Erasmus 6 aylık Vize
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 6
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

Erasmus 6 aylık Vize 2007-01-10 (13:11)
Noirs (noirs)
Noirs (noirs)
Merhaba Arkadaşlar,
İkinci dönem Linz'e gidiyorum erasmus programıyla. Konsolosluktan gerekli belgelerin listesini aldım ama bi kaç madde kafama takıldı. Telefonlara falan da cevap vermiyolar zaten, kapıdaki görevli de anlıyo mu anlamıyo mu belli değil, kime sorcağımı şaşırdım. Özellikle daha önce erasmusla yarım dönemliğine gidenler yardımcı olursa çok sevinirim...

1-) Sağlık Raporu(6 aydan çok kalınacaksa, konsolosluktan form alınır)
Benim burdan anladığım 6 aydan az kalınacaksa da sağlık raporu istiyolar ama konsolosluktan form almaya gerek yok. Ama, konsolosluğun girişindeki görevli sağlık raporu istenmediğini söyledi bugün.Aklım karıştı benim de, yani bu adama da pek güvenemedim açıkçası. Bir de sağlık ocağından alsam olur herhalde, hastaneden tam teşekküllü sağlık raporuna gerek yoktur umarım?

2-)6 Aydan fazla kalınacaksa yukarıda belirtilen belgeler (sabıka kaydı vs.) için tercümeli noter tasdiği gerekmektedir.
Ben bu durumda hiçbi belge için noter tasdiği ve tercüme yaptırmıyorum. Ama bu belgeler Avusturya'ya gitmiyo mu, ordaki adam nasıl anlayacak tercüme olmadan ilginç geldi bana. Aklıma tek gelen şey erasmus olduğu için kolaylık tanıdıkları. Umarım bu maddeyi ben yanlış anlamamışımdır.

3-)Hastalık/Seyahat Sigortası
Gittiğim süreyi mi kapsamalı, yoksa 1 aylık alsam kabul görür mü? Çünkü ordan da ayriyeten sigorta yaptırmam gerekiyo bildiğim kadarıyla. Bi de konsolosluk panosuna sigorta şirketlerinin listesini asmışlar, onlardan biri mi olmalı şirket illa ki?

4-)Aylık 510 Euro bankada teminat
Ben orda 5 ay kalıcam ama vize 6 aylık. 5 aylık para mı yatırıcam yoksa 6 aylık mı?
2007-01-10 (13:32)
Kaya Ucho (tania)
Kaya Ucho (tania)
email at en iyisi
telefonları sanırım belirli saatler arası çalışıyor, yada direkt içerinin telefonu olmalı onu aramalısın

sağlık raporu istemiyorlar zaten
sana ufak bir kağıt veriyorlar onu bi doktora doldurtturacaksın
2007-01-13 (10:18)
Noirs (noirs)
Noirs (noirs)
email adresi de bulamadım ki, internet sitesi olsa bulup yollarım email. Başka sitelerden verilen avusturya konsolosluğunun internet sitesi linkleri de başka bi yeri açıyo. Anca faks işliyo buraya herhalde:)
Neyse kafamıza göre takılcaz artık öyle gözüküyo...
Re: Erasmus 6 aylık Vize 2007-01-13 (11:34)
Oktay Yılmaz (OKTAY_35)
Oktay Yılmaz (OKTAY_35)
"noirs" demiş ki:
Merhaba Arkadaşlar,
İkinci dönem Linz'e gidiyorum erasmus programıyla. Konsolosluktan gerekli belgelerin listesini aldım ama bi kaç madde kafama takıldı. Telefonlara falan da cevap vermiyolar zaten, kapıdaki görevli de anlıyo mu anlamıyo mu belli değil, kime sorcağımı şaşırdım. Özellikle daha önce erasmusla yarım dönemliğine gidenler yardımcı olursa çok sevinirim...

