"serkan 1303" demiş ki:
merhaba dau- kıbrıs. senin duyduğun sözleşmeli subaylar muvazzaf subaylar tarafından dışlanırmış sözüne ben katılmıyorum, ben buna hiç rastlamadım. zaten bu iki insan arasında farkı ayırt edemezsin. ikisinin de apoletinde 1 yıldız varsa nasıl ayırt edebileceksin.tabiki bir kaç tane personel çıkar, terbiyesizlik yaparsa onu bilemem. ayrıca demişsinki, orgeneralliğe yükselmek pratikte mümkün değil. bu sözüne bende kısmen katılıyorum, çünkü yaş haddi ve kurmay olmamak bu rütbeye yükselmene engel teşkil eder. ama burası TSK. eski dönemlerde bir tane asteğmen, -ki o zaman yüzbaşıdan fazla terfi alınamıyordu- tam korgeneralliğe kadar yükseltildi. o zaman kanunlara göre şimdide olduğu gibi kurmay hakkı olamıyordu 4 yıllık sivil üniversite mezunları ama onu Harp Akademileri Komutanlığında eğitim kurmaylığa terfi ettirdiler. ayrıca zaten bu ülkede 5-6 tane orgeneral var, herkes orgeneral olacak diye bir kayde yok bu bakımdan bu mesleği isteyen arkadaşlara bunu kafalarını takmamalarını öneririm. bu ülkede harp okulu mezunu olup emekli albay olan, ama sivil okul mezunu olupta emekli tümgeneral olan insanlar var. Saygılarımla
valla dostum haklılık payın buyuk. ben ailemdekı subayların dedıklerını aktardım
ben ılk kez senden duydum tegmenlıkten korgenerallık sevıyesıne gelen asker. tabii olabılır bu konuda cok cokbılgılı degılım.
gecen gun nette soyle bısey okudum: bılıyosun sılahlı kuvvetler KADIN GENERAL olacak subay beklıyor. aslında suan bu konumda olabilecek kadın albaylar var. ancak terfıye karar veren generaller bu kadınları neden general yapmadıklarını soran gazetecılere soyle demıs:
GENERAL OLACAK İNSAN HARP AKADEMİSİNİ BİTİRMİŞ OLMALI VE BİZİM İÇİMİZDEN ÇIKMALI. BU KADINLAR İÇİNDE GECERLIDIR O YUZDEN EN ERKEN 2012 YILINDA GENERAL BI KADIN OLABILIR.
belkı kadınlar ıcın boyle bı uygulama var bılmıyorum. ama BİZİM İÇİMİZDEN ÇIKMALI lafı önemli bence.
açıkçası ben general bir kadınımızın olmasını çok istiyorum keşke fırkateyn komutanı yaptıgımız kadınlarımızı tugay komutanı olarakta gorebılsek hatta tümen.