Sabit Aupair
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 7
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa

2007-08-09 (13:54)
Derya Topcu (Tinker Bell)
Merhaba Diaa,

Eger birlikte yasadigin aile ile problem yasiyorsan, seni gonderen ajansla gorusup degistirmeyi denedin mi? Ayrica Gumtree web sitesinden, Lady dergisinden de kendine yeni bir aile bulabilirsin.

Bu arada Londra'da hangi bolgede yasiyorsun?
2007-08-12 (13:51)
Simdi eger paraniz varsa ve ogrenci olarak gelebiliyorsaniz au-pairligi hic dusunmeyin.

Au-pair olarak gelirseniz 2 yil boyunce sadece bu isi yapabilirsiniz. Birlikte kaldiginiz aile ile problem yasarsaniz, baska bir is bulmak yerine yeni bir aile bulmak zorunda kalirsiniz. Ama ogrenci vizesi ile gelirseniz ister au-pairlik yaparsaniz, ister garsonluk ya da soyle soyleyim hangi isi bulursaniz onda calisirsiniz. Fakat bu karari verirken Ingiltere'nin ogrenci vizesinde yapmis degisikligi goz onunde bulundurun.

Simdi bu ajans olayini size soyle aciklamaya calisiyim. Turkiye'den bir ajana basvurup form doldurdugunuzda sizin formunuzu Ingiltere'de calistigi ajanslara gonderiyor. O ajanslarda bunu kendisine kayitli ailelere gonderiyor. Buradaki ajanslar kendilerine basvuran ailelerin evlerine gidip onlarla birebir gorusme yapiyor, evdeki durumu kolacan ediyor. Mesela au-pair icin fazladan oda varmi vs gibi. Sonra daha once au-pairleri varmiymis, varsa neden ayrilmis bunlari arastiriyor. Benim size tavsiyem eger Turkiye'den bir ajansla calismasaniz bile Ingiletere'den kendinize yardimci olucak iyi bir ajans bulun. Bunun icin tavsiye edebilecegim bir web sitesi var. http://www.nannyjob.co.uk/index.shtml

Okul soran arkadaslara da bu web sitesini oneririm. Buradan okul bulabilirsiniz .http://www.hotcourses.com/community/homePage.jsp
Aile degistirmek isteyen Au pair arkadaslar 2007-08-16 (16:41)
Aile degistirmek isteyen Au pair arkadaslar 2007-08-16 (16:46)
Selam

Londra da veya Essex bolgesinde aile degistrmek isteyen,yeni aile bulmaya calisan au pair arkdaslar var mi?

www.essexaupair.com
Derim ki, 2007-08-24 (00:43)
Seda Sahın (trivana)
Seda Sahın (trivana)
Sevgili arkadaslarim,
Aileler icin yorumum su olacaktir ; iyi aile yoktur au pairler icin kotu olmayan aileler vardir ... gercektende paraniz var ise ogrenci vizesi ile gelin....inanin ingiltere'de yasamak zor,pahali falan falan tum bunlar beni au pair olmaya itmisti ama inanin korkacak hicbisey yok iste bulunuyor,kalacak yerde bulunuyor, akilli harcama yapildigi surece gayette hayat akip gidiyor ....ancak au pair olmakta bir facia degil onu soylemeliyim...ben ailemi internetten bulmustum kotu olmayan bir aile ama cok dikkatli olun arkadaslar gelmeden once her sartlarini sorun hepsini mail ile belgeletin ayrica cok kucuk cocuklari olan aileleri tercih etmeyin +7 cok guzel hatta 7-12 arasi hem size dil ogrenmenizde yardimci olacak hemde daha keyifli vakit gecirmenizi saglayacaklardir...yani Turkiye'de sadece aile bulmak icin dunyanin parasini alan sirketlere ihtiyaciniz yok bilakis o paraya burda cok ihtiyaciniz vardir....buraya benim aile buldugum sitenin adresini ekliyorum iyi sanslar diliyorum eger cevaplayabilecegim sorular var ise her zaman beklerim...
www.aupair.co.uk
not: arama motorlarina "au pair uk " yazip arama yaptiginizda bor cok site bulacaksiniz...
son olarak ailenin bulundugu bolgede cok fazla Turk'un olmamasida ingilizce ogrenmenizi olumlu etkileyecektir.
herkese saygilar
2007-08-24 (10:50)
İrem Ay (diaa)
İrem Ay (diaa)
Slm Tinker bell aile degistirmeyi denemedim cunku arkadasımla aynı ajansı kullandık ve onun yasadıgı zorlukları ajansımızın hıc yardım etmeyısını daha unutmadım.Cevap gec oldu Tr deydim tatil sanırım aileye de yaramıs su an bi problem yok gibi gozukuyor bugun para alma gunum bakalım her zamanki gibi bunu diger gunlere mi ertelıyecek:D Ben battersea deyim clapham common ve clapham south istasyonuna yakın guneyde kalıyo biraz.Sen nerdesin?
vize alamayanlar 2007-09-05 (21:11)
Pinar Boztepe (elayass)
Pinar Boztepe (elayass)
arkadaşlar aupair vizesini almayanlarınız varsa nasıl alamadıkların adair biraz detay verebilirlermi...
**** YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIK LTD.ŞTİ. 2007-09-14 (11:16)
Safinaz Gülçebi (turnalim)
Safinaz Gülçebi (turnalim)
**** YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIK LTD.ŞTİ.olarak Londra ve Istanbul/Nişantaşında sizlere hizmet vermekteyiz.

