Bulgaristan-Varna-'ya geleceklerin dikkatine !!!
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa

Bulgaristan-Varna-'ya geleceklerin dikkatine !!! 2007-01-17 (21:03)
Anti-Varna (Anti-Varna)
Anti-Varna (Anti-Varna)
selamlar . Eylül ayından beri Bulgaristan Varna teknik universitesi ogrencisiyim.Size başımdan gecenleri kısaca anlatayım ve gelip gelmemeyi ondan sonra dusunun...
1-yurt konusu:
Yurtlar hayal ettiginiz gibi 3-4 yıldızlı otel gibi degil.Köhne-duvarları kötü pislik icinde - bocek yuvası ve sabahlara kadar muzik içki ve bilimum kafa yapıcı madde kullanan insanlarla dolu.
2- hayat kosulları :
Oncelikle kim bulgaristan ucuz diyorsa inanmayın.Ucuz falan degil.1 kişinin burada disko vs. gitmese dahi aylık harcaması en az 700-800 ytl.
3-Okul (en onemlisi)
Varna Tekniceski Universitet bir universiteden cok bir lise gibi. Bir kere binası cok kotu.universiteye benzemiyor. 2. si burada nefes alışınız bile para. Mesela lise gibi hergun yoklama alınıyor.Her ne şekilde olsun elinde doktor raporu ile gitmessen saati 18 leva para oduyorsun.Mesela hazırlıkta 1 gunde 6 saat ders goruyorsun. eger 1 gun gitmessen 18x6 -- 108 Leva (yaklaşık 100 milyon TL) cezası var. ve bunu odemek mecburi.İşte buyrun size sacmalık Gülümsüyor
4-mecburi giderler : Burada okulun 3500€ oldugunu aldanmayın.Dedigim gibi mecburi giderleriniz olacak .Mesela her sene oturum icin vermiş oldugunuz vergi 550 Leva(500 ytl)..
5-can sıkıntısı : varna icin konusuyorum eger benim gibi disko bar vs. den hoşlanmayan insanlarsanız burada can sıkıntısından ölürsünüz.Cunku yapacak hicbirşey yok.Ha eger ben diskoya giderim diyorsanız geceleri bol bol para harcayarak ve sabah okula gidemeyerek hem disko parasını hem okula gitmeme parasını verirsiniz. Gülümsüyor
6-uluslararası gecerlilik : .Web sitesinde ve balkan sitesinde yazıldıgı gibi bir okul degil.Gorunca anlayacaksınız hicbir gecerliliği oldugunu zannetmiyorum bu okulun..

Final bolumu :
Arkadaşlar ben cok pişmanım buraya geldigim icin.Şimdiden yeni okul arıyorum.Cok cok iyi dusunun buraya gelirken.Dedigim gibi okulun ucuz fiyatına aldanmayın.Burada yıllık o miktarın 2 katı para harcayacaksınız.ve buna deymeyecek.Her kim bulgaristan varna güzel diyorsa onun guzelliğinin altında gece alemi - kızlar - içki vs. vardır. Onun guzellik anlayışı okul degildir. ve buraya okumaya geleceginiz unutmayın

