Mesaj Panosu

siyasala gelmek istiyoruuuum
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-01-26 (15:23)
artık ne yapıcağıma karar bile veremiyorum insanların siyasal hakkındaki görüşlerini anlamam için sanırım yaşamam gerekiyor..o kadar zıtsınız ki kiminiz..işletmede okudum demişsin tartışma yok derken neyi kastettin siyaset mi ???ya da benim örneğin bursa gbi bi yerde iktisadi ve idari bilimler fakultesinden mezun olmam aynı şey mi??ewet dediğin gibi şu an iyi bi mesleğin var ben banka mufettişi olmak istiyorum zaten yukarıda da okumuşsundur bunun için siyasala gelmeme gerek var mı?*
2007-01-26 (20:35)
evet kafanı karıştırdım biraz.yani tabiki başka işletmelerle siyasal bir değil olamazda zaten anlatmak istediğim yani sayısal öğrencisisin git başka bi meslek seç ve başka okulda oku.Ama sen iilla ki müfettişlik diyosan gel oku.Bugün aynı kalitedeki eğitimi olmasada siyasalın hala bi mülkiyeli imajı var.Ancak çok bişey bekleme okuldan yani.İdealist gelme hayalkırıklığına uğrarsın.Tartışma yok derken de yani sonuçta fakültenin adı siyasal bilgiler ama işletmede bir tane bile siyasetle ilgili ders yok ve dersler kuru kuru ders anlatımıyla geçio yani öğrencilerin fikri ne düşündüğü önemli diil şöyle karşılıklı bir dialog,tartışma,münazara olayı yok.Bide bu müfettişlik devlet işleri falan torpile bakar he benim torpilim var diyosan gir herhangi bi işletmeye oku en iyi yere torpille girersin.Ama torpilim yok diyosan gir siyasala ve derece yap sonra kpss de derece yap sonra gireceğin kurumun sınavında derece yap sonra kurumun sınavını geçince mülakatta allah kolaylık versin ki torpillilerin önüne geçmesi an meselesidir.Siyasaldan mezun olupta müfettiş olmakta o kadar kolay bişi diil.Hele banka müfettişliği istiyosan bi kere bankaları odtülüler kapatıo he işletme okucaksen bide odtü ve boğaziçi farklı bunların bi kere başlı başına ingilizce eğitimi yeter.Ya yine ordan burdan kafanı karıştırdım kusura bakma ama bende bu konuda dertliyim yani iki senemi burda harcadığım için.Kısacası işletme,iktisat diyosan odtü ya da boğaziçi zaten sayısalcılar sadece işletme ve iktisat yazabiliyor.Yazabilseydin siyasalın sadece uluslarını yaz derdim.Ama tabi gidipte başka yerin işletmesini okumaktansa siyasalın işletmesini okumak iyidir ama çok bişey bekleme hayal kırıklığına uğrarsın.
2007-01-26 (23:25)
ya anlattıklarında mantıklı ama ben sayısaldan tercih yapmıcam sonuçta ve sayısaldan tercih yapmak için çok geç....artık nolur bilmiyorum önce bi okul okumak gereekiyor sanırım senin bu dediklerini düşünmek için sonuçta ne olcağını kimse bilemez şans ya da değil ne farkeder ki elbet bi yere gelicez iyi ya da kötu..sayısalda sevdiğim meslek yok ytaparım dediğimde...ya kaybedicem ya da kazanmaya başlıcam umarım benimki de senin siyasal maceran gibi olmaz teşekkur ederim düşüncelerin için
2007-01-29 (10:06)
hakeyeksan
Bay
hakeyeksan
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Kandidat arkadasim, öncelikle araya araya kendin icin dogru bölümü buldugun icin tebrik ederim. Keske herkes senin gibi sansli ve daha onemlisi israrci olsa. Ama Mülkiye hakkinda soylediklerine katilmiyorum, en azindan kendi bildiklerimi anlatmak istiyorum.
Evvela derslerin cok bayik olmasi durumu tamamen insanin kendisine bagli olan bir sey, sayisal kokenli bir insan icin bu fevkalade zor bir durum olabiliyor. Bununla beraber ilgisi olan bir insan icin dersler ilgi cekici de olabilir. Ben de sayisal kokenliyim ve hatta sayisalin en ciddi ogretildigi bir okul cikisliyim. Buna ragmen ilgilerim beni bu okulu secmeye sevketti ve gayet memnunum.
