Mesaj Panosu

kanadada egıtım ve yasam
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567

2007-02-07 (17:16)
Kesinlikle katilmiyorum. Ben de Kanada’da yasiyorum ve buradan cok memnunum. Avrupa’da da yasadim daha once. Avrupa Turklere doymus durumda. Bir Turk olarak hep bi eziklik oluyor. Imajimiz cok kotu Avrupa’da. Halbuki Kanada’da kesinlikle boyle bir problem yok. Hatta ben Turk’um Istanbul’danim filan diyince ne kadar guzel ve egzotik bir sehirdensin diyor herkes ve Turkiye’ye giden her Kanada’li cok memnun kalarak donmusler. O yuzden burada ikinci sinif vatandas muamelesi gormuyor insan. Avrupa gibi irkci degil burasi.

Amerika tarafindan somuruluyor ne demek merak ediyorum? Amerika tarafindan somurulmeyen bir yere gitmek istiyorsan bence sen Kuzey Kore’ye ya da Kuba’ya git. Rahat edersin!

Avrupa tarafindan kabul edilmeyen insanlarin Kanada’ya geldikleri filan dogru degil. Kanada vizesini oyle Avrupa’dan kovulan herkes alamiyor diye birsey yok. Adamlar ince eleyip **** dokuyorlar vize verirlerken. O yuzden burada hep belli standartlarin ve kalitenin ustunde gocmenler ve yabanci ogrenciler var. Yani kamyonun kasasinda kacak olarak gelmis bir gocmen goremezsiniz burada.

