Mesaj Panosu

Erasmus 6 aylık Vize
Yeni Konu Aç Cevap Gönder

Sayfa /6Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-06-03 (13:00)
Biraz fazla soru soruyorum biliyorum ama sen bana wihast a başvurmamı tavsiye etmişsin.Wihast öad gibi bir kurum mu?Çünkü ben öad aracılığı ile yukarda yazdığım bütün yurtlara başvurabiliyorum.Onların içinde Wihast adlı bir yurtta var??ama Brigittenau dediğin neresi onu pek anlıyamadım?

Benim bildiğim kadarıyla ben burdan öad ye 550€ depozit yatırıyorum.Birde yukarıdaki yurtlardan yerleşmek istediğim yurd un adlraını veriyorum.Onlar tercih sırama göre hangisi boşsa ona yerleştiriyorlar.

Yani mesela ben molkereistrasse'ye de öad aracılığı ile yerleşmiyor muyum?Kusura bakma sistemin nasıl işlediğini bilmediğim için soruyorum bu soruyu.

Bide mesela bana daha önce orda kalmış bir arkadaş tigergasse ve senin kaldığın yurdu önerdi.Senin kaldığın yurt odanda tv in olan ve block suz internet bağlantısı olan sınırlı yurtlardanmış.Ama TU Wien e biraz uzakmış.(U bahn ile 20dk)Tigergasse ise daha yakınmış.Tigergasse de daha çok arkadaş edinebilirsin oranın ortamı biraz daha sıcak dedi?2 günde bir party yapıyolar filan dedi ama???Senin fikrin ne bu konuda?
Avusturya Yurt(Albert schweitzer haus) 2007-06-03 (14:07)
Arkadaşlar birde bu yurt hakkında bilgisi olan var mı?2007 yılında açıldığı için pek fazla bilinmiyor ama:(???

ALBERT SCHWEITZER HAUS
Year of Construction: 2007

Category B from € 270/month*
Category G from € 270/month*
Category B from € 270/month*
Category K from € 206/month*
2007-06-04 (19:50)
Ben Wıhast ı biraz araştırdım sanırım senin Brigittenau dediğin ÖAD nin sitesinde HAUS PANORAMA (1200 Wien, Brigittenauer Lände 224) olarak geçiyo? Ben TU Wien e gidicem yurtlar çok uzak mı bilgi verebilir misin?
2007-06-05 (12:35)
tania
Bay
tania
Avusturya, Wien
Wirtschaftsuniversität Wien
ulaşım çok sorun değil 20-30dk. filan sürer,

2si de benzer kurum, fakat wihastın ucuz yurtlarda daha fazla kontenjanı var, öadın farklı yurtlarda kontenjanı fazla,

öadın yeni sitesini şimdi gördüm, önceden fiyatlar yoktu
http://housing.oead.ac.at/wien/wien.asp?keyword=Wien

evet bahsettiğim HAUS PANORAMA.. fakat öad ın burdaki kontenjanı az sanırım, buraya yer bulmaları zor olabiliyor, wihastın daha fazla..

öad kiradan ayrı olarak aylık 15euro masraf depozitondan keser, yani 6ayda 90euro.. wihast sanırım kesmiyor

öadla yer bulursun kolayca, fakat yurt fiyatı ucuz olsun diyorsan wihastla önce görüş
2007-06-05 (18:05)
Verdiğin bilgiler için saol

Ben öad den başvurmuş bulundum bugün

1.tercihi Albert schweister haus 270€
2.tercih tigergasse 340€
3.tercih molkereisstrasse 340€
4. tercih akademikerhilfe pfeilgasse 3A buda 240-270€ dolaylarında

artık biraz pahalı olucak ama:( nasılsa aylık 500€ vericekler bana
üstüne benim aylık ne kadar eklemem gerekir sence?
500-340 desem 160€ kalır bana ??
2007-06-05 (20:48)
tania
Bay
tania
Avusturya, Wien
keyfin bilir tabi, sonuçta yüksek fiyat daha fazla konfor-yer-rahatlık demek, kısa süre kalacağın için tabi iyi bi yurt olması daha mantıklı
ama öada ben illa ekonomik bi yer arıyorum deseydin oraya da yerleştirirlerdi

benim tahminim seni 3. sıradaki benim yurda yerleştirirler ^_^
çünkü orda çok yer var ve öadın yurdu, kapısındada da Öad filan yazıyor ve erasmusçularla dolu..

