anladığım kadarıyla forumda genelde sorular yoğunlukta ve cevap verebilen çok arkadaşımız yok. ben de bir kaç soru sorayım. belçikada bükselde mastır yapmak istiyorum ingilizce almanca yada flemenkce. hangisi en mümkünü en kolayıdır? (flemenkcem mükemmel olmasada bir yıl bir ailenin yanında kaldım ve günlük hayatta nerdeyse herşeyi rahatça anlayıp kendimi ifade edebiliyorum.) kolay derken ne yaparsam kolay olur? benim henüz vaktim var acele cevap vermenize gerek yok. universite 2. sınıftayım.
mastır yaparken çalışma izni de alabiliyormuyuz?
anverste kalıp brükselde okusam yaklaşık yol masrafı ne kadar olur?
okul harcı senelık ne kadar? ve burs alabiliyormuyuz?
bu arada anverste okuyan arkadaşlar varsa eğer ve şehrin güzel yerleri hakkında naçizhane bilgi verebilirm kontak kurabiliriz. bri sene anverste değişim öğrencisiydim.
beni aydınlacak insan varsa ve ben bir gün belçikayı ele geçirirsem valonya'yı ona vericem söz
anladığım kadarıyla forumda genelde sorular yoğunlukta ve cevap verebilen çok arkadaşımız yok. ben de bir kaç soru sorayım. belçikada bükselde mastır yapmak istiyorum ingilizce almanca yada flemenkce. hangisi en mümkünü en kolayıdır? (flemenkcem mükemmel olmasada bir yıl bir ailenin yanında kaldım ve günlük hayatta nerdeyse herşeyi rahatça anlayıp kendimi ifade edebiliyorum.) kolay derken ne yaparsam kolay olur? benim henüz vaktim var acele cevap vermenize gerek yok. universite 2. sınıftayım.
bu arada anverste okuyan arkadaşlar varsa eğer ve şehrin güzel yerleri hakkında naçizhane bilgi verebilirm kontak kurabiliriz. bri sene anverste değişim öğrencisiydim.
beni aydınlacak insan varsa ve ben bir gün belçikayı ele geçirirsem valonya'yı ona vericem söz
ılk olarak selam....bu soruları yoneltmıssın..benım merak ettıgım bı cevap alabıldın mı acaba??cunku ben fransızca mut-ter bolumundeyım ve yuksek lısans ıcın belcıkayı dusunuorum..herhangı bı bılgı bulamadım...eger bu sorulara cevap aldıysan lutfen benımle paylaş..cıldırıcamm 
teskur ettım sımdıden..
ya bu siteye gercekten bu konulara cevap verebilecek herhangi biri henuz uye olamadigindan ya da kimse umursayip cevap vermediginden henuz hic bir cevap alamadim. ama socrat in mastir programlari araciliyla giden insanlar duydum. bir de o kanaldan arastirmayi dusunuyorum. kolay gelsin. cildirma ama sabir isi bunlar

"hilalsari" demiş ki:
simdi flamanca belcikada okuyabilecegin en kolay dildir.Fransızca vs. falan gayet zor..hem zaten öle böle bi alt yapın da mevcutmus, senin icin o daha iyi.Calısma izni konusunda tam bir bilgiye sahip degilim, ama karadan calısma dedikleri resmi olmayan calısma ile bunu yapabilirsin.Eger bir temizlikci de calısırsan günde 4 saat gibi bir calısma ile 1000 euro gibi birsey kazanabilirsin..Anverse trenle gidip gelirsin ama ücretini unuttum..ayrıca brüksel gayet pahalı bir sehir bunu da söyliyeyim..neyse umarım cat pat yardımcı olmusumdur..
Bruksel de VUB bir flam universitesi. Belcika icindeki herturlu tren ulasimi icin 10 luk biletler var ve tek yolculuk 6.8 € ya karsilik geliyor. Benim tavsiyem Gent Universitesi' ne basvurman. Imkanlari cok daha iyi, zengin ve uluslararasi bir universite. Wallon universiteleri ekonomik olarak daha zayif. Direk doktoraya da baslayabilirsin. Internette doktora ve master projelerinin ilan edildigi siteler var. Projede calisiyosun ve maasin, sigortan calisma iznin oluyor. Oyle bir projeye kabul edilirsen, calisma izni ile buraya gelmek daha kolay. Sadece ogrenci vizesi ile gelmek imkansiza yakin. O yuzden daha simdiden notlari yuksek tutmaya calis. Burada master doktora bizim turkiye deki gibi degil. Master veya doktoraya kabul edilebilmen icin, hazirda finansal destegi olan bir projenin var olmasi gerekiyor. Sen hoca ile irtibata geciyorsun, hocanin bir projesi oluyor, seni o projede calistirmaya karar verirse sen rektore niyet mektubu yaziyorsun. Ben su hoca ile irtibata gectim, su proje kapsaminda master/doktora yapmak istiyorum falan falan... Sonra rektor uygun gorurse senin basvurunu dekanliga yonlendiriyor, dekanlik da senin universite diplomani, transcriptini, egitim sisteminin aciklamalarini istiyor senden ve senin irtibata gectigin hocadan gorus bildirmesini istiyor. Oturup inceliyolar herseyi ve sonucu bildiriyorlar.
Aklina takilan baska birsey varsa sorabilirsin. Selamlar ...