Ikincisi Erdal Ünsal hakkinda olumsuz fikirler edinmissin fakat biraz zevk alsan, konunun icine girsen anlardin ki Erdal Ünsal Türkiye´de alaninda en iyi hocalardan birisi ve begenmedigin o kitap su an iktisat alaninda en temel kaynak durumunda. Bunu iktisat ilmiyle ilgilenen insanlar cok daha iyi anlar.
Derse girmek ve girmemek arasinda fark yok demissin. Bu tamamen bir zihniyet farkliligi... Dedigin dogru olabilir, insanlar derse girmeden, not okuyarak guzel notlar alabilirler. Bununla beraber bazi durumlarda yakinen görebilirsin ki kopya gibi -zannimca hirsizlikla esdeger- araclara basvurarak da güzel notlar alabilirsin. Burada bir seye karar vermen gerekir ki her sey not mudur? Bence degil. Üniversite egitiminde amac bazi hususlarda bilgi olarak derinlesmek, konulari icsellestirmektir. Burada derse girmek ve girmemek arasindaki farki anlayabilirsin. Kisa vadede not, kopya v.s. etkili araclar olabilirler ama uzun vadede elinde hicbir sey kalmaz, universite okumak da kendini kandirmak gibi bir hale gelir.
Ortam, piyasa gibi kavramlara girmissin, bu konular yukarida anlatilan not okuma, kopya cekme gibi meselelerle icicedir. Üniversiteye gelme amacin her seyi belirler. Maalesef bazilari gibi üniversiteye gelirken moda tabirlerle piyasa yapmak, kiz/erkek arkadas bulmak, ortam yapmak, kafelere takilmak v.s. gibi basit amaclara oncelik tanirsan derse de girmezsin, sikisinca nottan calismak zorunda kalirsin, kopya cekersin... Bunlarla da ancak kendini kandirirsin. Biraz iktisat temelin var ve bilirsin ki piyasa arz-talep dengesi uzerine kuruludur. Hocalarimiz konumlarina göre oldukca mütevazi insanlardir. Sen bos olmayan bir tartisma konusu bulursan cok guzel ve faydali tartisma ortamlari bulursun. Bu da kantinde yapilan dedikodulara benzemez. Ayrica kantinde de biraz ilgiliysen farkli sohbetlere katilabilirsin. Her gun ülke hakkinda kafa yormak sanirim tek bizim kantinde olur... Ama dedigim gibi, bunlara katilman ve istifade etmen senin ilginle dogru orantilidir.
Mülkiye kimliginin unutulmasi tamamen lafta olan bir mevzu, okulun kalitesi ogrencilerin kalitesine baglidir. Bununla birlikte ilgileniyorsan gorursun ki kamu kesiminde hala okulumuz bir numaradir. Dogrudur, bazi seyler eskiden Mülkiye´nin tekelindeydi, simdi degil. Bu demek degildir ki Mulkiye hala eski Mulkiye degil... Bu rekabeti artirmis ve ulkemizin faydasina olmustur. Rekabet ortami her zaman iyidir, ama yine de diyebilirim ki okulumuz degismemistir. Sonucta sihirli degnek de yoktur ve okula ugramayan, bos gezen ögrencilerin varligi ve basarisizligi okul imajini zedelememelidir.
Baskalarina kirk saat laf anlatman sence dezavantaj olabilir, bence degil. Yeri geldiginde biz de boyle espriler yapardik ama anliyorsun ki bu cesitlilik bir zenginliktir. Mulkiye cikisi sonut bir unvanin olmaz, genc bir Mulkiyelisindir fakat sonrasinda onunde o kadar cok alternatif vardir ki bu cesitlilik sadece bizim bolumlere hastir (SBF, IIBF v.s.)
Siyasi dersler bolumune goredir, Uluslararasi Iliskiler ve Kamu Yonetimi bolumleri seni siyasi acidan yeterli duzeye getirebilecek bolumlerdir.
Sinavlardan bahsetmissin ama sinav her yerde var... Sizde de meslek garanti olarak gorulur ama en basitinden TUS gibi bir sinav vardir, bunlara takilmamak gerekir. Calisanlar icin bunlar basit bir formaliteden oteye gidemez...