KANADA,AMERİKA,İNGİLTERE

Öğrenci ve Aupair adayları bizlere danışmadan karar vermeyiniz...

www.****

MSN:****.co.uk iletişime geçebilirsiniz...
aupair 2007-09-21 (22:57)
Zeynep Elif (zeysu)
Zeynep Elif (zeysu)
selam arkadaslar.ben suan ingilteredeyim buraya 2 sene once geldim ve hala burdayim.buraya aupair olarak geldim ve aileyi internet sitesinden buldum.www.aupair.com ve aileler sirayla aramaya basladi.tek kurus odemedim siteye ama vize almak icin tabiki odedim.cocuk bakmak cok kolay birsey degil.sorumluluk ve beyin istiyor.cocugun herseyi size ait ve basina en ufak birsey gelirse aile sizi sorumlu tutuyor.cunku cocuklarini yada cocugunu size emanet ediyor.eger okula 5 dk gec kalirsa sizden hoslanmiyorlar.lutfen aupair olarak gelirken iyi dusunun ve burda karsilasacaginiz zorlulari ve yasanacak mutlu mutsuz herseyi dusunun.cok kolay degil ve ailenizden uzak kalacaksiniz.banane zaten onlardan ayrilmak istiyorum diyebilirsiniz ama buraya gelip baska insanlarla 2 ay yasayin ve oan keske demeler basliyor.buraya geliyor ve cocuk bakiyorsunuz.baska turklerle tansiyorsunuz ve onlarla beraber sahte isler yapmaya basliyorsiunuz.kacak calismalar kacak evraklar yeni vize icin duzenleniyor.ve daha binlerce sahtekarliklar donuyor.ve o an hic gelecegini dusunmuyorsun.ve kendinle ovunuyorsun.neden ve neden baska ulkeye geldiginde sadece bir amac icin gelip daha farkli seyler yapmaya calisiyorsun?neden kendini ve ulkenin adini silip geciyorsun?diger turklere kotu isimler veriyorsun?hersey guzel belki burada aileden ayri publar clublar insanlar cana yakin ozgurluk diyorsun.ve geldigin is icin yani aupairlikten vazgecip baska is buluyorsun.ama size birsey soylemek istiyorum.ben londrada yasiyorum aile ile beraber.cocuklari cok seviyorum ve ingilizcem cok ilerledi ve arkadaslarim hep ingiliz aile benim burada kalmam icin vizemi uzatti aldigim haftalik cok guzel.soylediklerim kulaginiza super geliyor oyle degilmi?ama aynanin obur tarafida var.burda kaznadigim para bir haftada bitiyor.turkiyedeki ailemden ara sira para istiyorum.cunku bu ulkede yasamak cok ama cok pahali.baska ulkeler cok daha ucuz mesela amerika.aldigin paranin yarisi cebinde kaliyor ve biriktiriyorsun.ama ingilterede isesen vergi.bu yazdiklarimin kimse tarafindan yanlis anlasilmasini istemiyorum.sadece lutfen ama lutfen buraya gelmeden once 2 kere dusunun.ve lutfen ulkemizin ve turklerin isimlerini lekelemeyin sahtekar islerle.hepiniz mutlu ve sevgiyle kalin...
au pair adaylarina tavsiyeler 2007-09-29 (17:44)
Neslihan Senturk (neslihan24)
Neslihan Senturk (neslihan24)
mrb arkadaslar

