siyasala gelmek istiyoruuuum
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-01-31 (21:32)
Abdullah Bozok (hakeyeksan)
Hic gerek yok, ülke gündemine ilgili olman senin genel kültürünü artirir. Sahsen bendeniz siyasetten zerre kadar hoslanmam... Burada alacagin egitim sececegin bolumle ilgilidir. Ders iceriklerinde az bir fark vardir, okulun adinda siyasal bilgiler ifadesinin yer almasi siyasete yonlenme ile alakali degildir. Bu tamamen senin oyel ilgine baglidir.
2007-01-31 (21:36)
Esradidem (esradidem)
Esradidem (esradidem)
içim rahatladı desem yeridir...çünkü kime siyasal desem herkes siyasete ilgimin olup olmadığını eğer yoksa tercih bile etmemem gerektiğini söyledi.....teşekkur derim
2007-02-01 (11:56)
Kandidat (kandidat)
Kandidat (kandidat)
hakeyeksan dediklerin tabikide doğru şeyler çoğu bütün üniversitelerde yaşanan aynı sorunlar.kopya,sınav,ortam vs. Zaten şahsen benim asıl sorunlarındam biride bende siyasala gelirken çoğu kişinin anlatımlarıyla (özellikle eski siyasallıların anlatımıyla) buraya geldim.Tercih yapmamaya karar vermişken son anda yazmaya karar verdim ve çok büyük heveslerle mülkiyeli olmak için heyecanlanarak geldim.Fakat geldikten sonra o eski anlatılanların olmadığını görünce zaten büyük bi hayalkırıklığı oldu.Yani özellikle esradidem'e tavsiyem şuydu çok büyük ideallerle heveslerle gelme.Yani benimle aynı zamanda giren arkadaşlarım siyasala girdiklerinde benim kadar hevesli bilgili değillerdi ve sonuçta onlar okullarından halada çok memnunlar.Yani benim kızdığım nokta siyasalın artık çoğu okuldan bi farkı yok,dün siyasala özenen gazililer bügün çoğu siyasallıyı geçmektedir.İş sınavları vs de.Yani kantin ortamında da sadece kız tavlama erkek bulma mekanıdır.Bunun aslınıda kimse ispat edemez.Siyasala büyük umutlarla gelinmezse hayal kırıklığına uğranılmaz ama iidealist gelirsen o ideallerde boğulursun.Bugün siyasalda adam akıllı okuyan üç beş insan vardır.Onlarda yakın zamanda inek partinin içinde kantin piyasasına yenik düşerlerse siyasal o zaman tam anlamıyla biter işte.Bugün zaten iyi hocaların çoğunu başkente bilkente tobb a kaptırmış olan siyasal yerini de gazililere kaptırmaya mahkumdur.Siyasal da bir şeyler değişmek zorundadır.Şahsen ben o yıllarda bana büyüklerimden birinin mülkiyeli mi olucaksın dediğinde çok utanırdım.Çünkü bu benim için çok önemli bir kelimeydi ''mülkiye'' nice başbakanların,milletvekillerinin,bakanların yetiştiği ,nice şairlerin koridorlarında yürüdüğü koridorlarda yürümek ayrı bi şerefti.Ancak bugün o koridorlar mülkiyeyi hiçte haketmeyenler nereye geldiğini bilmeyenlerle dolu,inek partileri yapıp okulu bira şişeleriyle dolduranlarla dolu.Neyse esradidem sende seç gel siyasala en iyisi kendin gör.Bu ideallerle siyasalda ayakta kalmak zor.Ben kalamadım umarım sen kalırsın.
2007-02-01 (12:28)
Haklisin ama idealler olmadan da insan bir hictir. Bence butun cözülmelerin altinda da bu yatar. Dusunsene Mulkiye'den kopuslar basladi demissin ama Mülkiye'nin bitisi de bu düsünceyle olur. Hocalar gelip gecicidir, koca bir kurumu sahislara indirgeyemeyiz. Zannetmiyorum ki Mülkiye artik bir hic, gecmise nazaran rekabet artti ve tabii ki hakkiyla calisan Gazililer de bir yerlere gelebilir. Buna Kirikkale, Van v.s. de dahil. Önemli olan bireysel yeteneklerdir, aslolan liyakattir. Ama korkma, Mülkiye yine Mülkiye... Bu kadar köklü bir kurum kolay kolay cökmez... Atilan temeller saglam.
2007-02-02 (10:48)
Esradidem (esradidem)
Esradidem (esradidem)
dediğiniz gibi insanlar ideaalleri olmadan bir hiçtir....ama o idealleri ben okula ya da ortama bağlamıyorum hatta ben siyasalla ilgili hayaller bile kurmuyorum...ankara siyasal beni idealime göturen bi araç sadece!!!yani orda olcak olaylar ortam,kavga,kız tavlama operasyonları,,kantın v.s...beni çok da ilgilendirmez..beni orda ilgilendircek tek şey kendime ne katabilirim dersleri en iyi nasıl atlatabilirim gerisi zaten boş ikinize de teşekkur ederim yardımlarınız için
2007-02-04 (22:14)
Evet, su an icin hedefini belirlemis olman cok guzel. Simdi onune bakmali ve sinavda en iyisini yapmalisin. Okul ve bolum tercihi tercih asamasinda ayrintisiyla konusulur zaten ki biz her zaman burdayiz. Yardimci olabilirsek ne mutlu...
2007-02-05 (10:46)
Esradidem (esradidem)
Esradidem (esradidem)
..yardımcı olmak mı??sürekli git geller yaşıyordum ama sizin yardımlarınızla bu kafamdakı bilemediğim birsürü soru işaretine cevap buldum ben yine tercih aşamasında burdayım Gülümsüyor tabiiki kazanırsam
2007-02-05 (15:46)
Kazanirsin tabii ki... Bu zor bir sey degil.
2007-02-05 (21:44)
Esradidem (esradidem)
Esradidem (esradidem)
sana birşey daha sorabilir miyim?...ne tur matematik göruyorsunuz yani uluslararası ilişkilerde okuyan biri ne duzeyde matematık görur..lisedekinden daha mı ağırdır daha mı kolaydır
2007-02-06 (08:17)
Sanirim Uluslararasi Iliskiler'de ayrica bir matematik dersi yok. Gorulecek matematik; iktisat, genel muhasebe dersleri gibi derslerde yapilmasi gerekenlerden ibarettir. Bu da lise düzeyini cok asmaz. Sayisal bolumlerde (CEKO, Iktisat, Isletme ve Maliye) matematigin seviyesi nispeten artar ama yine de cok zorlanmazsin. Diger dersler de (istatistik v.s.) calisildigi zaman sorun cikarmaz. Sistemin degismis olmasi da sizin faydaniza, eskiden sinavda sorulmayip üniversitelerde islenen konular artik sinavlarda da sorulacak. Bu nedenle üniversiteye hazir geleceksiniz.
Sayfa / 5
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 Sonraki SayfaSon Sayfa