Mesaj Panosu

Y.Lisans
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Y.Lisans 2007-01-18 (10:05)
Merhabalar bende avustralyada y.lisans yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Neler yapmam gerektiği noktasında
2007-06-18 (21:23)
banada aynı şekilde yardımcı olacak insan yok mu?
2007-06-19 (17:47)
loynis
Bay
loynis
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Arkadaşlar, mezun olduğunuz bölümü, not ortalamanızı ingilizce seviyenizi ve yüksek lisansa ayıracağınız bütçeyi belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
2007-06-20 (04:27)
loynis, henüz menzun değilim... ama sen 2,2 ile menzun olduğumu düşün... yıllıkta en fazla 15.000 olabilir... orda da bir yaşamım olacak... üni. ayıracağım miktar bu kadar olabilir...

bu arada benim ortalamam yüksek gelmez bunun bana ne gibi bir dezavantajı olur?
2007-06-20 (11:15)
loynis
Bay
loynis
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
audio, ortalaman düşükmüş, elinden geldiği kadar yükseltmeye çalış. Üniversiteye kabulde büyük avantaj sağlar. Avustralya istiyorsan okul parası olarak yıllık 15000 işini görecektir ama bazı okulların yıllık harcının 25000aus$'a kadar çıktığını da unutma. Bu tamamen gideceğin okula ve bölüme bağlı birşey. Bir diğer alternatifte okulunu dondurup, Avustralyaya dil kursuna gitmek. Eğer ülkeyi beğenirsen istediğin bölüme kayıt olup sıfırdan bile başlayabilirsin. Kolay gelsin.
2007-06-20 (15:39)
loynis,peki dil eğitimimden sonra yerleşme vizesi almaya çalışsam mümkün olabilir mi?

farklı bir nokta ise, ne olur ne olmaz yapamaz geri dönersem diye türkiyede lisans diplomam olsun istiyorum... ewet lisans diplomam yüksek gelmeyecek...bölümüm çok zor... çok fazla yüksek getiremem...

ama aklımda 3 seçenek var... lise diplomam 4,75 tam.... buna göre ÖSS e yeniden girsem (kesinlikle bir yere yerleşirim) burs mümkün olabilir mi? yani burs almam iyi olur... burs yoksa 4-5 sene ailemin devamlı yüksek eğitim masraflarıyla karşılaması mümkün değil...

dil eğitimimden sonra bakalım... mümkün olacak mı yerleşebilmem... olmazsa TAFE ye başvururum...

son çarem de anlaşmalı evlilik diye düşünüyorum... siz bir acentada falan mı çalışıyorsunuz? istanbulda iseniz. sizinle yüz yüze görüşebilirim...

ben 20 yaşındayım... anadolu üni. de okuyorum ama aslen istanbulluyum...
avusturalya işini babam aklıma soktu... türkiyede 40 yaşımda geleceğim noktayı,orda 30 yaşımda başarabileceğimi düşünüyorum... ve 35 neyse... yaşamım sadece iş olmayacak bu da çok önemli bence... bundan dolayı avusturalya düşünüyorum... diğer ülkelerin göçmenlik şartları çok zor...

ama gördüğüm kadarıyla bu işte umudum kesildi... Üzgün Üzgün Üzgün Üzgün
2007-06-22 (12:16)
loynis
Bay
loynis
Türkiye, İstanbul
İstanbul Üniversitesi
Hiç umudunu kesme, önünde birçok alternatif var. Senin amacın göçmen olarak gitmek olduğu için okulunu bir sene dondurup dil kursuna gitmeni tavsiye ediyorum. Avustralyayı beğenirsen planlarını o yönde yaparsın. Beğenmezsen okuluna kaldığın yerden devam edersin. Bu arada ÖSS sınavına tekrar gir ki, dil kursundan sonra Avustralyada üni yada tafe düşünürsen bir problem çıkmasın. Birde sakın işletme, muhasebe, vs bölümleri düşünme. Bu mesleklerde iş bulman çok ama çok zor.
2007-07-07 (14:13)
arkadaşlar ben de yakında Melbourne'e gideceğim ve orada kalıp yüksek lisans yapmak istiyorum. hangi sektörlerde iş bulmak kolay olabilir mesela orada; iletişim sektöründe iş bulmamız kolay mı İng. yi geliştirdikten ve akıcı konuştuktan sonra? Loynis bu konuda bir fikrin var mı ?
re: 2007-08-23 (20:20)
snmtrkmn
Bayan
snmtrkmn
Türkiye, Bursa
Uludağ Üniversitesi
merhaba
ben de yurtdışında master yapmak istiyorum avusturyayı araştırdım ama vazgeçtim baya bi sorunlu yer sanırım Gözlerini yuvarlıyor avusrralya ile ilgili sormak istediğim bi kaç şey var:master için iş tecrübesi istiyolarmış ama benim yok bi sorun yaratırmı kabul aşamasında?bir de iş bulmak avusturyadaki gibi zor mu?ve toefl yada ielts den geçinceye kadar çalişma izni veriyolar mı?üniversiteler kabul de zorluk çıkarıyolar mı?hazıran 2008 de mezun olcam mastera zaman kaybetmeden başlamak için ne zaman başvuru yapmam gerek?kimya bölümümü bitircem ama kendi alanım dısında bi alanda master yapabilirmiym?şimdilik bu kadar teşekkürler...a bide danışman şirketlere ne oranda güvenebilirim bi tane buldum fena diil gibi ama yine de emin olamıyorum Üzgün
Ücretsiz Kayıt Ol