Sabit Aupair
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Sayfa / 7
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 Sonraki SayfaSon Sayfa

2008-02-16 (12:57)
Mehmet Boran (efsanevii)
Mehmet Boran (efsanevii)
Ablanda ordaysa isi yaptın Gülümsüyor saka bi yana basvurunda ablanında orda oldugundan bahset sakin saklama sana onerebilicegim sey az cocuklu bi aileyi dusunmen aksi takdirde depresyona girersin,benim arkdasalrım yapiyor,4 cocuga bakan bile var ama cok cekiyolar:) londra disinda olmasina onem ver cunku ingiliz aileler genelde londra disinda kaliyolar bunun disinda iyi bir acentayla calismani oneririm bu konuda deneyimli acentalar,isim vermek istemiyorum ama arastirirsan bulursun,acentanin londrada subesi var mi yok mu ona dikkat et..ve en onemlisi bu isi yapabilicegine inaniyorsan ve kendine guveniyorsan basvur,cunku disardan kolay gorunuyo ama icine dustukce cok fena oluyor insan,bizzat arkadaslarimdan biliyorum,ingiliz bi aileyle yasamasi cok kolay degil,pislikler icerisinde yasiyolar,tabiki hepsi degil iyi aileler de var fakat kotuleride cogunlukta..

sampers demiş ki:
merhaba...
ben birkaç gün önce aupair olabilmek için bir ajansa başvurdum.4 aydır mezunum ve 4 aydır aileyi kendim bulmaya çalışıyordum ancak hiçbir yanıt gelmediği için ajansla gitmeye karar vermek zorunda kaldım..burada behsedilenlere bakacak olursam sanırım benm baştan pes etmem lazım ama benim için ingilze öğrenmemin en ucuz yolunun bu olduğunu düşünüyorum.daha önce de çocuk bakıcılığı yaptığım için bu konuda çok zorlanmayacağımı dşünüyorum.ayrıca üniversiteyi de şehir dışında okuduğum için bir evle ilgilenmeinn nasıl olduğuyla ilgili birçok fikrim var..bunalrı geçecek olursam beni neyin zorlayacağına karar vermedim,üztelik aramızda kalsın ama ablam da orada benim:)
bana tavsiye edeceğiniz farklı bişeyler varsa okumaktan çok memnun olurum:)
2008-02-17 (00:47)
Alev Ustun (sampers)
Alev Ustun (sampers)
yani sölediine göre ablamdan bahsetmem gerek ama benm şirketim hiçbir şekilde bundan bahsetmememi önerdi...zira aile özellikle ablam olduğu ve yanına yerleşmem daha yüksek olasılıkta olduğu için kendilerini kullanacağımı düşünebilirlermiş..bu nedenle henüz birşey söylemedim.ama elbette açıklayacağım
bana piyango vurdu bu arada,tek anne ve tek çocuk...vizemi aldım önümzdeki hafta uçuyorum sanırımGülümsüyor
surrey'de au pair olan var mı? 2008-03-05 (17:00)
Fulya Bayrakcı (fulyabayrak)
Fulya Bayrakcı (fulyabayrak)
arkadaşlar surrey,guıldford,haslemere'de au pair olan var mı? oralarda sosyal yaşam nasıldır? kalabalık biyer mi ?hayat nasıl acil birisi bana yardım etsin
2008-03-05 (18:33)
Alev Ustun (sampers)
Alev Ustun (sampers)
neslihan24 demiş ki:
mrb arkadaslar