Torpil mevzu isi tamamen boslayanlar icindir. Sen bir yeri kazandigin zaman kimse sana demez ki "hadi kardesim git"... Bence bu calismamak icin bir mazerettir. Dersin ki "zaten torpilliler girecek, ben neden calisayim?" Sen bir yeri kazandiktan, bir derece yaptiktan sonra torpil filan hikayedir.
ODTÜ´den, Bogazici´nden bahsetmissin ama bunlar tamamen farkli okullar... Bir kere egitim dilleri yabanci... Yoneldikleri sektorler bakimindan da bazi durumlarda farklilik arz ediyorlar, dogrudur. Bununla birlikte Mülkiye de tamamen nev-i sahsina munhasir, ozel bir okuldur ve kesinlikle digerlerinden asagi kalacak bir okul olamaz. Puanlarin dusuk olmasi seni yaniltmasin...
Cevabim biraz uzun oldu, kusura bakmayin. Klavyemin azizligine ugradim, karakterler de bozuk oldu...
2007-01-29 (18:50)
ya hakeyeksan senin sayende siyasalın aslını daha bi anladım gerçekten o kadar mantıklı yazmışsınki gerçektende böyle değil mi zaten çoğu insan unıversteye sadece okumuş olmak için geliyor ama kendini geliştirmeyi düşünenler için durum çok farklı bu cevabı bana yazmamış olsan bile ben teşekkur ederim ki turkiye de siyasalın önemini ancak siyasalda okuyan biri bu kadar açıklayabilirdi:)
2007-01-29 (22:21)
hakeyeksan
Bay
hakeyeksan
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Rica ederim... Hem cevabi sana yazmamak mi? Konuyu sen acmissin ve merak etme, burada yazilanlar herkesten cok seni ilgilendiriyor. Benim Kandidat'i cevirip Mulkiye'ye tekrar kayit olmasini saglama gibi bir amacim olamaz... Gülümsüyor Yazilanlar Kandidat'in sahsinda sizleri yani üniversite adaylarini ilgilendiriyor. Ve yine sorulariniz olursa bu baslik altinda cevaplamaya calismaktan memnuniyet duyarim.
2007-01-30 (23:14)
ewet benim bi sorum daha var ewet hedefim siyasal idealim banka mufettişliği ama banka mufettişliği için siyasala gelmeme gerek var mı yani zor bi okul bu herkesçe kanıtlanmış ve söyleniyorda diğer üniverstelerde derece yapabilmek bile varken belkide ankara unıversitesini sadece bitirmeye çalışıcam..buna en doğru cevabi bi banka mufettişinden mi almam gerekiyor yoksa siz de bilebilir misiniz:)
2007-01-31 (08:37)
hakeyeksan
Bay
hakeyeksan
Türkiye, Ankara
Ankara Üniversitesi
Amacin derece yapmaksa, bu kadar iddialiysan, sen calistiktan sonra derece yapmak Mülkiye'de imkansiz degil. Diger okullarda da derece yapmak o kadar kolay degil. Üniversite seciminde, puanin da yeterliyse bir konuda tercih yapilabilir: ODTÜ, Bogazici ve Galatasaray gibi üniversitelerle SBF'nin ayrildigi nokta olan egitim dili... Bu konuda kendine gore bir tercih yapman mantiklidir. Onun disinda derece yapmak icin farkli okullari tercih etmene gerek yok. Gereksiz zorluklar olmayacaktir bu okullarda...
2007-01-31 (16:15)
teşekkur ederim zaten oraya çalışmaya geliyoruz başka amaçlar içinde değil artık neresi olur diye düşünmek istemiyorum...siyasal olsun istiyorum bu kadar karmaşanın içinde belkide zorluklar hırslandırı beni....bide dediğin ve bildiğin gibi iç mimarlıktan banka mufettişi olamam ve turkıyede getirisi olan bi meslek değil...duyrulur
2007-01-31 (17:02)
ya bişey sormak istiyorum????siyasalda okumak ve iyi notlar alamak içinn siyaset mi yapmam gerekiyor ya da ne biliyim bu polıtıkayı mı çok ii bilmem lazım??bana sorsanız herkesin bildiği kadar siyaset bilirim Bu durumda siyasal öğrencisi olabilirmiyim?

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol