Mrb arkadaslar
Au pair adaylarini sahte aileler konusunda uyarmak isterim. Ozellikle Turkiye den internet araciligi ile kendi kendine aile arayan arkadaslar. Bu sitelerde hic bir kontrol mekanizmasi yoktur. Site yani acenta sahibi kisi, ailelerden aldigi 20-50 pound ile aileleri kisa ve uzun sureli uye yapmaktadir. Sitelere uye olan aileleri ne acenta tanir nede aile acentayi. Rahatlikla aile siteye uye olan au pairin detaylarini eline gecirir. Kimse kimseye birsey sormaz. Cok guzel gorunen bu sistem aslinda ne kadar tehlikeli. Benimde uye oldugum bir acentadan surekli sahte aile uyarisi geliyor bana. Korkunc bir durum olarak goruyorum. Yani basimiza gelebilecelerden kimse haberdar olamaz. Ucuza kendi cabalarinizla aile bulma cabasindayken isi bilmiyorsaniz kandirilabilirsiniz. Ozellikle suanda gum tree de dahil olmak uzere sitelerde dolsan bir cete var. Size doktor, avukat bir single dad gibi yaklasiyorlar. Cok seyahata cikan bir baba acil cocuklarina au pair ariyor. Kendi seyehat ve biletlerini ayarlayan acentasina sizi yonlendiriyor. Biletinizi vize basvurularini o acenta ile yapmanizi, ailenin yanina tasindiginizda size parayi iada edecegini soyluyor. Sizi 300 poun ile baslayan bir kandirmacaya suruklemeye calisiyor. Ben iki aileye rastladim bu sekilde. Tabiki hemen anladim ve skistirmali sorular yonelttim. Karsilikli maillesmelerden ingiliz bile olmadiklarini kurduklari cumlelerden anladim. Herkese cok ama cok dikkatli olamasini oneriyorum. Ozellikle cok para teklif eden ailelerden, sizi kendi travel sirketlerine yonlediren ailelerde uzak durun. Cok para veren ailelerin ise sakin cazibesine kapilmayin. Ingiltere'de piyasa75-90 arasindadir bunun uzeri para veren cok nadir aileler vardir.
Herkese bol sans
Slm benim ingilizcem az düzeyde hatta çok az. Au-pairlik düşünüyorum,şirketten başvuru yaparsam dil konusu engel olmuyor yalnız internetten aile bulursam bu sorun olur mu? acentayla değil de kendi çabamla gidemez miyim bu ingilizceyle?
Aile bulabilirsen kendinde gidebilirsin tabi zaten aile bulmak icin azda olsa anlasacak ingilizce bilsen yeter. Kendin aile aramaya basladin mi
arkadaşlar erkek au pairlik hakkında bilgi almak istiyorum kimi yerlerde yazıyor erkekler au pair olamaz bazı yerlerdede tek ingilterede olma imkanları var ancak her firma erkeklerle ilgilenmior vsvs gibilerinde karşık bilgiler yazıyor..benim bi erkek olarak au pair olma imkanım,olasılığım varmı erkek au pair arkadaşlar varsa yada bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim
Merhaba arkadaşlar ben de Londra'da kalacak yer arıyorum.
Erasmus Staj Programı ile oraya gidiyorum. Öğrenci vizesine başvuracağım.
27 haziran'da orada olacağım.
Vize alabilmek için kalacak yer sorunumu çözmem gerekiyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Eğer aile bulamazsam, hotle rezervasyonu ile bu sorunu çözebilir miyim?
Sevgilerle,
merhaba,ben de Erasmus staj hareketliliği kapsamında Londrada staja başlayacaktım.Ancak work permit visa istiyorlar,yani vaf2 doldurmamız gerekiyormu.Sonra da çalışma iznin yok diye reddediyorlar.Bizzat başıma geldi ve dün başvurum reddedildi!!!!çalışma izni dedikleri belge Birleşik Krallık Çalışma Bakanlığından 8-9 aylık bir prosedür sonunda alınabilen,oldukça zor bir belge!!!Bu nasıl iş ben anlamadım.Öğrenci vizesi için başvuracağını söyleyen arkadaşım,kabul edildi mi,nasıl bir yol izledin...paylaşırsan çok sevinirim...
merhaba Sezen,
Biz iki ev arkadaşı İngiltere'ye Erasmus Staj hereketliliği ile gitmeye hak kazandık. Ben de Londra'ya gidecektim.
