seflek
Türkiye, Adana
Çukurova Üniversitesi
Arkadaşlar ben geçen sene Leonardo Da Vinci programıyla Yunanistan'a gittim ve yurt dışı eğitim olayını çok sevdim.
Ben bu sene biyolojiden mezun oluyorum. Avrupa ülkelerinden birinde (Almanya, İtalya, Fransa, Yuanaistan gibi) master yapmayı çok isitiyorum. Ama kafama takılan ve tüm araştarmalarıma rağmen net bir cevap bulmadığım sorularım var. umarım cevaplarsınız:
1) Vize ve Tükiye içinde yapmam gereken her şeyin masarafını karşılarım. Ama acaba avrupa ülkelerindeki aylık giderim ne olur. Yunanistanda bile herşey bize göre çok pahalıyıdı ama bursum vardı.. Şimdi bursuz gitsem aylık masrafım yaklaşık ne kadar olur?
2) Türkiye'de yurt dışına gidcek öğrenciler nerelerden burs alabilir. en azından oradayken haracamalarımın bir kısmını karşılayacak bi bursa ihityacım var.. Burs verebilecek kurum veya şirketleri bilen varsa beni bilgilendirirsniz sevinirm
3) Yüksek Lisans sırasında part time işle uğraşmak çok zor olur heralde ama diyelimki boş zamanım çok avrupa ülkelerinde part time iş olanakları nasıl? Kısa sürede iş bulabilirmiyiz ve bulduğumuz işlerden giderlerimizin çoğunu karşılayabilirmiyiz?
4) Üniversitelerin hepsinde eğitim gömek için para vermek zorundamıyız. Bedava veya çok uygun fiyata eğitim görebileceğimiz üniversitler var mı?
Sorularımı cevaplamanızı diliyorum. Yukarıda Almanya, Fransa, İtalya, Yunanistan vb. avrupa ülkeleri dedim. Sizin cevaplarınıza göre en uygun ülkedeki üniversitelerle yazışmaya başlıcam...
seflek
Türkiye, Adana
Çukurova Üniversitesi
bu mesaja neden kimse cevap vermemiş ki. bu soruları yanıtlayacak kadar biilgisi olan biri yok mu bu sitede... bu sitede bile sorularımıza yanıt bulamayacaksak nerden yardım alacaz...