bişey ummuryordum çnkü anlatılanları kafama sindirerek gittim,ve ummadıklarımla avundum.yani açıkçası pek hayal kırıklığı yaşamadım ancak ilk damla yurdunun etrafını görünce ağlayacak derecede feci oldum.hava alanından gece bi yeri görmeden direk damlaya gidenler sanmasınlar ki bakunun heryeri aynı.damla yurdu etrafı hariç bakü güzel ama içinde yaşayanlar pek insan olmayınca güzelliği de kalmıyor.üniversitelerde hayat yok,geçim imkanı tr ile hemen hemen aynı,evler dayalı döşeli oldugundan pahalı biraz.heryere ulaşım kolay ve ucuz ancak ulaşımdaki kullanılan araçlar çok çok çok kötü.sağlık ve tehlike güwenliği yok.size birileri kolayca bişey yapabilir ve kimsede bişey demez.dersler kolay ancak devamsızlık olayı çooooooook önemli.devamsızlık yapmadıgınız sürece sınıfta kalma ihtimaliniz çok düşük.rüşvet olayı var yani.bas parayı,geç dersten =))
yada adam akıllı dersine çalış ki kimse senden rüşvet isteyemesin.evlerde söylenildiği gibi su sıkıntı oluyor ancak evlerin su deoları var ve şebeke suyu belirli saatlerde geliyor.o saatlerde deponuzu doldurduktan sonra da sıkıntı pek olmaz ama gelgelelim deposuz ev sakın tutmayın.her evde yeterli eşya yok,yeterli eşyası olan evlerde 600 dolar civarında.tr deki gibi üniversite öğrencisi muamelesi asla beklemeyin.orda adamı boktan alıp boka sokarlar.

''oooo gagaş xoşgelmişsen,türk dostlarımız'' diye lafa giren esnaftan arkana bakmadan kaç.1se 3e satar,3se 5e =))

bunlar kötü şeyler hemde çok kötü,önemli olan bunları kendi içinizde eğlenceli bi hale getirerek 4-5 yıl baküde kalabilmektir.bunu yapabilen insan ne güzel insandır bence.çnkü kendi ayakların üzerinde durmayı,farklı girişimleri,insan ilişkilerini ve yeni bikültürü öğrenmek adına ciddi bir adımdır... orada okuyan ve gelecek olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum...

saygılar...