Saygılar...
- 2007-01-18 (10:56)
Mrtpitt (mrtpitt)
Mrtpitt (mrtpitt)
arkadaşım sende daha biz gelmeden içimizi kararttın...2 3 hafta içinde gelicem herhalde...senin okula varna teknik..senin hangi bölüm...???
2007-01-18 (12:34)
Onur Onur (honorturk)
Onur Onur (honorturk)
Simdi oncelikle soyle diyeyim, buraya gelecekseniz arkadasın geldigi
-------- aracılıgıyla(anlayın-anlamadıysanız özel msjdan acıklarım) gelmeyeceksiniz.Bu sirket bu arkadasları soyup sogana ceviriyor.
Simdi ben tehniceskinin ogrencisiyim..ortamdan okuldan cevreden varnadan cok memnunum...ögrenim dilim bulgarca..
söyle söyleyeyim, ben hazırlık icin okula 2000, diger yıllar icin 2500 euro veriyorum..Cift vatandaslar bunun yarısını veriyor..Okulun ücreti budur..
Arkadasın geldigi kurum ekstradan para alıyor..onlardan 3500euro alınıyor..
Arkadasın dedigi 700-800 ytl para ile, ben burda 2 ay cok rahat geciniyorum.
biz 3 kisilik odayı 2 kisi kapattık, aylık elektrik su barınma internet toplam kisi bası 157 leva oduyoruz.Yurttaki odam cok güzel, gayet iyi..Sansıma, günes gören taraftan geldi, bütün gün günes alıyor ve ayriyetten deniz manzaralıGülümsüyor
yeme icmeyi evde yaparsanız, pek dısarda yemezseniz,300-400 leva cok rahat yetiyor.diskoya bara pek takılmayan biri olarak, harcadıgım budur.
okul da gayet güzel bence, ne bekliyordunuz ki? saray mı?
buraya okumaya geliyorsanız, okursunuz..ama emelleriniz farklı ise, okuyamazsınız!!Derslere devamlılık tabiki sarttır, ve söyle diyeyim, hocadan izin alırsanız, hocayla iyi anlasırsanız sizi yok da yazmıyor..konuyu acan arkadastan ve o sekilde olanlardan saatine 18 leva istiyorlar, fakat bizden 6 leva..
Buraya okumaya gelecekseniz gelin, ben okulumdan varnadan ortamdan cok memnunum..AMA ARKADASIN GELDİGİ sekilde gelmeyin.
2007-01-18 (12:50)
Ceym Ceym (ceymis11)
Ceym Ceym (ceymis11)
bu 18 levaa 6 leva diosunuz ya peki raporla gittiğinizdede mi para ödemek mecburiyetnde kalıosunuz bi acıklama getirirmisiniz
2007-01-18 (15:50)
Onur Onur (honorturk)
Onur Onur (honorturk)
raporun varsa para ödemiyorsun...
hocayla aran iyi ise, ondan izin alırsan gene sorun yok...
bunlar olmadan ard arda 3-5 gün devamsızlık yaparsan, direk yazıyorlar ve ödüyorsun..
2007-01-18 (22:53)
Anti-Varna (Anti-Varna)
Anti-Varna (Anti-Varna)
iyide arkadaşım sen kendin diyorsun benim ogrenim dilim bulgarca diye.Ondan sen 2000€ oduyorsun.benimki ingilizce ve bu sabittir. 3500€ .. yurt konusunda sen şanslı insanlardanmıssın gunes bile goruyomus odan Çok mutlu vay canına ... Eger vize vs. basvurmadıysanız bence bi 1-2 haftalıgına tatile gelin buraya gezin gorun. oyle karar verin. ayrıca sen nasıl 6 leva oduyosun anlamadım. sanırım bulgarca okumandan. İngilzice bolumleri 2 katı işte. soyuyolar resmen ...
2007-01-18 (23:11)
Onur Onur (honorturk)
Onur Onur (honorturk)
evet bulgarca oldugu icin 6 leva...
ingilizce o kurumla gelirsen 3500 euro, ama ösym ile gelirsen 2000 euro..
ösym tarafından yerlestirilmeden, ingilizce okuyanları fena soyuyorlar...
burda bulgarca okuyacaksıız, ing isterseniz de ösymden kazanaraak geleeksiniz..------- olayıyla gelmeyin sizi ayakta soyarlar....
okula kaydolmadan once, okula, kalcagınız yere, ortama bakın, sonra karar verin..
benim begendigimi sen begenmeyebilirsin..
bana göre burası güzel, ama bi baskasına göre olmayabilir.hadi cao
2007-02-01 (18:10)
Aas Aas (astrolin)
Aas Aas (astrolin)
ben anti-varna arkadaşımızın dediklerine tamamen katılmıyorum.tmm çok ucuz bir yer değil varna ama ben 400-500 levaya çok rahat geçinebiliyorum. ayrıca yurtlardan 13. blok tamamiyle yenilendi (asansörler hariç) ve bence odalar gayet güzel 1,5 yıldır orda kalıyorum ve bu yıl aylık 150 leva oduyorum bende (yatak+elektrik+su+ısınma). o şirket aracılı ile gelenleri burda iyi soyuyorlar zaten ilk olarak şirket onları büyük vaatlerle soyuyor. genelleme yapmıyorum ama zaten oraya gelenlerin bir çoğununda amacı okumak değil açıkçası. ewet bende diskoyu sevmeyenlerdenim o yuzden benimde sıkıldığım anlar oluyor çünkü varna küçük bir şehir.yapmak istedikten sonra az çok bişiler bulanabiliyor.okul ewet çok yeni değil ama mesela bu yıl ilk donem içinde bütün bilgisayar laboratuvarları yenilendi. herşey sırayla (balkancılar sayesinde bununda altını çizeyim).bence iyi araştırın ve inceleyin onun bunu dediğine göre hareket etmeyin varnada okumak için....
- 2007-02-02 (13:48)
Mrtpitt (mrtpitt)
Mrtpitt (mrtpitt)
bende varna dayim daha yeni geldim 4 gun oldu..bence burasi cok guzel sadece gece alemi icin dedimi sanmayin her konuda valla egitimde bana ii geldi...ama tabi ilersi icin neler olur bilmem ama varna super yer....
2007-02-09 (19:32)
Felix Lynx (felix LYNX)
Felix Lynx (felix LYNX)
Bence siz eğitim nedir bilmiyorsunuz..Türkiye'deki en dandik okulu bile arar oldum.Türkiye'de liseyi takdirlerle bitirmiş biriyim.Burda bazı şansızlıklardan dolayı okumak zorunda kaldım.Gerçekten iyi bir eğitim almak istiyorsanız lütfen buraya gelmeyin.Burda Bulgarlara ayrı Türklere ayrı muamele var.Dediğim gibi aynı paraya çok daha iyi ve kaliteli bir eğitim alabilrsiniz.Ayrıca karı kız peşinde olan insan bile burası tam yeri oldugu halde burdan kaçıyor.Gerisini siz düşünün.
Sayfa / 3
123 Sonraki SayfaSon Sayfa