"Başak88" demiş ki:
"unforgotten" demiş ki:
ben almanca ve türkceyi cok karistiriorm konusurken...
ama napayim...oluveriyor iste...
ama enjoy etmek...

masallah...
yok sana bi şey söylemem biraz yanlış olur sonuçta bazı kelimeleri bilmiyor olabilirsin yabancı bir ülkede yaşamanın getirdiği bir şey bu aa yok aslında sizin suçunuz bu evet şimdi aklıma geldi kusura bakma ama almanya dan gelen türkler hava atacağız diye konuşurken araya almanca kelimeler sokuşturuyorlardı almanya dan gelmenin büyük bir itibar sağlaması yüzünden bunu gören insanlar kendilerine ayrıcalıklı davranılmasını istediklerinden dolayı konuşurken araya yabancı kelimeler sokuşturmaya ve bunları bazı türkçe kelimelerin yerine kullanmaya başladılar bunun örneklerini türkçenin gelişim sürecine bakarak da görebiliriz örneğin tanzimat döneminde fransızca kelimelerin kullanılması hatta artık türkçe konuşmanın ayıp sayılması söz konusuydu bunun en güzel örneğini araba sevdası adlı kitapta görebiliriz bunların nedeni hep yanlış batılılaşma yüzündendir şu anda ingilizceyi kullnadığımız gibi ingilizce kelime kullanan bi insan görünce yüzümde bir gülümseme oluyor ve o da bunu anlıyor zaten o gülümsemeyle ne anlatmak istediğim belli oluyor çünkü eğer anlamıyorsa gereken konuşmayı yapmaya başlıyorum zaten ... ha burada unforgotten e asla bir lafım yok lütfen yanlış anlama arkadaşım
yok gülüm ne yanlis anlayacagim

ya ben anliyorum hepinizide...
ama bence türküm diyen insan,tükceyi konusabilmeli.
yani ben burda 8 yil boyunca haftada 3 saat de olsa türkce egitimi aldim.
ama yeterli degil,ah keske yazabildigim kadar konusabilsemde.