Mesaj Panosu
|
|
Bırak Bunları...!!! | |
|
|
||
"laz kopat20" demiş ki:
reklam konuları bunlar bırak Bunları olayı sulandırma goruruz gozum hiç meraklanma sen boş konusuyon boş gec bu ayakları....o meydanlarıda o gok kubeyi baslarına yıkacaz sen hiç meraklanma ben sana yurtdısında yasıyon demedim ki niye kocundun...Turk vatandasıyım diyosun iii bunlar yetiyo mu yani TURKİYEDE meselelere bu kadar yakın olamana... ÖRN:TURKİYEDE BENZİN 3YTL BU SENİ İLGİLENDİRMEZ BURDA DEGİLSİN ÇÜNKÜ ORDAN KONUSMAK KOLAYDIR YA TURK VATANDASIN DEMİ BU KADAR BASİT YAA BIRAK BUNLARI KİMSENİN HEYCANLADIGI FALAN YOK SULANDIRMA...
bak yine gariban edebiyati yapiyorsun...yani benim bildigim ülkücü dik durur..
birde tanimadigin insanlar hakkinda yorum yapma ok mi, senden daha fazla türkiye ile alakaliyim...
türk vatandasiyim ve degistirmeyide düsünmüyorum ve ben burada yetisen birisi degilim türkiyede ki ünv aldigim ünv egitimi mi burada devam ettiriyorum..
benim anlamadigim olayi niye kisisel boyuta cekiyorsun ki benim kim ve ne oldugumun bu olayla alakasi ne kaldi ki benim yazilarimi okursan türkiye ile ne kadar alakali oldugumu görürsün politika okumam nedeniyle politakayi yeterince iyi bildigimi iddia edebilir, gazeteci olmam hasebiyle de türkiyede neyin kac paraya oldugunu senden daha iyi bildigimi söyleyebilirim..
söyle bir bak bakalim yazilarimdan gurbette yasamis yarim yamalak türkce bilen birinemi benziyorum yani öyle bos oturdugun yerden ahkam kesme istersen sen kisa donla gezerken biz buralardaydik...
..konuyu kisilestirmeden vede yok yikacagiz, yok yakacagiz gibi ici bos cümlelerden kacinarak egitimli bir insana yarasir sekilde yazmani tavsiye ederim..
sizin sorununuzda bu sizin gibi körü körüne belli ideolojileri savunanlarla birsey tartisilmiyor cünkü özelestiri yapmasini bilmiyor, her yaptiginizin dogru oldugunu idda ediyorsunuz..
bak ben ne diyorum benim icin en iyisini kim yaparsa ben onun hakkini verilmesinden yanayim bu tayyib olur, bahceli olur beni enterese etmez...
ama yasadigimiz deneyimlerden ve üslubundan bahcelinin bu saatten sonra bu ülkeye birsey veremeyecegini iddia ediyorum sende aksini inkar ederken öyle fevri cikislar yapmak yerine ici dolu cümlelerle konussan ve bizi ikna etsen nasil olur...
o okudugun komplo teorisi kitaplari seni cok etkilemis herseyi bu kadar komploya baglamayin biraz olaylarin gecmsini irdeleyin ve neyin nereye vardigini arastirin sirf laf olsun, muhalefet olsun diye konusmayin..
bana yok ekmek su kadar ytl, benzin bilmem kac ytl gibi kücük emrah tarzi satasma yapma ..benim ailemde türkiyede benim ailemde, bende senin gibi benzini 3 ytl ye alabiliyorum senin algilayabildigini bende algilayabiliyor görebiliyorum bu sadece sana has bir özellik degil..
eger gercekten muhalefet edecekseniz bile böyle acindirici sekilde degil yapici sekilde yapin cünkü simdi ben burada benzin fiyatlarinin ne zamandan kaldigini, enflosyanin ne oldugunu belgeleriyle sunarim ve hangi hükümet daha cok benzine zam yapmis, hangi hükümet enflasyon konusunda daha basarili olmus o zaman savundugun ideolojiyi görürsün biz unutmadik yazar kasalarin firlatildigi günleri..