1-) Sağlık Raporu(6 aydan çok kalınacaksa, konsolosluktan form alınır)
Benim burdan anladığım 6 aydan az kalınacaksa da sağlık raporu istiyolar ama konsolosluktan form almaya gerek yok. Ama, konsolosluğun girişindeki görevli sağlık raporu istenmediğini söyledi bugün.Aklım karıştı benim de, yani bu adama da pek güvenemedim açıkçası. Bir de sağlık ocağından alsam olur herhalde, hastaneden tam teşekküllü sağlık raporuna gerek yoktur umarım?

2-)6 Aydan fazla kalınacaksa yukarıda belirtilen belgeler (sabıka kaydı vs.) için tercümeli noter tasdiği gerekmektedir.
Ben bu durumda hiçbi belge için noter tasdiği ve tercüme yaptırmıyorum. Ama bu belgeler Avusturya'ya gitmiyo mu, ordaki adam nasıl anlayacak tercüme olmadan ilginç geldi bana. Aklıma tek gelen şey erasmus olduğu için kolaylık tanıdıkları. Umarım bu maddeyi ben yanlış anlamamışımdır.

3-)Hastalık/Seyahat Sigortası
Gittiğim süreyi mi kapsamalı, yoksa 1 aylık alsam kabul görür mü? Çünkü ordan da ayriyeten sigorta yaptırmam gerekiyo bildiğim kadarıyla. Bi de konsolosluk panosuna sigorta şirketlerinin listesini asmışlar, onlardan biri mi olmalı şirket illa ki?

4-)Aylık 510 Euro bankada teminat
Ben orda 5 ay kalıcam ama vize 6 aylık. 5 aylık para mı yatırıcam yoksa 6 aylık mı?

saglık raporunu heyet raporu seklinde almana gerek yok herhani bir saglık ocagından aldıgın yeterli

seyahat sigortanı da 1 yıllık yaptırırsan kendini garantiye alırsın zaten bir yıllık ta yaptırsan 6 aylık da yaptırsan seyahat sigortasının kullanım iş günü 90 gündür yani seyahat sigortan 1 yıl dahi olsa 1 yıl olarak kullanamıyorsun bunu. sadece diplomatik olarak bir ayrıntı seklınde kalıyor.

Aylık yatıracagın parayla ilgili olarakta sadece akıl yürütme şekliyle bir yanıt vermeye calısayım. Konsolosluk yada avusturyadaki yabancılar polisi sana vizani verirlerken bu cocuk avusturyada acaba vizesi bitene kadar mı kalacak yoksa erken mi dönecek ona göre para göstersin diye düşünmez
sana verdiği vize nekadarlıksa onu yatırman gerekiyor diye düz mantıkla bir yorum yapılabilir mantıklı olup olmadıgına sen karar verirsin kendince...

bazen konsolosluga giterken yanında bulunması gereken belgeleri sana söylediklerinde avusturya konsoloslugu ve sana söylenenler arasında uyumsuzluk olabiliyor ve sen herseyi tam olarak hazırlayıp gitsen bile eksik evrak cıkartabiliyorlar bu bizimle alakalı olmayan onların tutarsızlıklarından kaynaklanan bir durum o yüzden sen önemli evraklarının almanca tercümelerini de hazırlarsan iyi olur sana kaybı ancak parasal anlamda olabilir ama biraz garantici yaklasmak lazım ve tercümelerini yaptırmanı öneririm dediğin gibi evraklar avusturyayay gidecek bu adamlar türkçeyi nasıl anlasınlar!!!

hosca kal Göz kırpıyor
2007-01-13 (21:15)
Kaya Ucho (tania)
Kaya Ucho (tania)
http://www.gezelim.info/gez/index.php/Avusturya_Vize

yukarıdaki emaile email atabilirsin, konsolosluğun hemen yanındaki kültür ofisi de formları doldurma vb. başka sorularda yardımcı olabilir, sırf o formları doldurmak için tercümana bi sürü para vermemek lazım Gülümsüyor
2007-01-14 (12:39)
Noirs (noirs)
Noirs (noirs)
Çok teşekkürler yardımınız için. Sağlık raporu, banka teminatı ve sigortayı Oktay'ın dediği gibi halletmeyi düşünüyodum zaten.
Tercüme olayını da artık tania'nın verdiği emailden soruşturayımGülümsüyor Boşuna para vermek de koyar açıkçası ,kaç tane belge var Gülüyor Umarım e-maillere cevap verirler.
2007-01-14 (16:17)
Kaya Ucho (tania)
Kaya Ucho (tania)
tercümana form doldurma derken hani vize başvuru formu var 11sayfalık, o sadece Almanca olduğundan onu tercümana 20-50ytl verip doldurmaman için kültür ofisinden doldurtturabilirsin demek istemiştim Şaka yapıyor bilmiyorum senin 6aylık vize olduğundan belki o 11sayfalık formu doldurmazsın

