Mesaj Panosu

siyasala gelmek istiyoruuuum
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-06-07 (19:25)
siyasal'a geleceksen ve banka müfettişi olmak istiyorsan bence maliye veya iktisat bölümlerinden birini seçmelisin. müfettişlik sınavkarında sorulan soruların konularını maliye ve iktisat bölümlerinin ders programlarıyla karşılaştırırsam ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. özellikle maliye bölümünün ders programı diğer bölümlere göre daha kapsamlı. kamu yönetimini ve uluslararası ilişkileri müfettişlik için kesinlikle tavsiye etmiyorum. bu iki bölümden mezun olursan sonra tekrar oturup iktisat ve maliye derslerine çalışman gerekecektir. işletme bölümü de muhasebeci olmak için daha uygun bence
2007-06-08 (14:54)
TEşekkur ederim önerilerin için...en son bende iktisatta karar kıldım sayısal olarak en iyisi o görünüyordu ?sen ne okuyorsun? siyasalda mısın
2007-06-08 (15:05)
evet siyasaldayım. maliye bölümündeyim. ayrıca bende izmirliyim..
2007-06-11 (22:11)
peki izmirden oraya gitmek nasıl bi duygu...Gülümsüyor nasıl bi okul ciddi mi bahseder misn braz
2007-06-11 (22:38)
ilk dönem baya bi sıkılmıştım ankarada. izmirden sonra çok hareketsiz bi şehir bence ankara. ama mülkiye için değer buna.. zaten bi süre sonra alışıyosun hatta izmire yabancılaştığımı bile söyleyebilirim en soz yaz tatilim ölüm gibi gelmişti bana.. nasıl bi hayat tarzın var bilmiyorum ama ankara bi sıkıcı gelebilir.. denizi özlersin büyük ihtimalle.. bi de burda boyoz yok.. boyoz en çok özlediğim şeylerden biriydi:)
2007-06-13 (21:51)
denizi çok özlerim...ama şuanda hala kararsızım okudunmu bilmiyorum ama senenın başıından beri bilgi almaya karar vermeye çalışıyorum olmuyor..yanı iktısat için burdan oraya gelmek doğrumu hala çozmuş değilim...söylediklerine göre sadece uluslararası ilişkiler okunurmuş orda...:S hareketlı bı hayatım yok zor olmaz orada yaşamak ama sorun kararı veripte gelebilmek...mesela sende malıye için izmir ege yerine siyasal yazdın neden?? çok buyuk farklar mı var gerçekten...
2007-06-13 (22:07)
siyasalın tarihini arştırırsan bu okulun 1859 da devlet kurumlarına ''devlet adami'' yetiştirme amaciyla kurulmuştur. müfettiş olmak istiyorsun bildiğim kadarıyla ve bu müfettişlik büyük ihtimal kamu sektöründe olcaktır. kamu sektörü için türkiyede 'mekteb-i mülkiyenin' üstünlüğü tartışılmaz. ben burayi tercih ederken bu tarz düşünceler içindeydim.. boğaziçinde odtu de bilkent te maliye bölümü yok.. türkiyenin en iyi maliye bölümü varken neden ege de 9 eylül de sıradan bölümlerde zaman geçireyim ki? bizim fakültede sadece uluslar okunur diye bir düsünce oldukça yanlış.. hatta puanı yuksek olmasına rağmen en son tercih edilmesi gerekn bölümlerden biri bence.. mezunlar 4 yıl sonunda entellektüel birikimleri açısında çok üst seviyelere çıkıyolar amafakültede öğrenim dili türkçe olduğu için mezunlar odtu bilkent..vs mezunlarının çok gerisinde kaliyo, günümüzde uluslarasi ilişkiler mezunu olduktan sonra sadece ingilizce bilmek yetmiyor.. yabanci dil konusu bence fakültenin eksikliklerinden biri..
Karışmış bir kafa... 2007-07-15 (10:12)
htatci
Bay
htatci
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
İyi günler,

ben 2007 öss'de ea2'de ilk 1000'e girdim. Çok çalışkan biri değilim, az bir çalışma ile öss test sisteminin inceliklerini çözerek bu puanı aldım. Hedefim Uluslararası -Uİ'yi daha çekici buluyorum- veya Kamu Yönetimi okumak. Fakat ben Ankara Üni. mi Odtü mü diye gidip geliyorum. Hedefimde diplomat olmak var yani İleride devlette çalışmak istiyorum. Fakat Odtü ve Boğaziçi mezunu çoğu kişi özelde çalışıyor, yani bir bakıma devlete giremiyor. Bu iş Mülkiyelilerin Hiyerarşisi mi yoksa diyesim geliyor bazen. Bu konuda bir çıkmaza girdim beni aydınlatacak pek tanıdığım da yok. Odtü'ye gidersem ne olur, Mülkiye'ye gidersem ne olur? Arasındaki farklar neler?

Ayrıca diğer hangi bölümlerden benim istediğm mesleklere girebilmek mümkün mü? AMA öncelikle şu hiyerarşi meselesini tamamen öğrenmem gerek. Şimdiden teşekkürler...
Re: Karışmış bir kafa... 2007-07-15 (10:28)
"htatci" demiş ki:
İyi günler,

ben 2007 öss'de ea2'de ilk 1000'e girdim. Çok çalışkan biri değilim, az bir çalışma ile öss test sisteminin inceliklerini çözerek bu puanı aldım. Hedefim Uluslararası -Uİ'yi daha çekici buluyorum- veya Kamu Yönetimi okumak. Fakat ben Ankara Üni. mi Odtü mü diye gidip geliyorum. Hedefimde diplomat olmak var yani İleride devlette çalışmak istiyorum. Fakat Odtü ve Boğaziçi mezunu çoğu kişi özelde çalışıyor, yani bir bakıma devlete giremiyor. Bu iş Mülkiyelilerin Hiyerarşisi mi yoksa diyesim geliyor bazen. Bu konuda bir çıkmaza girdim beni aydınlatacak pek tanıdığım da yok. Odtü'ye gidersem ne olur, Mülkiye'ye gidersem ne olur? Arasındaki farklar neler?

Ayrıca diğer hangi bölümlerden benim istediğm mesleklere girebilmek mümkün mü? AMA öncelikle şu hiyerarşi meselesini tamamen öğrenmem gerek. Şimdiden teşekkürler...

merhaba benim ankara kamu yönetiminde de odtü kamu yönetiminde de okuyan arkadaşlarım var odtü dekiler özel sektör ankara ünidekiler ise genelde devlet sektöründe çalışmayı düşünüo bu arada senin say2 puanın ve sıralaman kaç bende ona göre bişey sorucam da
Re: Karışmış bir kafa... 2007-07-15 (10:45)
htatci
Bay
htatci
Türkiye, Ankara
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ - METU)
Say2 puanım: 320,983 sıralamam: 0043241

kardeş yalnız düşüniyor demişsin. Bu düşünceler bireysel olabilir, birbirlerinden etkilenerek söylenmiş de olabilir. Bana Hiyerarşik yapı var mı yok mu varsa ne kadar etkili sorularının cevabı lazım. O arkadaşlarına soabilmen mümkünse bu meseleyi sorsan sevinirim. Öss tercihleri öss'den çok düşünce gerektiriyor Şaşkın

Sayfa /5Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol