merhaba arkadaşlar
Bende ekim sonu gibi İngiltere'ye gelmeyi planlıyorum. Uzun dönem öğrenci vizesi için başvurdum. 28 haftalık bir kursa kayıt oldum. Sabah 09:00 - 12:00 Kalmak için bir aile arıyorum au pair'lik yapabileceğim. Seviyem intermediate. Çevrenizde varsa uygun aile noolur haber verin

Aileyi burdan mı bulmak daha iyi yoksa ingiltereye gelince mi? Ve aile bulmak kolay mı İngilterede 1 ay içinde bulabilir miyim sizce?
yardımcı olursanız çok sevineceğim

1 defa değiştirildi
En Son: 2007-10-16 06:33:42
Aile bulmak o kadarda kolay birsey degil. Zor demiyorum ama 24 haftaligina gelcem sabahtan oglene kadar kursa gitcem hem okuluna yakin bir aile olmasi lazim diyorsan oyle hemen bulamazsin. Zaman gerekir hem okuluna yakin bir aile hem sabah seni okula gonderebilcek yas grubuna cocuklara sahip birilerini bulman kolay olmayabilir. O kadar kolay olsaydi au apirler de haftada 15 saat kursa gider vizelerini cevirmek icin ugrasmazlardi. Ayrica ekim sonu dedigin zaten geldi. Internetten sitlere gir bir suru au pair acentasi var yazilar yaz durumuna uygun birseyler muhakkak cikar. Ugrasman lazim biraz. Etrafinizda tanidiik bir aile varmi diye sorarak maalesef aile bulamazsin ayrica kusura bakma ama birazda komik