sen herhalde mesajlarini saat 12 den sonra yaziyorsun ki ne dediginin farkinda degilsin ayrica laz olmanla dalga gectigini filanda sanma bende has be has trabzonluyum he laz degil, karadenizliyim o ayri birsey ama bu kadar basitce mesajlar yazmayalim ki egitim seviyemiz, bilgi seviyemiz pat diye ortaya cikmasin...
..eger sokaktaki vatandasin agziyla konusacaksak o ayri bir olay onuda cok iyi biliriz

ya kardes yanlıs anlama da vallaha bana gore bos konusuyon ben laz degilim Kırsehirliyim Trabzonsporlu taraftarları severim her neyse konu mu degil aSLINDA sen beni anladın belli siyaset okudugun gunumuz siyastcileri gibi konu içinde konu actım ne deyim vallaha bildigin duzen git Allah Yardımcın OLsun...bende siyaset okuyorum komplolarla işim olmaz gercekler varken..

"laz kopat20" demiş ki:
ADNAN MENDERS------------------------6.FİLO-----------------------------
TURGUT OZAL-------------------------KORFEZ SAVASI-----------------
RECEP TAYYİP ERDOGAN-------BUYUK ORTADOGU PROJESİ-IRAK SAVASI
BUTUN OLAYLARIN KAHRAMANIDA: ABD
Anlayana sivrisinek saz Anlamayana Davul Zurna az...........
TURGUT OZAL-------------------------KORFEZ SAVASI-----------------
RECEP TAYYİP ERDOGAN-------BUYUK ORTADOGU PROJESİ-IRAK SAVASI
BUTUN OLAYLARIN KAHRAMANIDA: ABD
Anlayana sivrisinek saz Anlamayana Davul Zurna az...........
yav kardeş ben anladım da ortadaki kısmı anlayamadım...
bir kere şunu belirtmek istiyorum...türkiye cumhuriyetini yöneten en yamuk insan bile vatanına ihanet etmez....bir yönetici yalnız,siyasi görüşünden ya da dünyaya bakışından dolayı birtakım hatalar ya da doğrular yapabilir...
menderes zorunluluktan imza atmaması gerekn yerlerin altına imza atmıştır ama iyi icraatları da vardır...dersen ki 6. filo =menderes haklı olabirsin bir bakıma...
ama özala toz kondurtmam...herkesin üç buçuk attığı bir dönemde amerika'dan önce kuzey ırak'a girme fikrini ortaya atan bir şahsiyettir özal...amacı da şuydu oradaki kürt gurupların güçlenmesini engellemek,türkmenlerin olduğu bölgedeki nüfusumuzu korumak ..sene 2006 barzani bayrak diye bezini sallandırmaya başladı..dünkü çapulcular başımıza adam oldu...daha 3 - 5 sene öncesine kadar bizim mit müsteşarını tehdit ediyordu...bir telefonla pkk yı dağdan indiririm diye..hala indirtmiyor görüyorsunuz demek ki destekliyor...bizim milliyetçileri de anlamak mümkün değil...kerkükü milli dava kabul et ...türkmenler için şarkı türkü bestele...ele düştü ele düştü kerkük elden ele düştü de...valla bu kafayla çok yer elden ele düşer....amerikadan önce yani körfez savaşından önce ıraka girelim diyen özalı işbirlikçi ilan etmek çok saçma...neyse bunlar düşündürücü mevzular...selamlar...
"laz kopat20" demiş ki:
ya kardes yanlıs anlama da vallaha bana gore bos konusuyon ben laz degilim Kırsehirliyim Trabzonsporlu taraftarları severim her neyse konu mu degil aSLINDA sen beni anladın belli siyaset okudugun gunumuz siyastcileri gibi konu içinde konu actım ne deyim vallaha bildigin duzen git Allah Yardımcın OLsun...bende siyaset okuyorum komplolarla işim olmaz gercekler varken..