tercüme işi pahalı iş, kadıköyde urartu ve protercüme ye sor, pazarlık yap, çok belge çevirtince indirim filan iste Gülümsüyor

daha bitmiyor tercümeden sonra bi de noter masrafı var(!) her çevirilen belgenin, normalde noter öğrenci olduğum için kendisine aldığı fotokopiye mühür vurmadı oysa vurması kanunen zorunlu, tam anlamadım ne yaptıklarını ama sırf öğrenciyim diye müdürün iznini alıp bana özel bişey yaptılar ve maliyeti yarıya indirdiler Gülümsüyor sağolsunlar
2007-01-15 (01:46)
Noirs (noirs)
Noirs (noirs)
11 sayfalık belge mi Şok olmuş, bana verilen 2 sayfalık bi belge ve türkçe tercümesi de yanında Şaka yapıyor
Belgelere noter tasdiği istemediklerinden eminim, ama kurdukları cümle çok değişik anlamlara çekilebiliyo;
"6 aydan fazla kalınacaksa yukarıdaki belgeler için noter tasdikli tercüme istenmektedir" diyo. Tercüme de istemiyolar diye anladım bundan(6 aydan az ise). Kapıdaki adam da yok gerekmez falan diyo da hiç güvenemedim o adama bilmiyorum başından savarcasına konuşuyo herkesle Gözlerini yuvarlıyor
2007-01-21 (01:31)
Ali Osman Yesilyurt (keanuereewes)
Ali Osman Yesilyurt (keanuereewes)
"noirs" demiş ki:
11 sayfalık belge mi Şok olmuş, bana verilen 2 sayfalık bi belge ve türkçe tercümesi de yanında Şaka yapıyor
Belgelere noter tasdiği istemediklerinden eminim, ama kurdukları cümle çok değişik anlamlara çekilebiliyo;
"6 aydan fazla kalınacaksa yukarıdaki belgeler için noter tasdikli tercüme istenmektedir" diyo. Tercüme de istemiyolar diye anladım bundan(6 aydan az ise). Kapıdaki adam da yok gerekmez falan diyo da hiç güvenemedim o adama bilmiyorum başından savarcasına konuşuyo herkesle Gözlerini yuvarlıyor

Kapidaki capulculari birak icerdekilere bile guvenme...Icerde gorevle memurlar dahi ayni soruya 2 ayri cevap verebiliyorlar..Sen sadece sana verilen evrak listesine gore hareket et,zaten senin evraklarin konsoloslukta degil avusturyada magistratta incelenecek..Tercume olayina gelince..Benden seyahat sigortasinin almancasini dahi istediler ki;(seyahat sigortalarini konsololuk son asamada alir ve uygunlugunu onayladiktan sonra vizeni verir ama benim sigortam avusturyaya gitti ve orda incelendi.Ingilizcede olmazmis cunku avusturyada yazisma dili almancaymis Çok mutlu )
Erasmus a belki o kadar sorun cikarmazlar,ama sen yinede onlarin verdigi listeyi hazirla...
2007-01-21 (17:00)
Noirs (noirs)
Noirs (noirs)
cevaplar için tsk tekrar...
Erasmusta belgeler Avusturya'ya gönderilmiyomuş, yani Türkiye'de inceleniyor(6 aydan fazla gidenleri bilemicem). Bu yüzden hiç bi belge için noter tasdiği ve tercüme gerekmiyor. Belgeleri de teslim ettim bi kaç gün sonraya gün verdiler. Erasmusla gidenler için vize işlemlerini baya kolaylaştırmışlar anlayacağınız...
Sayfa / 6
12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa