demiş ki:
"ayri fi tiz le mo iftıhım" demiş ki:
mest üstüne mesh die bişi var.din kültürü kitaplarında geçiyodu ben ortaokuldayken Çok mutlu
O AYAKLARINA MEST DENEN ŞEYİ GİYDİKLERİ ZAMN OLUR...YAAAAAAAAAAW KARDEŞİM ÇARIK ÜZERİNDEN MEST OLUR MU??????* Gülüyor Gülüyor

İslam dini kolaylık dinidir.olmasını istiyosan olur.niet önemli bi de.bu arada vaaza başladım.yararlanmaya bak Gülüyor
Göz kırpıyor

Yavrum benim hay ağzına sağlık.Evet ayri fi tiz le mo iftıhım a katılıyorum.Hatta niyetin temizse her şartta namaz kılabilirsin.Hatta bu konuda benim duyduğum bir deyim var:eğer denizin ortasındaysan ve onda namaz vakti olduğunu hissettiysen yüzerek dahi olsa namazını kılmalısın. Göz kırpıyor

Sayfa /4Birinci SayfaÖnceki Sayfa 1234

Ücretsiz Kayıt Ol