Arkadaşım başka bir şehire gidiyordu. Bize de VAF2 ye başvurduk. Öyle istediler. Çalışma iznimiz yok dedik. Onlarda gerek yok dediler. Üstüne üstük bir de545ytl aldılar ve red verdiler.
Bu nasıl bir adalet. Madem vize çıkmıcak neden başvurdurtuyorlar bir de en yüksek ücretle. Bizi değerlendirirken de öğrenci kapsamından değerlendirmişler. Bunlar tamamem para yiyorlar. Bizim gibi belki yüz kişi vardır. 545 ten dünya parası.
Maddiyat önemli değil de benim hayatım mahvolacak. Benim başvurum değerlendirme aşamasında ama arkadaşım red yedi. Büyük ihtimal bende red yicem.
Manevi olarak ben ve ev arkadaşım çökmüş durumdayız. Tezimi bu yüzden geç verdim. KPSS ye giremedim. Okulu uzatmaya göz aldım. Neler yaptım bu programa hak kazanmak için. Ve şu ingilterenin yaptığına bak.
Madem kabul etmiceksiniz neden erasmus programına üyesiniz.
Allahıma dua ediyorum. İşallah Erasmus Avrupa topluluğu İngiltereye güzel bir ders verir. Ve anlaşmadan çıkarır.
Diğer bütün arkadaşlarım vize aldılar. Hiçbir ülke çalışma izni istemedi. Bu ne terbiyesizliktir. Umarım haddini bildirirler ingiltereye.
1 defa değiştirildi
En Son: 2008-06-14 14:51:19
arkadaşlar merhaba
Bende ekimin ilk haftasında aupair olarak londraya gidecegim aileyi ben kendim netten buldum easyaupair.com sitesinden. brentwood da oturan bi aile beni herhangi bir acentaya yönlerndirmedi 80 paund haftalık alacaggımı ve 2 tane çocuguna bakacagımı söyledi. şu anda bu aile ile anlaşyık ve gelecek olan davet mektubumun orjinalini bekliyorum posta ile yolladılar
benim sorum bu aileyi nasıl araştırabilrim ? böyle bi şansım varmı ?
konuştugum kişi bir avukat ve bana iş yerinin veb adresini verdi ve bilgileri orada da var.
ingiltereden polis v.s. vs. sorup bilgi alacagım bi yer varmıdır
yardımcı olursanız sevinirimmm
merhaba,
Bende 2006 da au pair olarak gıtmıstım ve 2 seneye yakın orada kalıp yaklasık ıkı ay once gerı donsum.Aıleyı arastırabılecegın bır yer oldugunu sanmıyorum.Ben bı ajans yardımıyla gıtmıstım fakat senın gıbı netten basvurup gıden orada tanıstıgım cok fazla arkadasım oldu .Elbettekı endıselerın var fakat ulkedekı ınsan hakları cok kuvettlı ve korkmanı gerektırecek bırsey oldugunu sanmıyorum.Aılenın avukat oldugunu soyluyorsun buda cok guzel.En kotu ıhtımal eger aılenden memnun kalmazsan orada cok rahatlıklada degıstıebılırsın.Cok daha hızlı ılerlıyor oradakı aıle bulma olanagı umarım hersey ıstedıgın gıbı olur...
central-london demiş ki:
merhaba,
Bende 2006 da au pair olarak gıtmıstım ve 2 seneye yakın orada kalıp yaklasık ıkı ay once gerı donsum.Aıleyı arastırabılecegın bır yer oldugunu sanmıyorum.Ben bı ajans yardımıyla gıtmıstım fakat senın gıbı netten basvurup gıden orada tanıstıgım cok fazla arkadasım oldu .Elbettekı endıselerın var fakat ulkedekı ınsan hakları cok kuvettlı ve korkmanı gerektırecek bırsey oldugunu sanmıyorum.Aılenın avukat oldugunu soyluyorsun buda cok guzel.En kotu ıhtımal eger aılenden memnun kalmazsan orada cok rahatlıklada degıstıebılırsın.Cok daha hızlı ılerlıyor oradakı aıle bulma olanagı umarım hersey ıstedıgın gıbı olur...
cevap için çok teşekkür ederim. İnşallah hepimizin yolu açık olsun.