1 yildan uzun bir zamandir au apirlik yapan biri olarak tecrublerimi adaylarla paylasmak istiyorum. Herseyden once vizeye basvuracak adaylar hic korkmasin au apir vizesi almak cok kolay uni mezunu ve calisanlar veya lise mezunu ve calisanlar hele 2-3 ay kursa gitmis olanlar vizesini alir. Maddi olarak bankalarda paralar yatlar katlara gerek yok. Au pairlik ekonomik oldugu icin secilen bir programdir. Yeme icme barinma aileye aittir ve bir kultur degisimidir. Vize memuru da bunun farkindadir. Bu yuzden bankada cok az bir miktar para gostermeniz yeterlidri. Bu para babanizin veya annenizin ustune olsa bile fark etmez. Vize memurunun soracagi sorular sadece sizin ciddiyetinizi olcer. Gercekten ingilizce ogrenmeye ihtiyaciniz varmi. Turkiye'de kurulu bir duzeniniz varmi ( Turkiye'ye donup donmeyeceginizden emin olmak icin ) Gelince ne is yapacaksiniz planlariniz nelerdir. Bu gibi sorular sorarlar. Vize almak hicte zor degildir. Mantikli evrklar ve gecerli bir sebeple basvuru yaparsaniz. Vize alamaniz kesin diyebilirim. Memurlar kimsenin kasina gozune bakarak karar vermez. Belirli kriterler vardir. Onlarin gorevleri evraklariniz ve mulakat sonucunun o kriterlere uyup uymadigini arastirmaktir. Aile bulmak meselesine gelince bedava aile bulmak isteyen ingilizcesine guvenenler icin internette yuzlerce au apir acentasi vardir. Ingilteredeki acentalara basvuru yapabilirsiniz. Inngiltere'de au apirden basvuru ucreti almak suctur. Au pairlik hakkinda cok kotu seyler yazilmis. Cok zor, kolelik gibi. Tabiki zor bedava ekmek bedava gecinmek Turkiye'de varmi ki Ingiltere'de olsun. Universiteyi bitirip 600 liraya yillarca calistim. Mesai yaptim bes kurus fazla almadim bir yanlis yaptim isten atildim. Tazminat ve yillik izin param verilmeden. Hayat kolay degil au apirlikte kolay degil. Sorumluluk ister, cocuk bakarsiniz ev temizlersiniz. Hatta dogru duzgun kursa gidemezsiniz. Ancak aile sizi haftada 4-6 saatlik kursa gonderme zorundadir. Au pair olarak gelin. Ingiliz kulturunu yasayin, part time kursa gidin. Ingiltere'yi yasami ogrenin. Ingiltere'ye geldikten sonrada sizin kursa gitmenize izin vercek bir aile arayin. Ingiltere'deyken ail bulmak daha kolay yuzyuze gorusmeye gidersiniz. Maalesef Turkiye'deki acentalar size sadece aile bulurlar. Sizin kursa gidememeniz umurlarinda degildir. Sizin internetten bulacaginiz aileninde cok iyi olacagi kesin degil. Bir arkadas ingiltere'deki acentalarin aileleri ziyaret edip kontrol ettigini yazmis. Tamamiyla yalan oyle birsey yok. Sormak istediginiz herseyi yanitlayabilirim arkadaslar. Parasina guvenen ogrenci olarak gelsin. Benim gibi cebinde 3.000 lirasi olan au pair olarak gelsin. Ogrenci olarak gelince okula para, yemege para, kalcak yere para. Gelir gelmez is bulmaniz imkansiz. Herkes ingilizce bilen eleman ariyor. Ilk aylarda is bulamazsiniz. Ingiltere son derece pahali bir ulke. En az cebiniz de 4.000 pound la gelmeniz lazim 5 aylik bir kurs icin en ucu sekilde yasasaniz dahi. Cok buyuk bir para degil ama orta gelirli kisileri zorlar. Bunun vize ucreti ucak bileti alisverisi var arti olarak. Au pairlerinde vizesini ogrenci vizesine cevirme sansi oldugunuda unutmayin..

merhaba
ben bu haftasonu ingiltere'ye yolcu olacak bir aupair adayıyım Gözlerini yuvarlıyor ...biraz endişelerim var açıkçası.öncelikle cambridge'li 2 çocuklu bi aile buldum.anne doktor baba inşaatçı ve şehir merkezinde oturuyorlar.çocukalr 3 ve 5 yaşlarında.beni endiişelendiren şey aupairliğin bahsedldiği gibi sadece ev temizlemekten ve çocuk bakmaktan mı ibaret olduğu.yani benim aileyle de anlaşmam sabah 9.30 3.00 arası boş olmam ve sonrasında çalışacağım ama ben bu saatlere uygun okul bulamayacaksam ne anlamı var ki gitmenin.açıkçası benm de cebimde çok param yok ve okuldan yeni mezun oldum bu nedenle en ekonomik yolu seçtim.kendine güzen diyorsunuz ben zaten kendime güveniyorum ama dilime güvenemiyorum yani o kadar da iyi değilim zaten bunun için gidiyorum..bilmiyoruuuuum Şok olmuş
2008-03-05 (19:48)
Alev Ustun (sampers)
Alev Ustun (sampers)
fulyabayrak demiş ki:
arkadaşlar surrey,guıldford,haslemere'de au pair olan var mı? oralarda sosyal yaşam nasıldır? kalabalık biyer mi ?hayat nasıl acil birisi bana yardım etsin