ALLAH hepimizin yardimcisi olsun benim seni elestirdigim nokta olayi cok basite indirgemen kusura bakma ama siyaset okuyorsan olaylara bu kadar yüzeysel bakmamalisin...
olaylarin tarihsel gelisimlerini ve varacaklari noktayi göz önüne almalisin eger simdi kibris bu haldeyse bunda gecmiste verilen tavizlerin etkisi vardir, eger biz kuzey iraga giremiyorsak bunun sebebi nedir??
ekonomi diyorsun ekonomi son yillarin en iyi seviyesinde he bunlar halka direkt olarak yansimiyor o ayri bir konu zaten bir anda halkin refah düzeyinin ve alim gününün artmasini kimse bekleyemez..
ancak döviz düsük seviyede ayni sekilde faizlerde, türk lirasi sayginlik kazandi yatirimlar artiyor her gün bilmem kac tane fabrika aciliyor, temel atiliyor bir isadami gelecek görmese yatirim yapar mi demek ki var bir hareketlilik..
he bunun yani sira yanlis politikalar yokmu var findik politikasini ellerine yüzlerine bulastirdilar findik üreticini magdur ettiler bunun arasinda benim ailemde var ama tabiki bunda fiskobirligin yanlis yönetilmeside cok etkili oldu...
kardesim senin ne isin marketle, dükkanla sen önce borclarini öde Allahtan yönetimi degisti yeni yönetim borclari ödemeye basladi..
bu arada her siyaset okuyan bir siyasetci degildir sonucta ben yorum ve analizlerde bulunuyorum...dogru yada yanlis bunlar benim sahsi fikirlerim..
birde senin gercek dediklerin kanitlanmadigi sürece komplo teorisinden ileriye gidemez..son yillarda türkiyede bir komplo üretme furyasi aldi gitti basina sacma sapan komplo teorileri yazan kitaplar en cok satan kitaplarin en üstünde yer aldi...bazen insanlari anlamakta cok zorlaniyorum

"son_perde" demiş ki:
"laz kopat20" demiş ki:

ALLAH hepimizin yardimcisi olsun benim seni elestirdigim nokta olayi cok basite indirgemen kusura bakma ama siyaset okuyorsan olaylara bu kadar yüzeysel bakmamalisin...
olaylarin tarihsel gelisimlerini ve varacaklari noktayi göz önüne almalisin eger simdi kibris bu haldeyse bunda gecmiste verilen tavizlerin etkisi vardir, eger biz kuzey iraga giremiyorsak bunun sebebi nedir??
ekonomi diyorsun ekonomi son yillarin en iyi seviyesinde he bunlar halka direkt olarak yansimiyor o ayri bir konu zaten bir anda halkin refah düzeyinin ve alim gününün artmasini kimse bekleyemez..
ancak döviz düsük seviyede ayni sekilde faizlerde, türk lirasi sayginlik kazandi yatirimlar artiyor her gün bilmem kac tane fabrika aciliyor, temel atiliyor bir isadami gelecek görmese yatirim yapar mi demek ki var bir hareketlilik..
he bunun yani sira yanlis politikalar yokmu var findik politikasini ellerine yüzlerine bulastirdilar findik üreticini magdur ettiler bunun arasinda benim ailemde var ama tabiki bunda fiskobirligin yanlis yönetilmeside cok etkili oldu...
kardesim senin ne isin marketle, dükkanla sen önce borclarini öde Allahtan yönetimi degisti yeni yönetim borclari ödemeye basladi..
bu arada her siyaset okuyan bir siyasetci degildir sonucta ben yorum ve analizlerde bulunuyorum...dogru yada yanlis bunlar benim sahsi fikirlerim..