kira dışında aylık 200-350 euro yeter diye düşünüyorum..
ben senin yerinde olsam en ucuz en konforsuz yurtta kalırım kalan 250euroyla da bol bol gezerim ^_^ gidiş geliş herşey dahil 150euroya küba, maldivler, meksika, venezüella, jamaica, dominik cumhuriyeti.. vs.ye uçak biletleri var.. her ay bi yere git gel..
2007-06-05 (22:49)
Ya walla biraz yurt iyi olsun istedim açıkçası ama belkide hata yaptım bilmiyorum.Ama eğer ilk sıradaki yurt olursa o 270€ 2007 yapımı bir yurtmuş ilk öğrenciler geçen dönem kalmış sanırım.O yüzden inşallah orası olur diye düşünüyorum.Yardımların için gerçekten çok teşekkür ederim.Orda yarım dönem uzatırım belki diye düşünüyorum o zaman daha uygun bi yurda geçebilirim belki
VİZE 2007-06-06 (18:33)
arladaşlar benim sorum bu sefer vize ile ilgili olucak
ben ankaradaki konsolosluğu aradım ben izmirde oturuyorum vize mi istanbuldaki konsolosluktan alabilir miyim dedim
Adam hayır izmir ankaraya bağlı buraya geliceksin dedi
Peki gereken evrakların listesini nerden bulabilirim dedim?
Randevu için işbankasına gidiyosun para yatırıyosun
Sonra biz seni arıyoruz o zaman ne gerekli söylüyoruz dedi
Ben de teşekkür edip tlf nu kapattım ama sonra aklıma bişey takıldı
Diyelim ki bana rendevuyu 5 gün sonraya verdiler
Peki ya ben 5 gün içinde bütün evrakları hazırlayamazsan nolucak????
Daha önce vize alan bir arkadaş yardımcı olabilir mi bu sistem nasıl yürüyo?
2007-06-06 (19:29)
tania
Bay
tania
Avusturya, Wien
5 güne vereceklerini sanmam, daha çok bekletebilirler
randevu günü elinde olanı verirsin, kalan eksik evrakları sonraki bi tarihte verirsin
Re: VİZE 2007-06-07 (13:07)
chechen86
Bay
chechen86
Avusturya, Wien
"ali_ercevik" demiş ki:
arladaşlar benim sorum bu sefer vize ile ilgili olucak
ben ankaradaki konsolosluğu aradım ben izmirde oturuyorum vize mi istanbuldaki konsolosluktan alabilir miyim dedim
Adam hayır izmir ankaraya bağlı buraya geliceksin dedi
Peki gereken evrakların listesini nerden bulabilirim dedim?
Randevu için işbankasına gidiyosun para yatırıyosun
Sonra biz seni arıyoruz o zaman ne gerekli söylüyoruz dedi
Ben de teşekkür edip tlf nu kapattım ama sonra aklıma bişey takıldı
Diyelim ki bana rendevuyu 5 gün sonraya verdiler
Peki ya ben 5 gün içinde bütün evrakları hazırlayamazsan nolucak????
Daha önce vize alan bir arkadaş yardımcı olabilir mi bu sistem nasıl yürüyo?

Arkadaşım, Genelde Randevuyu aradığınız günün ertesi gününe veriyorlar ama randevuyu istediğiniz tarihe almakda mümkün... ben aradığımda ertsi güne veriyorlardı randevuyu, fakat ben postada gelmekde olan evraklarımın olduğunu söylerek bir hafta sonraya randevu tarihi istemiştim. Onlarda istediğim güne verilmişti... Bence evraklarının hepsini hazırla tek seferde eksiksiz teslim et evraklarını. Bütün herşeyin hazır olduğunda al bence ranedevunu acale etme... Ayrıca unutma ki iş bankasına yatırdığın para ile sana verilecek olan pin kodu ile verilen numarayı "tek bir kere" arayabilirsin (randevu alabilirsin) Ayrıca Randevu aldığın tarihe evrakların yetişmezse ya eksik evrak teslim edersin yada randevuya gitmez yeniden iş bankasına para yatırarak yeni bir randevu alabilirsin...

Selametle...

Sayfa /6Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Ücretsiz Kayıt Ol