1 yildan uzun bir zamandir au apirlik yapan biri olarak tecrublerimi adaylarla paylasmak istiyorum. Herseyden once vizeye basvuracak adaylar hic korkmasin au apir vizesi almak cok kolay uni mezunu ve calisanlar veya lise mezunu ve calisanlar hele 2-3 ay kursa gitmis olanlar vizesini alir. Maddi olarak bankalarda paralar yatlar katlara gerek yok. Au pairlik ekonomik oldugu icin secilen bir programdir. Yeme icme barinma aileye aittir ve bir kultur degisimidir. Vize memuru da bunun farkindadir. Bu yuzden bankada cok az bir miktar para gostermeniz yeterlidri. Bu para babanizin veya annenizin ustune olsa bile fark etmez. Vize memurunun soracagi sorular sadece sizin ciddiyetinizi olcer. Gercekten ingilizce ogrenmeye ihtiyaciniz varmi. Turkiye'de kurulu bir duzeniniz varmi ( Turkiye'ye donup donmeyeceginizden emin olmak icin ) Gelince ne is yapacaksiniz planlariniz nelerdir. Bu gibi sorular sorarlar. Vize almak hicte zor degildir. Mantikli evrklar ve gecerli bir sebeple basvuru yaparsaniz. Vize alamaniz kesin diyebilirim. Memurlar kimsenin kasina gozune bakarak karar vermez. Belirli kriterler vardir. Onlarin gorevleri evraklariniz ve mulakat sonucunun o kriterlere uyup uymadigini arastirmaktir. Aile bulmak meselesine gelince bedava aile bulmak isteyen ingilizcesine guvenenler icin internette yuzlerce au apir acentasi vardir. Ingilteredeki acentalara basvuru yapabilirsiniz. Inngiltere'de au apirden basvuru ucreti almak suctur. Au pairlik hakkinda cok kotu seyler yazilmis. Cok zor, kolelik gibi. Tabiki zor bedava ekmek bedava gecinmek Turkiye'de varmi ki Ingiltere'de olsun. Universiteyi bitirip 600 liraya yillarca calistim. Mesai yaptim bes kurus fazla almadim bir yanlis yaptim isten atildim. Tazminat ve yillik izin param verilmeden. Hayat kolay degil au apirlikte kolay degil. Sorumluluk ister, cocuk bakarsiniz ev temizlersiniz. Hatta dogru duzgun kursa gidemezsiniz. Ancak aile sizi haftada 4-6 saatlik kursa gonderme zorundadir. Au pair olarak gelin. Ingiliz kulturunu yasayin, part time kursa gidin. Ingiltere'yi yasami ogrenin. Ingiltere'ye geldikten sonrada sizin kursa gitmenize izin vercek bir aile arayin. Ingiltere'deyken ail bulmak daha kolay yuzyuze gorusmeye gidersiniz. Maalesef Turkiye'deki acentalar size sadece aile bulurlar. Sizin kursa gidememeniz umurlarinda degildir. Sizin internetten bulacaginiz aileninde cok iyi olacagi kesin degil. Bir arkadas ingiltere'deki acentalarin aileleri ziyaret edip kontrol ettigini yazmis. Tamamiyla yalan oyle birsey yok. Sormak istediginiz herseyi yanitlayabilirim arkadaslar. Parasina guvenen ogrenci olarak gelsin. Benim gibi cebinde 3.000 lirasi olan au pair olarak gelsin. Ogrenci olarak gelince okula para, yemege para, kalcak yere para. Gelir gelmez is bulmaniz imkansiz. Herkes ingilizce bilen eleman ariyor. Ilk aylarda is bulamazsiniz. Ingiltere son derece pahali bir ulke. En az cebiniz de 4.000 pound la gelmeniz lazim 5 aylik bir kurs icin en ucu sekilde yasasaniz dahi. Cok buyuk bir para degil ama orta gelirli kisileri zorlar. Bunun vize ucreti ucak bileti alisverisi var arti olarak. Au pairlerinde vizesini ogrenci vizesine cevirme sansi oldugunuda unutmayin..
Sayfa / 7
Birinci SayfaÖnceki Sayfa 12345 … Sonraki SayfaSon Sayfa