birde senin gercek dediklerin kanitlanmadigi sürece komplo teorisinden ileriye gidemez..son yillarda türkiyede bir komplo üretme furyasi aldi gitti basina sacma sapan komplo teorileri yazan kitaplar en cok satan kitaplarin en üstünde yer aldi...bazen insanlari anlamakta cok zorlaniyorum

yaaa kardes kıbrısta daha once ne taviz verildi??? soylesene konusturma beni Akp bir oneri yaptı yazılı hale getiremedi siyaset okuyon yapma Allah aşkına... ekonomi iyi diyosun Turkiyede reel faizler neden bu kadar fazla ve neden Merkez Bankası baskanı acıklama yapıyor. yapma bu kadar olayları hafife alma sıcak paradan bahsetsene bunlar ucup gittikten sonra Turkiye ekonomisi ne hale gelecek dusunsene. istatislik kurumu buyumenin olmadıgını soyluyor hangi ekonomiden bahsediyon enflasyon duşmuş basbakan soyluyor pekii enflasyon sepetinin içinde neler var baktın mı?? ben sana yollayayım gulmekten ölürsün yapma... ben eleştiryorum akpyi cunku ulkeyi sattı Rahmi koç Sabancı ihaleler bizi bildirmiş olsaydı bizde girerdik dediler yapma bunları bilmek lazım...
K.ıraga neden girilmedi sen bana bir olay soyle kii davul zurnayla sınır otesi operayon olsun basbakan bas bas bagırdı giriyoz girecez diye boyle operasyon mu olur yapma Turkiye koalisyon hukumetti zamanında 20km.içerdeydi benim kuzenim yaptı orda 99da biz içerde geziyoduk diyo şimdi kafamıza cuval gecirildi yapma bunları bilmek gerekiyo guzel kardesim 1mart Tezkeresi gecmiş olsa Turkiye ne halde olacaktı dusunsene siyaset budur işte...
Bak diyosun kii fabrikalar acılıyo diyosun guzel ama bunlar goz boyama 100fabrikanın temeli atıldı dediler benim memleketime gittim baktım sadece yaptıkları ayrı ayrı yerlerde olan fabrikaları bir araya toplamıslar bir nevi Organize sanayi gibi dusun yalaka medyanın abartması kayseride kastamanunda da digerlerinde de bu yapıldı.istanbula kuyumcukent yapıldı kapalı carsıdaki kuyumcular oraya tasındı bu mu istihdam sahası... yapma ki dun basbakanı izledim yol,tunel v.b seyler yaptık falan dedi ya dusundum oyle bir anlatıyor kii 80 yıldır hiçbir sey yapılmamısta bunlar yapmıs gibi anlatıyor bunlar yanlıs insanları kandıramazlar..derslik yaptık diyor tabiii yapacan niye ordasın bunları yapmak için degil mi... ADSL goturduk diyor basbakan yalanında kuyruklusu telefon kablosu olan her yerde vardır ADSL... basbakan metinden okudugu için bilmiyor hazırlık yapmıyor nedir bu diye....dıs politikada ne haldeyiz ben Mhpye falan oy verin demiyorum ama bunların yanlışlarını gormek gerekiyor ben ideolojilerde takılı kalmam...360milletvekilli dile kolay 5sene once neyse şimdi de o Turkiye degişen Hiç bir sey YOKKK...
DUN basbakanı izledim acizligin resmini çizdi baska soze gerek yok ben artık konusurken belgelerle konuscam o zaman bana hak verirsin ama sen bilirsin benim fikrim bu benim gibi dusunen insanlar fazla o kadar kendine guveniyorsa akp koyar sandıgı gorur dunyanın kac bucak oldugunu hepimizde gorururuz kendine guvenen bunu yapar guvenmeyende lafontenden masallar okur...Eyvallah Allaha Emanet OL....