merhaba
beenim aupairliğim köşeden döndü surrey'de olması açısından.yani benm vizem çıkana kadar beni davet eden aile yerime birini buldu..hala görüşüyorum o aileyle ama:)
surrey'in gelişmiş bi kasaba olduğunu biliyorum sineması tiyatrosu alışevriş emrkezi var..birde develt okulu mevcuttu surrey'de..yani sıkılıncak bi yer değilmiş
2008-03-06 (11:20)
Utku Agır (yelinu)
Utku Agır (yelinu)
Merhaba Arkadaşlar.
Ben İngiltere'de 2 buçuk yıl au pair ve dadı olarak kaldıktan sonra Türkiye ye döndüm ve şu an İstanbul da üniversiteme devam ediyorum.
Geldikten sonra yakınımdaki insanlara İngiltere ye gitmeleri konusunda yardım ettim ve şu andada gitmek istyen ve gitmeyi düşünen arkadaşlara yardım edebilirim.
Ben size aile bulma,ailelerle yazışma,hangi evrakları nasıl hazırlayacağınız konusunda yardım edebilrim.
Neden bunu yapıyorum?
Çümkü ben gitmek istediğimde çok kısıtlı bir bütçem olmasına rağmen çok fazla para ödeyerek bir hizmet almıştım ve vadedilenlerden bir çoğu yerinegetirilmiyor.
Ben ve farklı şirketlerden gidenlerin şikayeti aynıydı.Biz para döküyoruz oraya gittiğimizdede yardım alacağız diye ama au pair gittikten sonra o au pairle hiç ilgillenmiyor.
O zaman anladık ki o kadar da ödemeye gerek yokmuş ve belki burda gitmek isteyen arkadaşlar olursa ve au pairlik hakkındada biraz araştırma yapmışlarsa ve problemleri dil ise ben yardım etmek isterim.
Eğer gitmeyi düşünürseniz.
Banamail atark irtibat kurun ve mailinizde
yaşınızı
okul durumunuzu(bölüm,kacıncı sınıf)
çalışıyorsanız(sosyal guvenceniz olup olmadığı,kac yldır caliştiğiniz)
aldığınız sertifikalar,diplomalar
hakkında bilgi verin.
Ben sie geri döneceğim.
Teşekkürler
2008-03-07 (23:37)
Pinar Boztepe (elayass)
Pinar Boztepe (elayass)
fulyabayrak demiş ki:

ben surreydeyim. aslinda pek icacici diyemiyeceim yani kesinlikle yasanacak yerler ama bizim gibi ingiltereyi taniyip gormek isteyenler icin cok da uygun degil diyebilirim. ben tekrardan buraya gelecek olsam ilk olarak londrada zone icinde biryerleri tercih ederdim. ama korkma belediin gibi cikmazsa yeni aile kolay bulunur, kendini kasma buraya dayanmaliyim die, haberleselim mutlaka
2008-03-29 (03:09)
Kadir Aslan (newsmile)
Kadir Aslan (newsmile)
değerli arkadaşlarım benim bıraz pratıgım var ıngılızcede ama bunu da uygun bır fırsatla gelıstırmek ıstıyorum buda au-paır dıye dusunuyorum ve bır suredır arastırıyorum ben sunu sormak ıstıyorum ben marmara son sınıf ogrencısıyım su an okulu bıtırebılırım ancak seceneklerı cogaltmak ıcın okulu uzatmayı dusunuyorum egerkı au-paır olmassa dıye lyanı au-pairlık ıcın okulu bıtırmek sartmı sızce ve gıtme sansım nedır sızce .........teşekkurler...
2008-03-31 (00:56)
Nisa Kardelen (nisa53)
Nisa Kardelen (nisa53)
Selam merhaba arkadaşlar, bende au pair olmak istiyorum şu an araştırma aşamasındayım, bi kaç firma ile görüştüm ve fiyat aldım, yanlız çok pahalı rakamlar söylediler.İnternetten aile bulucak kadar yeterince ingilizcem yok o yüzden mecbur acentaların sayesinden gidicem.Londra nın çok pahalı olduğunu duydum.
Ben herhangi bi dil kursuna gitmeyi düşünmüyorum ben sadece aile içinde ingilizce öğrenmek istiyorum, bunun yasal olup olmadığını bilen var mı ? Vize alırken konsoloslukta görüşmeye gitmem gerekiyo mu yoksa, acenta mı alıyo vizeyi ? bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum
2008-04-03 (22:43)
Bilgin Aladag (bilg)
Bilgin Aladag (bilg)
Merhaba aupair arkadaslar benim oxford streete ulasimi kolay olan bir aile bakiyorum aklinizda olan veya benim cv birakabilecegim siteler varsa cok sevinirim burda yazan genelde butun sitelere uyeyim ama sonuc almiyorum acenta gibi olabilir beni bilgilendirebilirseniz sevinirim...
Simdiden tesekkurler...
Sayfa / 7
Birinci SayfaÖnceki Sayfa … 34567 Sonraki SayfaSon Sayfa