turkiyedeki diplomam burda ne kadar gecerli?
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
turkiyedeki diplomam burda ne kadar gecerli? 2007-01-16 (12:57)
Teo (teo1310)
Teo (teo1310)
merhaba arkadaslar ben bu siteye yeni kayit oldum...ben su an hollanda da kiz arkadasimin yaninda kaliyorum son iki kistir geliyorum ve burasi cok hosuma gitti...ben turkiyede matematik bolumunu bitirdim yani universite mezunuyum ve ayrica on yildir turizmin hemen her dalinda calistim...burada calismak icin neler yapmam gerekir diplomamin burda bir gecerliligi var mi? kiz arkadisim hollandali fakat ben flemengce bilmiyorum ama iyi derece ingilizcem var ......lutfen yardimci olursaniz sevinirim
2007-01-17 (15:47)
Abc Cba (enes89)
Abc Cba (enes89)
Aşağıdaki siteye bakmanızı tavsiye ederim:

http://www.idw.nl/index2.html
2007-01-19 (05:19)
Hhkaya (h_h_kaya_58)
Hhkaya (h_h_kaya_58)
oturum alip calismak istiyorsaniz,univ mi okumak istiyorsunuz yoksa mastirmi yapmak istiyorsunuz bilmiyorum ama hoge school yada baska bi unv den kayit icin bilgi alin ne gerekiyorsa.Okul icin gelirseniz 1 senelik gecici oturum veriyorlar.Oturum kartini alinca belediyeye yaziliyorsunu arkadasinizla samen wonen(beraber yasam)ayni adrese yaziliyorsun.1 yada 2 sene sonra devamli oturum veriyorlar.Kesinlikle hollandacayi ogrenmen gerekiyor.Okulada ing nin fazlasiyla faydasi olur hollandacayi ogrenmende.Ogrencilik durumunn devam ederse 1 sene devamli sivalari verirsen vergi numarani(buraya gelince 2 ay sonra veriyorlar) verdikleri zamandan itibaren herhangi bi isyerinde haftada 10yada12 saat tam bilmiyorum calisir yada calisiyor gorunursen oranin patronu devamli kontrat yaparsa 1 sene sonra devamli calisma hakki alirsin (bu bilgileri avukattan almistim) insallah yardimci olur.
2007-01-20 (18:26)
Meliha (meliha)
Meliha (meliha)
mrb bende turkiyede ıngılızce ogretmenlıgı mezunuyum. benım dıplomamın degerı sızce nasıl olur agustos da holandaya gdıyorum esım de ora watandası we bana holandaca ogrenmem gerektıgını soyledı bunun ıocınde sımdıden dıl kursu aramaya basladı tawsıye edebılecvegınız bı kurs war mı ??? hızlı ve eksıksız ogrenmek ıcın.yardımcı olursanız cok sweınırım..
bilgi 2007-02-16 (23:28)
Loppaz (loppaz)
Loppaz (loppaz)
arkadaşlar bende bu sene üniversite sınavından iyi bir yer kazanamazsam hollanda da okuyabilirim. bunun için 6-5 ay önce harekete geçmek lazım. bir kere diplomanın aslı gibidirini alın onu appostil mühür vurdurun kaymakamlık valilik nere varsa. sonra yeminli tercumana gidip o appostilli kagıtı ingilizceye çevirinnot: bazı yerler çevirilen kagıtın da noter tastiğini ister. ben yaptırmadım.
sonraki işiniz de oradaki okula bu çevrilmiş diploma ve appostilli orginal evragı hollanda da ki hoogschool a göndermek ve cevap beklemek. oraya gittiğinizde ise 9 ay süre veriyolar dil ögrenmek için bi kere dil sınavını geçemezseniz kayıt filan olmuyo. ona göre!!!