Öncelikle rica ederim, ne demek... Faydalı olabileceksem ne mutlu. Münci Kapani kitaplarını gelmeden okumak... Bunlar çok idealizm kokan laflar ...

Yapman gerekenleri burada öğrenirsin, merak etme. O tür kitapları ilgin varsa oku, şu an için zaten çok da gerekli değil. Başkalarının sözleri seni çok ilgilendirmesin, açıkçası zor bir okul olduğu doğru olabilir ama unutma ki kaliteden taviz verilmemesi için biraz da zorluk olmalıdır. Normal bir şekilde derslerine çalıştıktan sonra hiçbir şey olmaz, merak etme. Bazı şeyleri gözünde büyütürsen asıl o zaman zor olur senin için. Okulda yapman gerekenler normal seviyeyi aşmaz, fakat ilave gayret göstermen senin faydana olur. Bir de zorluk kavramı bölümden bölüme değişir. Senin bölüm tercihin ne bilmiyorum ama mesela iktisat bölümü sayısal ağırlıklıdır, sözelcilere zor gelebilir. Kamu yönetimi ise tam aksine sözel bir bölümdür, sayısal kökenliler zorlanabilir. Ama bunlar geçici zorluklardır, kısa zamanda alışırsın.Bunun dışında, müfettişlik v.s. şeklinde geleceğe dair düşüncelerinin olması çok güzel. Okulun en büyük avantajı eğitim dilinin Türkçe olmasıdır ki eğer yapman gereken çalışmayı (dersleri düzenli takip etmek, ödevleri yapmak, vize ve finallere çalışmak) yaparsan mezuniyet döneminde de sıkıntı çekmezsin. Eğitim dili Türkçe diye yabancı dil de boşlanmış değil, okuldaki devam zorunluluğunun en sıkı uygulandığı ders yabancı dildir. Bu konuda da yönetim çok ciddi davranıyor. Mülkiye'de okumak gerçekten çok güzel, önceden çok bilmesem de gelince ben bunu anladım. Şu an mezun olma arefesindeyiz ve inan ki şu ana kadar böylesine bağlandığım tek okul Mülkiye oldu. Ne mi var Mülkiye'de? Gelince bunu iyi anlarsın.
Ayrıntılı bilgi için Mülkiye'nin resmi sitesine de bakabilirsin:
http://www.politics.ankara.edu.tr
Bunun dışında yine soruların olursa yazmaktan çekinme. Başarılar...
(Bir de diğer konuda arkadaş aynı seviyede olması durumunda bulunduğun ili ön plana almanı söylemiş. Kendisine biraz katılsam da öncelikle şunu belirtmeliyim ki Türkiye için Mülkiye'nin yeri ayrıdır, okulun sayfasını biraz inceleyebilirsen bunu çok iyi anlarsın. Burada Mülkiye'nin tarihi ve konumu hakkında ayrıntılı bilgiler yer almakta. Ailenden uzak kalmak gibi endişelerin yoksa bunu iyi değerlendir.)