Kanada’nin batisinda yani Vancouver taraflarinda dogru durust kar bile yagmaz. Kislar Istanbul’un kislarindan daha ilimandir. Dogusunda Toronto’da ise kislar Viyana’nin kislari ile hemen hemen aynidir. Bu arkadas Kanada’nin kutup kismindaki 30 bin nufuslu Yukon eyaletinde yasadiysa bilemem tabii.
kanada iyidir 2007-02-09 (03:35)
dubreggae
Bay
dubreggae
Kanada
arkadisimiz biraz kotu gunler yasamiz kanadada belli okuyor.gucsuz oldugundan tutunamamis kanadada.
ona bakarsan meksikalilarda amerikaya kacak olarak geriyor.yada diger arkadasin dedigi gibi avrupaya kamyon arkalarinda kacak olarak giden bir suru insan var.
kanada avrupa gibi onune geleni almiyor.git bakayim ingiltereye yada almanyaya yasa.yada git bakayim fransaya ingilizler ve almanlar hatta fransizlar buraya geliyor yasamak icin sen millete avrupaya git diyorsun.kel alaka..burda irkcilik yok birsey yok avrupadaki gibi .burda yine az cok bir itibarimiz var turklerin seviyeleri avrupaya gore cok daha iyi burda.
kanada soguk ama heryeri degil.toronto nun iklimi guneydogu anadolu gibi.vancouver istanbul gibi.gidersen kuzeye soguk olur.
sen birsey yapamamissin burda bari milleti engelleme.bende cok olumsuzdum kanada hakkinda sitelerde yazilanlara bakinca.geldim gordum burasi amerikadan daha iyi.yada cogu avrupadan daha iyi.burda amerika gibi suc yok,insanlar daha iyi egitim sistemi daha iyi mexicali yok zenci pislikler yok.git bakayim amerikayada kanadayi ararsin.yine his degilse hastaneler bedava.yada az cok sosyal yardim var.fransada iyi gunler gecirmissin,senin hedefim gordugum kadariyla eglenmekmis calismak falan degil.meslegi olan varsa herkes gelsin.kimse sizi avrupadaki gibi dil ogrenmegi sart kosmaz.kime sorarsan sorun avrupada biz burdan memnun degiliz der.bu kanada icin yada amerika icinde ayni olabilir.onemli olan kendinizin memnun olmasi.dedigim gibi arkadaslar boyle olumsuz dusunenlere bakmayin,eger iyi bir mesleginiz varsa(ornegin kaynakcisasiniz turkiyede)hemen kosa kosa gelin ortalama saati 15dolar ile35dolar alirsiniz.adam gibi yasarsiniz eviniz olur arabaniz olur ama turkiyede o meslekten bir bok olmaz.birde arkadas gibi soguk yerde yasamassiniz daha ilik bir yere gidersiniz.heryerde sorunlar olabilir ama onemli olan pes etmemek zaten buraya gelecek insanda bunu goze almali.beles ekmek yok,calismayana ekmek yok.
2007-03-19 (16:03)
iste size bi ornek ben.ingiltere deyim su an esimle geldik.dil okulu ile.3,5 aydir buradayim.ve nefret ediyorum.ingiltere gercekten berbat bi yermis,pismaniz.biraz daha paramiz olsa kanada ya gidecektik.burada bi nufus artisi var anlatamam.ben turkiyede bu kadar hamile kadin ve bebek gormuyordum.oyle is imkani da yok.evet burda turk cok ve hepsi egitimsiz,cogu multeci ve kacak.cok cok pahali hersey.oz ingiliz goremezsiniz.hep gocmen hintli,pakistanli,afrikali...(surekli ureyenlerde bunlar zaten)avrupa (ozelliklede ingiltere) kesinlikle iyi bir tercih degil.ben bunlari ingiltere forum sayfalarina da yazdim ve beni elestirdiler.ama bunlar gercek..burasi benim icin tam bir hayal kirikligi oldu.
daha yazarim buraya ingiltere ile ilgili bi suru olumsuz sey ama vaktim yok.
bunlari bilin ve kesinlikle gidecekseniz kanada ve avusturalyaya gidin.
ingiltere!! 2007-03-21 (18:38)
dubreggae
Bay
dubreggae
Kanada
baba ben kibrista ingiliz dili ve edebiyati okudum tam burslu olarak iki sene.buna ilaveten ingiliz barlarinda calistim,sahipleri falan hepsi ingilizcdi.ben ne cok ingiliz gordum,ingiltereden nefret etmis,gelmis kibrisa yerlesmis.bir bardak su verirler diyorlardi,kovayla geri alirlar diyorlardi ingilterede.beni ingiltereden cok soguttular.su an benim oldugum yerde bile hergun ingiliz goruyorum.ingilizler hep goc ediyor artik.dalamanda bile yasiyorlar artik.dusunsene dalaman diger yerler kadar turistik falan degil.ingiltereye ya dil icin gideceksin,yada okumak icin gideceksin,gerci amerika yada canada daha iyidir.onun disinda ingiltereye adim atmayacaksin.got kadar yerde yasanmaz orda.yasansaydi her yil ceyrek milyon ingiliz baska ulkelere goc etmezdi.ayriyeten ordaki turklerde pek saglam islem yapmiyorlar.
canadaaaaa 2007-03-21 (18:45)
canilerceneti
Bay
canilerceneti
Türkiye, Gaziantep
Gaziantep Üniversitesi
canada arkadasim msn adresini yazarmisin yada ßen vereyim ekle ßende düsünüyorum ok kutsalcilem@hotmail.com
canadaa 2007-03-21 (18:48)
canilerceneti
Bay
canilerceneti
Türkiye, Gaziantep
Gaziantep Üniversitesi
canada rica etsem msn adresini yazarmısın yada ßen sana vereyim tamam söylediğin sekildeyse ßende düsünürüm kutsalcilem@hotmail.com
Kandada Turk ogrencileri icin ozel indirimli okul 2007-04-17 (07:08)
Kandada hem cok uygun fiyatlarla okuyun hem de calisin.

SEC Toronto ve Vancouverdeki campuslarinda Turk ogrencilerine ozel indirimler yapti. Assagidaki web sitesinde okulun normal fiyatlarini goreceksiniz ama bir Turk olarak assagidaki indirimli fiyatlardan istifade edebilirsiniz.

www.sectoronto.com

Haftada 25 saat Ingilizce dersi
Ingilizce konusan bir aile yaninda konaklama.
Ozel oda
3 ogun yemek
Diz ustu bilgisayari olanlar icin Internet baglantisi
4 haftalik fiyat $1250 dolar.

Diger okullarda sadece okul icin odediginiz paraya SEC de hem okul, hem Ingilizce konusan bir aile yaninda konaklama, 3 ogun yemek ve internet baglantisi. Odanizi da yabancilarla paylasmak zorunda degilsiniz.