. Okulun nerde onu bile yazmamissin ki bu cok onemli Londra nin herhangi bir yerinde aile bulup okula devam etmen cok zor olur. Yolda gececek vaktinide hesaba katmalisin. Ama soyle yapabilirsin cok az bir paraya calisacagini dile getirip ailelerin ilgisini cekebilirsin. Boylece kursa gitmen konusunda zaman skintisi yasamazsin. Konaklaman bedavaya gelir, yeme icmeyide halletmis olursun. Au pairlik yaparken once isin gelir, okulun degil. Bu yuzden bizler okula dogru duzgun gidemiyoruz. Vizeni alirkende au pairlik yapacagim deme sakin konsolosluga. Vizeni aldin mi bilmiyorum ama almadiysan biliyorsun ki konaklama gostermen lazim. Au pairlik yapacagim dersen bence basvurunu skintiya sokarsin. Konaklamani 1-2 haftalik ayarla. Internetteki sitelerede basvuru yapmaya basla. Oyle hemen aile bulmak zor oluyor heleki belli bir bolgeye saplanip ordan aile ararsan. Ingiltere'ye gelirsen haberim olsun sana tavsiye edecegim yerler var. Ingiltere'deyken aile bulmak daha kolay cunku aileler ile gorusmeye gidebiliryorsun aileler yuzyuze gorusme yapabilecekleri au pairler ariyorlar.
Sansin acik olsun
Teşekkür ederim Neslihan bilgiler ve şans dileğin için.
İnternetten bulabildiğim her siteye cv mi bıraktım İki aile ile görüşüyorum ama dediğin gibi hem kursa gidip hem aupair olmak zor. Kurs Southampton Place'te Londra üniversitesi yakınında bir yerde dediler. Bakalım şans benimle olur umarım.
rica ederim. Southampton a gitmistim guzel buyuk bir sehir deniz kenarinda canli bir yer skilmayacagindan eminim. Titaniginde kalktigi liman orda gidince ugrarsin gerci ingilizlerin onemsedigi birsey degil kulube gibi bir muze var anisina. Ailelerle gorusmen guzel ama aileler oyle guzel konusurlar ama is calismaya gelince o internetten yazilanlar degisir okul saatlerini gasp etmeye calisirlar hic kasma kendini biraz takilirsin sonra az pratik yapip kendine guvenince is bulur calisirsin gecinir gidersin. Umarim hersey yolunda gider.
au pair hakkında bişey bulamadım demiştim ama burda okudum hepsini yardımlarınız için teşekkürler bende diplomamı almayı bekliyorum tek dersim kaldı aldıktan sonra au pair lk yapmak istiyorum şimdiden araştırmaya başladım herkese bol şans.. ayrıca ben au pair olmak için ve güven açısından bi şirketle gelmeyi düşünüyorum ne kadar paraya ihtiyacım war??
Herkese merhabalar. Bende aur pair ile dil öğrenmek istiyorum. Gitmek için en az ingilizce seviyenizin ne kadar olması gerekli. Aileler genelde bayan tercih ediyor galiba yoksa böyle bir yarım fazla yokmu. Teşekkürler
Merhaba, Biz Turkiyeli aile, Londra da yasamaktayiz.2 yasindaki oglumuza bakabilecek Au-Pair bayan ariyoruz.Ilgilenen arkadaslarin cv lerini ya da kendilerini tanitan maillerini bekliyoruz.Calisma saatleri, ucret vs gibi konular aciklanacaktir.Lutfen cocuk bakma tecrubesi olan arkadaslar
yanitlasin.fuat@hotmail.co.uk
1 defa değiştirildi
En Son: 2007-11-08 15:09:00
Arkadaslar Ingiltereye Au-Pairlik icin gelebilmek sadece agentalar aracili ile olmuyor.Burda(ingilterede) aile bulursaniz davetiyeyle de dgelebilirsiniz.www.gumtree.com adli siteden yararlanabilirsiniz.Londrada Turk Au-Pairler cok tutulmaktadir.
Au-Pairlik icin ailelerde aramaniz gereken sartlar;
1)Az cocuk-1 veya 2 cocuk, eger cocuklar buyukse 5-9 yas arasi ya da daha buyuk ise daha iyi tabiki.Bu dil ogrenmesinizde en buyuk destek olacaktir.
2)Ingiliz Aile onemli.Ingiliz olmayan ingiltereli diger ailelerde istenilen is boyutu cok fazla olmakta
3)Okula yakin olmasi.Ama herseyden onemlisi okula gitmenize izin vermeleri
Calisma saatleri 20 ile 40 saat arasi degismekte.Ucretlerde buna paralel degismektedir.Aile kalacak oda vermekte fakat israrla istemeniz gereken odaniza TV, imkan varsa internet tabiki.
Single mother ise piyango:) Bazi ailelerde anne tek ve cocuka bakacak kimse aranmakta.Bu guzel bir piyango olur.Zengin aileler de ev isi istemezler.Cunki extra bakicilari vardir.Ailenin zengin olup olmadigini yasadigi bolgeden ya da ilanlarindan anlamaniz mumkun.
Buraya gercekten cabuk sekilde ingilizce ogrenmek amacli geliyorsaniz kesinlikle Turkiyelilerden uzak durmaniz gerekiyor.Okul ve aile arasinda yasanti kurmalisiniz.Yabanci arkadaslik okuldan bin kat daha ogreticidir.
simdilik bu kadar , umarim yardimci olmustur yazdiklarim.
Degerli arkadaslar son zamanlarda Türkiye'de de son derece popüler hale gelen Facebookta yurtdisinda okuyan tüm Türk ögrencileri tek cati altinda toplanmak,yardimlasma ve dayanisma icerisinde olmalarini saglamak amaciyla "TURKISH STUDENTS in all over the world." grubu kurulmustur. Facebookta üyeligi olan arkadaslari grubumuza bekliyoruz.grup üyelerimiz yurtdisinda egitim almak isteyen tüm arkadaslara istedikleri ülkeler ve o ülkelerin egitim sistemleri hakkinda ellerinden gelen yardimi esirgemeyecektir
merhaba...
ben birkaç gün önce aupair olabilmek için bir ajansa başvurdum.4 aydır mezunum ve 4 aydır aileyi kendim bulmaya çalışıyordum ancak hiçbir yanıt gelmediği için ajansla gitmeye karar vermek zorunda kaldım..burada behsedilenlere bakacak olursam sanırım benm baştan pes etmem lazım ama benim için ingilze öğrenmemin en ucuz yolunun bu olduğunu düşünüyorum.daha önce de çocuk bakıcılığı yaptığım için bu konuda çok zorlanmayacağımı dşünüyorum.ayrıca üniversiteyi de şehir dışında okuduğum için bir evle ilgilenmeinn nasıl olduğuyla ilgili birçok fikrim var..bunalrı geçecek olursam beni neyin zorlayacağına karar vermedim,üztelik aramızda kalsın ama ablam da orada benim:)
bana tavsiye edeceğiniz farklı bişeyler varsa okumaktan çok memnun olurum:)