MİMAR SİNAN UZAYDAN MI GELDİ? ŞİMDİKİ MİMARLAR NE YAPIYORLAR
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12

2006-12-08 (17:18)
Mexican Kara (mexican)
Mexican Kara (mexican)
"demirsoy" demiş ki:
ewet bencede güzel ama bak osmanlıya laf atmadanda edemicem osmanlının anadoluda nerdeyse eseri yok gibi avrupa bosnada bile eseri var ama anadoluya yapmamıslar söyle bi eseer Şaşkın

onlar nerden bilebilirdiki 3 kıtaya hükmetmiş bi imparatorlugun torunlarının elinde sadece anadolunun kalacaını...

birazda kısmetsisiz o konuda bana kalırsa , gerci biz elimizdeki antik yunan kalıntılarına bile sahip cıkamamısız , zamanında bizde olan tapınaklar (padişahın "werin taş parcalarını naapacaz , putamı tapacaz tas parcalarından hayır gelmez" demesiyle ),suan berlinde , londrada müzede aynen lego gibi birlestirilmis sekilde duruyo oda olayın baska bi boyutu Çok mutlu
2006-12-08 (17:24)
Demirsoy (demirsoy)
Demirsoy (demirsoy)
ya o ayrı anadoluya eser bırakmaları gerekirdi sonucta türk halkı asıl olarak anadoluda yasıyodu bunu yapmaları gerekirdi iste maalesef yaptıkları eserleri dewamlı avrupaya kaydırdılar Şaşkın
2006-12-08 (17:31)
Mexican Kara (mexican)
Mexican Kara (mexican)
"demirsoy" demiş ki:
ya o ayrı anadoluya eser bırakmaları gerekirdi sonucta türk halkı asıl olarak anadoluda yasıyodu bunu yapmaları gerekirdi iste maalesef yaptıkları eserleri dewamlı avrupaya kaydırdılar Şaşkın

dorudur tesbitin fakat Osmanlının Türkleştirme felsefesi geregince anadoluda fazla Türk kalmamıstır...

bildiin gibi Osmanlının taktiği anadoludan komple bi kasabayı yada köyü alıp yeni fethettiği bi yere tasımak ordakileride burdakilerin yerine getirmekti...

mesela bnm dedemin babası malatyalı olmasına ragmen onun babası yugoslawyadan gelmis falan....soyagacınızı arastırırsanız bu tarz seylerle karsılasırsınız ztn

eserlere gelincede Allah bize werio nasılsa ör:peri bacaları Çok mutluÇok mutluÇok mutlu yeterki kıymet bilelim

bide dier yazıda abartılı dediin seyi anlamadım onu acsadın keske
2006-12-08 (17:39)
Demirsoy (demirsoy)
Demirsoy (demirsoy)
ewet aynen

dier konuda yani sende yazmıssın yani tüm sorunlarımız bitti bunu düsünecek bi dururumuz yok ben sunu diorum

1881 yılında aslında osmanlı batmıstır bitmistir biliyosunuz iflasını vermistir 1923 de deil yani cünkü duyunu umumiye kurulmus tur vede osmanlı bitmistir ama osmanlıyı bölüsmek isteyen avrupalılar kendi aralrında anlasmazlıklarından dolayı osmanlı o zmana kadar dewam etmistir yani zaten vahdettine gelene kadar batmıs bi ülke var ortada demek istedigim bu simdi vahdettin olayına gelince korkaktı yok suydu buydu demenin bi analmı yok elinde bisey yopktu ha iste su yanlıs bence vahdettin hain deildi ama cok sanssız bi padisahdı cok kötü zamanda padisah oldu aldıgı egitim ve durum onu buna itmis olabilir neyse

ya olay dedigim gibi gereksiz türkiyenin okadar sorunun arasında bu devede diken kalır Gülümsüyor
2006-12-08 (20:30)
cok guzel agac kesıyolar...cok guzel fazladan kat cıkıyolar...sonrada cıktıgı gıbı o ınsaaatlar senelerce beklıyo
AYASOFYA da 2006-12-09 (12:39)
Dnaand (DNAAND)
Dnaand (DNAAND)
Ayasofyanın yapımının nasıl olduğunu da bilmiyoruz sanırım Zamanın Papazlarından birisi yerine oturmayan kubbe için HZ. MUHAMMED (SAV) den Yardım istemiştir Ve HZ. MUHAMMED (SAV) Bir miktar Harcın içine tükürmüş ve Kubbe bu sayede yerine oturmuştur.Sadece mimari yetmiyor bazen demek ki Gülümsüyor))

günümüzün eserleri yanından gecemio ne demek ya asd08hasdad

www.new7wonders.com girin bakın hangi eserler tartısılıo yada mimar sinanın eseri aralarında warmı???

nedir bu Türk milletinin "hep ben hep ben" ideolojisi...
kendimizi kandırmıyalım biraz ya[/quote]

valla bende senin gibi cok övünmesini sevmeyen biriyim yani herseyin en iyisini biz yapariz, iste biz söyle mükemmeliz tarzinda övünmelerden her zaman uzak durmus biriyim ama mimar sinanin eseleri gercekten ayri bir sanatsal özellik tasiyor...
benim en son teknolijiyle yapilandan kastim mesela bir kocatepe camii gercekten zamanin en güzel teknolojisiyle yapilmis ama bana göre mimar sinanin eserlerinin yanindan gecemez sadece bir tas yigini gibi geliyor bana tabiki manevi önemini tenzih ediyorum..
ayrica mimar sinaninda bir devsirme oldugunu hatirlatmak isterim Göz kırpıyor[/quote]
böyle yorumlarsan dieceim bisi yok tabiki katılırım , ztn mimar Sinan tarafından yapılan muhtesem eserler ortada , onlara lafım olamaz ztn ama boyle niceleri dünyada mevcut bunlardan biride ülkemizdeki ayasofya camii...[/quote]
Sayfa / 2
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12