Ayasofyanın yapımının nasıl olduğunu da bilmiyoruz sanırım Zamanın Papazlarından birisi yerine oturmayan kubbe için HZ. MUHAMMED (SAV) den Yardım istemiştir Ve HZ. MUHAMMED (SAV) Bir miktar Harcın içine tükürmüş ve Kubbe bu sayede yerine oturmuştur.Sadece mimari yetmiyor bazen demek ki

))
günümüzün eserleri yanından gecemio ne demek ya asd08hasdad
www.new7wonders.com girin bakın hangi eserler tartısılıo yada mimar sinanın eseri aralarında warmı???
nedir bu Türk milletinin "hep ben hep ben" ideolojisi...
kendimizi kandırmıyalım biraz ya[/quote]
valla bende senin gibi cok övünmesini sevmeyen biriyim yani herseyin en iyisini biz yapariz, iste biz söyle mükemmeliz tarzinda övünmelerden her zaman uzak durmus biriyim ama mimar sinanin eseleri gercekten ayri bir sanatsal özellik tasiyor...
benim en son teknolijiyle yapilandan kastim mesela bir kocatepe camii gercekten zamanin en güzel teknolojisiyle yapilmis ama bana göre mimar sinanin eserlerinin yanindan gecemez sadece bir tas yigini gibi geliyor bana tabiki manevi önemini tenzih ediyorum..
ayrica mimar sinaninda bir devsirme oldugunu hatirlatmak isterim

[/quote]
böyle yorumlarsan dieceim bisi yok tabiki katılırım , ztn mimar Sinan tarafından yapılan muhtesem eserler ortada , onlara lafım olamaz ztn ama boyle niceleri dünyada mevcut bunlardan biride ülkemizdeki ayasofya camii...[/quote]