Mesaj Panosu

INSAN NEREDEN GELDI ? NEREYE GIDIYOR ?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

Re: Antropoloji den bir not... 2007-06-25 (11:28)
Neslisah160
Bayan
Neslisah160
İngiltere, Liverpool
"ENİGMA" demiş ki:
geçenlerde gazetede araştırma yazısı okudum. ankara üniv. dil-tarih coğrafya fakültesi antropoloji bölüm başkanı, sivas ta yaptıgı kazılarda üç toynaklı at fosili bulmuş..yazı cok uzundu..atların evrim gecirerek toynaklarının azaldıgını söylüyor....
artık evrim teorisi halkasını tamamladı..5-10 sene sonra bir acıklma daha yapılacak yabancı paleontolog ve antropologlardan...bu veriler yaradılışcıları kudurtacak!

HALA EVRİM TEO İNANANLARA SESLENİYORM EVRİM BİR SAÇMALIKTAN İBARET.KANIT
http://www.harunyahya.org/evrim/hy_evrim_aldatmacasi/ek.html
2007-06-27 (16:16)
nunnunnun
Bay
nunnunnun
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
"esrarr7" demiş ki:
"horribleGirl" demiş ki:
hiçlikten gelmişsek sonsuza gideriz 0 -> sonsuza zaten yokta var vardan da yok eden Allah değilmi Şaşkın:

sonsuz la hiç arasındaki fark ne peki??

ufak bi testi koca okyanustan ne kadarını alabilir..

arkdaşlar bu kavramları bu şekilde hoyratça kullanmayalımki mevzu kısrlaşmasın yani var yok hiç ve sonsuz metafizik terimlerdiir ve anlamlarından saptırılırsa mevzu kör dögüsüne dönüşür poblem burda

ay efendim evrende şöyle düzen var böyle komplex muhabbetleri zaten herkesin içini baymıştır sanki ataist adam bunları görmüyo
sen düşünce duvarlarını örüp orda kendini güven içinde hissederken mesnedsizlik anaforunda inançsız; sağa sola çarpmakta derin düşüncelerle makrocozmozun ve mikrocozmozun arasında kendini anlamlandıracak güvenli bir sahil arıyor ve sen(kendinden gayet emin dindar) gelip oldukça magrur ve müstehzi bir tavırla adamın mücadelesini taciz hakkını kendinde buluyorsun Gözlerini yuvarlıyor
2007-06-27 (16:26)
nunnunnun
Bay
nunnunnun
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
yok ve hiç farklı kavramlardır
bir seyin yok olabilmesi için önce varolması gerekir demekki varlıktan sonra gelir yokluk yok olan daha önce varolandır

hiç ise ona şimdi bir şey söyleyemeyecegim bakmam lazım

sonsuz idrak edilemeyendir illa bunu niceliksel anlamda düşünmek gerekmez

soru:akıl sonsuzu idrak edemiyorsa sonsuzluk kavramını nasıl üretmiş Şaşkın:
metafizik 2007-07-15 (18:43)
gazeteci56
Bay
gazeteci56
Türkiye, Afyonkarahisar
Afyon Kocatepe Üniversitesi
insan nereden geldi,nereye gidiyor bu konu kesinlikle bilimin dışında metafizik ile değerlendirilmelidir...böyle oluncada çok fazla düşünmeme gerek kalmıyor insan allah'tan geldi,allah'a gidiyor...
2007-07-22 (12:48)
flixxx
Bay
flixxx
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
arkadaşlar bişe duymuştum birisinden böle arabistan da müslümanlık yeni yayılmaya başlamışken ismini hatırlayamadıgım bir müslüman(7 yaşında,aşırı zekiymiş ve çok inançlı bir müslüman) islamı yaymak için uğraş verirmiş

o zmanlarda inanmayan kişilerden en önde gidenleri(o dönemlerde bilim insanı gibi olan dönemin önemli sahışları) islamı kabul ettirmek için. birgün onlara demiş bi zman sölemiş ogun buluşalım ama sakın ben gelmeden gitmeyin neolursa olsun gitmeyin ben gelmeden diye sölemiş...
ve buluşma yerine çok geç gitmiş gittiğinde sormuşlar neden geç geldin

cevabı: gelirken önümde birden tepeler dağlar oluştu orayı geçtim sonra birden önüme kocaman bir nehir çıktı onu geçmek için kenarında hemen oluşan ağaçlardan sal yaptım,gelirken birden orman oluştu orda kayboldum yolumu zor buldum diye cevap verir...

inanmayan sahışlar da cevap verir hadi canım o kadar şey kendiliğinden oluşur mu diye?(istenen cevap bu zaten)

cevap olarak da:
dağların tepelerin,ormanların nehirlerin kendiliğinden oluşmayacagını biliyorsun da peki bu koca dünyanın kendiliğinden oluştugunu nasıl söyleyebiliyorsun der....

ve sonradan müslüman olmuş o insanlar

sanırım din hocamız anlatmıştı lisede

Sayfa /3Birinci SayfaÖnceki Sayfa 123

Ücretsiz Kayıt Ol