Mimar Sinan Uzaydan mı geldi Şimdiki mimarlar ne yapıyorlar Eski eserler gün gectikçe sağlamlaşıyorda şimdikiler neden gün gectikce çürüyor
Mimar Sinan Mucizesi
Mimar Sinan’in Selimiye Camii’nin kubbesini o genislige oturtmak için 13 bilinmeyenli bir denklemi matematigin bilinen 4 ana isleminden farkli besinci. bir islem yaratarak cozdugu soylenir. Ayrica minarelerin serefelerine cikanlarin yolda birbirlerini gormemeleri ise buyuk bir dehanin urunudur. Almanlar ayni sistemi meclislerinin onundeki dev kurede kullanmislar. Mimar Sinan bu sistemi 2 metre capindaki minarelere yuzyillar once monte edebilecek bir dehadir. Almanlarin dehasi ise, o cirkin metal yiginina Selimiye’den fazla turist cekebilmelerindedir
Bir gun Selimiye Camii’ne girenler, kubbenin altiinda bir Japon’un ayaklarini kibleye dogru uzatmis sirtustu yattigini gormusler Tabii hemen Japon’u,
“Burasi kutsal bir yer. Bu sekilde yatmak bizim inanclarimiza gore saygisizliktir. Lutfen oturun veya ayakta durun” diyerek uyarmislar. Ancak, Japon trans vaziyetteymis, gozlerini kubbeden ayirmadan soyle sayikliyormus: “Bu imkansiz. Ben yillarin muhendisiyim. Bu kubbe var olamaz.Hayal goruyorum. Bu kubbenin orada o sekilde durmasi fizik ve matematik kurallarina aykiri. Bu imkansiz, orada hicbir sey yok,orada hicbir sey yok…”
mimar sinan uzaylı mı? uzayda o teknoloji varmıymıs be...
cıkmaz bi daha oyle mimar
wayy bee.........

atatürkede uzaydan gelmiş diyolar her yüz yılda bi böyle şahsiyetler gelirmişya demekki uzaydan geliyo bunlar

"kibrisli21" demiş ki:
atatürkede uzaydan gelmiş diyolar her yüz yılda bi böyle şahsiyetler gelirmişya demekki uzaydan geliyo bunlar

valal ben uzaydan gelen bir mustafa topaloglunu gördüm oda bizim orali oldugu icin

..
sakasi bir yanada mimar sinanin eserleri hala daha mükemmeliyatin en güzel örnegi olarak önmüzde duruyor...tamamen ustalik isteyen birsey ve simdinin en ilerlemis teknolojisi bile o eserlerin yanindan gecemiyor...
eskiden teknolojı mi wardı teknolojı gelişti mertlik bozuldu herkes malzemeden çalarsa olacaği bu...
ya biraz kendimizi övmeyi bırakalımda 2 dk objektif olalım...
günümüzün eserleri yanından gecemio ne demek ya asd08hasdad
www.new7wonders.com girin bakın hangi eserler tartısılıo yada mimar sinanın eseri aralarında warmı???
nedir bu Türk milletinin "hep ben hep ben" ideolojisi...
kendimizi kandırmıyalım biraz ya
"mexican" demiş ki:
www.new7wonders.com girin bakın hangi eserler tartısılıo yada mimar sinanın eseri aralarında warmı???
valla bende senin gibi cok övünmesini sevmeyen biriyim yani herseyin en iyisini biz yapariz, iste biz söyle mükemmeliz tarzinda övünmelerden her zaman uzak durmus biriyim ama mimar sinanin eseleri gercekten ayri bir sanatsal özellik tasiyor...
benim en son teknolijiyle yapilandan kastim mesela bir kocatepe camii gercekten zamanin en güzel teknolojisiyle yapilmis ama bana göre mimar sinanin eserlerinin yanindan gecemez sadece bir tas yigini gibi geliyor bana tabiki manevi önemini tenzih ediyorum..
ayrica mimar sinaninda bir devsirme oldugunu hatirlatmak isterim

"son_perde" demiş ki:
"mexican" demiş ki:
valla bende senin gibi cok övünmesini sevmeyen biriyim yani herseyin en iyisini biz yapariz, iste biz söyle mükemmeliz tarzinda övünmelerden her zaman uzak durmus biriyim ama mimar sinanin eseleri gercekten ayri bir sanatsal özellik tasiyor...
benim en son teknolijiyle yapilandan kastim mesela bir kocatepe camii gercekten zamanin en güzel teknolojisiyle yapilmis ama bana göre mimar sinanin eserlerinin yanindan gecemez sadece bir tas yigini gibi geliyor bana tabiki manevi önemini tenzih ediyorum..
ayrica mimar sinaninda bir devsirme oldugunu hatirlatmak isterim

böyle yorumlarsan dieceim bisi yok tabiki katılırım , ztn mimar Sinan tarafından yapılan muhtesem eserler ortada , onlara lafım olamaz ztn ama boyle niceleri dünyada mevcut bunlardan biride ülkemizdeki ayasofya camii...
ewet bencede güzel ama bak osmanlıya laf atmadanda edemicem osmanlının anadoluda nerdeyse eseri yok gibi avrupa bosnada bile eseri var ama anadoluya yapmamıslar söyle bi eseer