arkadaşlar vize için hangi belgeler gerekiyor önce dil kursu sonra üniv için vize;
vize başvuru formu
pasaport
kurs kayıt belgesi+makbuz
garantör belgesi
diploma+ösym yerleştirildi belgesi
3adet biometrik fotoğraf
arkadaşlar bunlardan başka bir belge gerekiyomu anne baba ikametgahı tapu v.s. sicil kaydı gibi belgeler gerekiyormu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler kalın sağlıcakla...
arkadasim ben taahhütname ile basvurdum ve geri yolladilar beni BLOKE HESAP istediler izmirden.Ama Ankara ve İstanbuldaki konsolosluklar bloke hesap şartı koşmuyor sitelerinden bakabilirsin..Eger izmirden basvuracaksan ya Almanyadan bir davetiye/taahhütname ya da hesabinda 7.020 euro olacak bir bloke hesap actirip o kagidi konsolosluktaki kadinin gozune sokman gerekiyor.
anne-baba ikamet adresini de sadece Ankara sart kosuyor.Ben her ihtimale karsi adliyeye gidip temiz/sicil kagidi cikarttim+ askerlik subeme gidip askerlik ile 1 yil alakasiz olduguma dair yazi da cikarttim..Ancak bunlar konsolosluklarin web sitelerindeki ''vize icin gerekli belgeler'' bolumunde yazmiyordu..Ben yine de yaptirdim..Diger belgeleri de sen yazmissin zaten.Basarilar
sağol ozancinar kardeşim bnm garantörüm almanyadan sorun olcağnı sanmıyorum obakımdan (işaallah ama dediğin gibi diğer ewraklarıda götüriyim ne olur ne olmaz ordakiler yanar döner sanırsam ilgilendiğin için tekrar teşekkürler..