iktisat
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa

iktisat 2007-02-01 (09:26)
Şımarıkk (şımarıkk)
Şımarıkk (şımarıkk)
iktisat bölümünden mezun olduktan sonra en geçerli meslek sizce ne ve iş bulurken artı puan neler getirir?
2007-02-01 (15:24)
Hewal (hewal 85)
Hewal (hewal 85)
ekonomistliktir bana göre.. tabi üst düzey finans yöneticide olabilirsin bi bankada.
Re: iktisat 2007-02-03 (18:45)
Emrah Sıriş (aloneathome)
"şımarıkk" demiş ki:
iktisat bölümünden mezun olduktan sonra en geçerli meslek sizce ne ve iş bulurken artı puan neler getirir?

bahsettiğin bölümün son sınıf öğrencisiyim Şaşkın ve hala benim için en geçerli meslek hangisi tam olarak karar vermiş değilim ve oldukça can sıkıcı bi durum Şaşkın acaba en geçerli mesleğe mi yoğunlaşılmalı mı yoksa çalışırken canının sıkılmayacağı,stresinin minimum kazancının maksimum olduğu bi meslek mi Gözlerini yuvarlıyor

iş ararken artı puanlar kazandıracak şeyler:[bana göre]
-> not ortalaması önemsenebilir
-> ingilizceyi bilip üzerine herhangi bi başka dili eklemen gerekir
-> bilgisayar konusunda iyi olman gerekir
-> yazları tatil değil staj yapman + puan Göz kırpıyor iyi referanslar okul sonrası daha az düşünmeni sağlar..

ben bölümümü okuduktan sonra eğitime devam etmeyi düşünüyorum,,elimde bi iki alanda sertifika olması amacıyla Göz kırpıyor
kafam oldukça bulanık,,çünkü burası Türkiye ideallerinin peşinden koşarsın onları ayağına getirmen tek başına oldukça zordur Gözlerini yuvarlıyor
2007-02-13 (12:08)
Teknur (teknur)
Teknur (teknur)
bende bahsettiğiniz böümün 3.sınıf öğrencisiyim.aynı kaygılar bende var napacağımı hangi bölüme yöneleceğimi bilmiyorum.istedğim aslında karşıma çalıştığım yerde istatistik ve ekonometri ile ilgili bişeyein çıkmaması.geçmek için çırpınom bu iki derside.iiktisatı seviom ekonomi yorumlarını seviom bunun iiçin lisans eğitimim yeterlimi bilmiom tabee. daha neler yapmam gerekio onuda biliom
çok fazla.kasılmış durumdayım.
2007-02-13 (22:01)
ekonomi yorumlarına bayılıyorum ben. eskiden tv.de görünce değiştirdiğim programları şimdi saatlerce izliyorum. kendi çapımda bi iki yorum yapıyorum programda benzer yorumları duyunca acaip mutlu oluyorum. Çok mutlu
istatistik ve ekonometriden çekiyorsun sanırım teknur,ben de zorlandım ama sevmeden derslerine girmiştim zamanında.
kasılmadan önce kendini hangi konumda görebilecek yeterliliğe sahip olduğuna bak bence Göz kırpıyor eminim eksiklerin vardır,önce onları gidermeye bak.
2007-02-14 (12:06)
Teknur (teknur)
Teknur (teknur)
evet hakklı olabilirsin .ama ben sevmediğim şeylerle uğraşmayı pek sevmem uğraşıom uğraşıom ama sonnuç yine hüsran...2.sınıfta istatistik ders hocasını çok severdim sürekli sorduğu sorulara cvp verirdim ama yazılıya girince pek iii sonuçlar alamaaaaaaasdım.o zaman en azından hocasını sevdiğim için yine çırpınıodum şimdiki hoca tam bir manyak tabiri caizse. tek amacım dersi geçmek ve bidaha o hocayı görememekti ama malesef görecem yine...şimdi bu iki dersin olmadığı ekonomi yorumlarının olduğu bir meslek istiyorum inşallah olur hangisi olduğunuda bilmiyorum açıkçası yardımcı olursan sevinirim... eee nede olsa bir aıdm daha öndesin... Şaka yapıyor Yüzü kızarıyor
2007-02-15 (18:12)
Barışarock (barışarock)
Barışarock (barışarock)
ben de 2. sınıf öğrencisiyim beni şimdiden aldı gelecek kaygısı ben de bitirince ne yapacağımı bilmiyorum ama muhasebeci olmak istemediğimi biliyorum.bana çok sıkıcı geliyor açıkçası tam olarak bilmiyorum iktisatı bitirince hangi alanlarda çalışılabileceğini bilgilendirirseniz sevinirim.herkese derslerinde başarılar...
2007-02-16 (08:54)
Hewal (hewal 85)
Hewal (hewal 85)
tamam bizim büroya muhasebeci olarak alalım seni biran ewwel derslerini wermeye bak barış Gülüyor

saka bi tarafa finansal yönetici, üst düzey banka yöneticisi falan oluyorsun ya bildiğim kadarıyla.. muhasebecilik cok sıkıcı we kafa karıstırıyor(bana göre)..kolay gelsin Göz kırpıyor
2007-02-16 (09:37)
Eski Üye (mondfee)
Eski Üye (mondfee)
"barışarock" demiş ki:
ben de 2. sınıf öğrencisiyim beni şimdiden aldı gelecek kaygısı ben de bitirince ne yapacağımı bilmiyorum ama muhasebeci olmak istemediğimi biliyorum.bana çok sıkıcı geliyor açıkçası tam olarak bilmiyorum iktisatı bitirince hangi alanlarda çalışılabileceğini bilgilendirirseniz sevinirim.herkese derslerinde başarılar...

bende ekonomi ve ticaret akademisindeyim okul bitince ne yaparim düsüncesindeydim hocalarin tavsiyesiyle muhasebe bürosu ve bir bankada staj yaptim sunu söyleye bilirim bir meslegi tanimadan yorum yapmamali nedeniyse muhasebeden nefret ederdim notlarim hic iyi degildi stajdan sonra en iyi oldugum bölüm muhasebe yani önce bir deneyim yapmak gerek sonrasi kendiliginden geliyor yani severek yapacaginiz isi bulmak icin önce kendinizi cesitli dallarda deneyin derim en azindan ben öyle yapiyorum su an hem calisiyor hem okuyorum ilerde isletme yada ticaret hukuku okumak istegindeyim bakalim zaman ne gösterecek.
2007-02-16 (11:12)
Teknur (teknur)
Teknur (teknur)
selam bende yaşayarak öğrenmek isteyenlerdinim özelliklede iş konusunda.ben de yaz stajımı mu7hasebe üzerine yaptım ancak gerçekten bana göre olmadını yaşadım gördüm ee daha ne diim yaniiii... bankacılığı denneyecem bakalım işte ondada bişi yapabilecekmiyim...
Sayfa / 2
12 Sonraki SayfaSon Sayfa