Ayrica otelcilik okuyan ogrenciler icin bulunmaz firsat. 24 haftadan fazla okula yazilan ogrencilere 12 hafta calisma izni alinabilir. Okul gorevlileri size garanti is ayarlayacak ve saatine en az $10 dolar kazanabileceksiniz. Calistiginiz yerden de belge verilecektir.

Fazla bilgi icin email gonderebilirsiniz.
zinneto@hotmail.com
Vancouveri tanimak icin assagidaki linklere tiklayin.
www.Vancouver-bc.com
www.turismvancouver.com
www.discovervancovuer.com

Yurt icinde ve disindaki tum yasaminizda basarilar diliyorum.

Zinnet.
Canada'da Toronto veya Vancouver'de dil okullarina gitmek isteyenler 2007-09-04 (18:25)
nilmutlu
Bayan
nilmutlu
Türkiye, Edirne
Keşan Anadolu Lisesi
Canada'da Toronto veya Vancouver'de dil okullarina gitmek isteyenler bana msj yollayabilirler. Belli bir ucret karsiliginda buradaki okul ve homestay kayit islerinizde yardimci olmak isterim ozellikle ''acceptance letter'' (okula kabul mektubu). e-mail: nil_mutlu#mynet.com
Canada'da Toronto veya Vancouver'de dil okullarina gitmek isteyenler 2007-09-04 (18:26)
nilmutlu
Bayan
nilmutlu
Türkiye, Edirne
Keşan Anadolu Lisesi
Canada'da Toronto veya Vancouver'de dil okullarina gitmek isteyenler bana msj yollayabilirler. Belli bir ucret karsiliginda buradaki okul ve homestay kayit islerinizde yardimci olmak isterim ozellikle ''acceptance letter'' (okula kabul mektubu). e-mail: nil_mutlu#mynet.com
KANDADA DA DIL EGITIMI 2007-09-23 (22:57)
Onceden yazdigim ilandaki fiyatlar Amerikan dolari uzerinden oldugundan ve Amerikan dolarinin Kanada dolarina nazaran cok dustugunden fiyatlar su anda $1400 dolara cikmistir. Amerikan dolarinin durumuna gore fiyatlarda tekrar bir degisme olabilir. Amerikan dolarinin dusuk oldugu su gunlerden istifade edin ve fiyatlar tekrar artmadan kayitlarinizi yaptirin.

Su andaki fiyatimiz gunluk olarak hesaplanirsa,
5 saat okul, 3 ogun yemek, aile yaninda ozel oda $50 US.

Bu fiyata Turkiyede sadece 1 saat ingilizce dersi alabilrisiniz. Ben bu yazin turkiyeye Tatile geldim ve Turkiyedeki yasami buradan daha pahali buldum.

canada-gr8-4me demiş ki:
Kandada hem cok uygun fiyatlarla okuyun hem de calisin.

SEC Toronto ve Vancouverdeki campuslarinda Turk ogrencilerine ozel indirimler yapti. Assagidaki web sitesinde okulun normal fiyatlarini goreceksiniz ama bir Turk olarak assagidaki indirimli fiyatlardan istifade edebilirsiniz.

www.sectoronto.com

Haftada 25 saat Ingilizce dersi
Ingilizce konusan bir aile yaninda konaklama.
Ozel oda
3 ogun yemek
Diz ustu bilgisayari olanlar icin Internet baglantisi
4 haftalik fiyat $1250 dolar.

Diger okullarda sadece okul icin odediginiz paraya SEC de hem okul, hem Ingilizce konusan bir aile yaninda konaklama, 3 ogun yemek ve internet baglantisi. Odanizi da yabancilarla paylasmak zorunda degilsiniz.

Ayrica otelcilik okuyan ogrenciler icin bulunmaz firsat. 24 haftadan fazla okula yazilan ogrencilere 12 hafta calisma izni alinabilir. Okul gorevlileri size garanti is ayarlayacak ve saatine en az $10 dolar kazanabileceksiniz. Calistiginiz yerden de belge verilecektir.

Fazla bilgi icin email gonderebilirsiniz.
zinneto@hotmail.com
Vancouveri tanimak icin assagidaki linklere tiklayin.
www.Vancouver-bc.com
www.turismvancouver.com
www.discovervancovuer.com

Yurt icinde ve disindaki tum yasaminizda basarilar diliyorum.

Zinnet.

Sayfa /7Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567

Ücretsiz Kayıt Ol