"noirs" demiş ki:
Merhaba Arkadaşlar,
İkinci dönem Linz'e gidiyorum erasmus programıyla. Konsolosluktan gerekli belgelerin listesini aldım ama bi kaç madde kafama takıldı. Telefonlara falan da cevap vermiyolar zaten, kapıdaki görevli de anlıyo mu anlamıyo mu belli değil, kime sorcağımı şaşırdım. Özellikle daha önce erasmusla yarım dönemliğine gidenler yardımcı olursa çok sevinirim...
1-) Sağlık Raporu(6 aydan çok kalınacaksa, konsolosluktan form alınır)
Benim burdan anladığım 6 aydan az kalınacaksa da sağlık raporu istiyolar ama konsolosluktan form almaya gerek yok. Ama, konsolosluğun girişindeki görevli sağlık raporu istenmediğini söyledi bugün.Aklım karıştı benim de, yani bu adama da pek güvenemedim açıkçası. Bir de sağlık ocağından alsam olur herhalde, hastaneden tam teşekküllü sağlık raporuna gerek yoktur umarım?
2-)6 Aydan fazla kalınacaksa yukarıda belirtilen belgeler (sabıka kaydı vs.) için tercümeli noter tasdiği gerekmektedir.
Ben bu durumda hiçbi belge için noter tasdiği ve tercüme yaptırmıyorum. Ama bu belgeler Avusturya'ya gitmiyo mu, ordaki adam nasıl anlayacak tercüme olmadan ilginç geldi bana. Aklıma tek gelen şey erasmus olduğu için kolaylık tanıdıkları. Umarım bu maddeyi ben yanlış anlamamışımdır.
3-)Hastalık/Seyahat Sigortası
Gittiğim süreyi mi kapsamalı, yoksa 1 aylık alsam kabul görür mü? Çünkü ordan da ayriyeten sigorta yaptırmam gerekiyo bildiğim kadarıyla. Bi de konsolosluk panosuna sigorta şirketlerinin listesini asmışlar, onlardan biri mi olmalı şirket illa ki?
4-)Aylık 510 Euro bankada teminat
Ben orda 5 ay kalıcam ama vize 6 aylık. 5 aylık para mı yatırıcam yoksa 6 aylık mı?
saglık raporunu heyet raporu seklinde almana gerek yok herhani bir saglık ocagından aldıgın yeterli
seyahat sigortanı da 1 yıllık yaptırırsan kendini garantiye alırsın zaten bir yıllık ta yaptırsan 6 aylık da yaptırsan seyahat sigortasının kullanım iş günü 90 gündür yani seyahat sigortan 1 yıl dahi olsa 1 yıl olarak kullanamıyorsun bunu. sadece diplomatik olarak bir ayrıntı seklınde kalıyor.
Aylık yatıracagın parayla ilgili olarakta sadece akıl yürütme şekliyle bir yanıt vermeye calısayım. Konsolosluk yada avusturyadaki yabancılar polisi sana vizani verirlerken bu cocuk avusturyada acaba vizesi bitene kadar mı kalacak yoksa erken mi dönecek ona göre para göstersin diye düşünmez
sana verdiği vize nekadarlıksa onu yatırman gerekiyor diye düz mantıkla bir yorum yapılabilir mantıklı olup olmadıgına sen karar verirsin kendince...
bazen konsolosluga giterken yanında bulunması gereken belgeleri sana söylediklerinde avusturya konsoloslugu ve sana söylenenler arasında uyumsuzluk olabiliyor ve sen herseyi tam olarak hazırlayıp gitsen bile eksik evrak cıkartabiliyorlar bu bizimle alakalı olmayan onların tutarsızlıklarından kaynaklanan bir durum o yüzden sen önemli evraklarının almanca tercümelerini de hazırlarsan iyi olur sana kaybı ancak parasal anlamda olabilir ama biraz garantici yaklasmak lazım ve tercümelerini yaptırmanı öneririm dediğin gibi evraklar avusturyayay gidecek bu adamlar türkçeyi nasıl anlasınlar!!!
hosca kal