Mesaj Panosu

DENKLİK KONUSU
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
DENKLİK KONUSU 2007-02-20 (23:53)
SELAMLAR!
DENKLİK OLAYI TAM OLARAK NEDİR ? AYRICA DENLİK İCİN OKULUN YOK TARAFINDAN TANINMASI YETERLİ Mİ ? YANİ TAM OLARAK DENKLİK NE ANLAMA GELİYO ?
SİMDİ MESELA TR DE OLMAYA NBI BOLUMDE OKUYORM DİELİM YURTDISINDA YOK U ARADIM VE OKUL TANINIYO DEDİ SİMDİ BU NE ANLAMA GELİO ACIKLARSANIZ SEVİNİRİM
2007-02-21 (10:41)
serkan 1303
Bay
serkan 1303
Türkiye, İstanbul
Merhaba arkadaşım, denklik hakkında bildiklerimi seninle paylaşayım. Denklik, yurtdışında okuyupta aldığın diplomanın türkiye'de tanınmasıdır. Denkliği Yök verir. Her okula ve her bölüme denklik verilmiyor. ve denkliği olmayan bir okul veya bölümde okursan diploman türkiye'de geçmiyor. Örneğin kamu sektöründe çalışamazsın. bir de denklik sınavı denen bişey varmış ama o konuda fazla bişey belmiyorum. bu konu hakkında en güzel bigiyi yök ün internet sayfasında bulabilirsin. www.yok.gov.tr adresinde diploma denklik kısımını incelersen bu konuda hakkında fazlasıyla bilgiye ulaşabilirsin.ayrıca telefon numarası da mevcut. bu telefonla, merak ettiğin şeyleri sorabilir ve istediğin okul ve bölümü söyleyerek denkliğin olup olmadığını sorabilirsin. Ayrıca denklik konusunda ciddi bilgileri olan arkadaşlar var burada onlarda yardım edebilir sana. iyi günler
saol 2007-02-21 (20:45)
cok tesekkur ederim yardımın icin ben aradım denklik birimini okulumu sordum tanına bi okul dedi bolumumu soyledim tanınııyo dedi ama benim bolumumum turkiyede hic bi uni de yok yani insan artık hic bi seye guvenmio tel in basındaki adam kaypak 15 gunde anca cıktı tel e simdi ben ona nasi inanım yani bu isin yasal ogrenme organı yok mu yani bi liste fln tanınan okullar GERCEKTEN İLGİN İCİN COK SAGOL
2007-02-22 (09:22)
serkan 1303
Bay
serkan 1303
Türkiye, İstanbul
Rica ederim. Ben okul ve bölüme denkliğin olup olmadığını dilekçe ile de öğrenilebildiğini biliyorum.Eğer dilekçe verirsen, onlarda sana yazılı ve imzalı bir belge ile cevap vermek zorunda kalacaklardır. Böylece sorunun cevabı resmiyet kazanır. Ayrıca ben ösym merkezinin tanıdığı okullara, tanıdığına yani denklik verdiğine yönelik bir belge yolladığını sanmıyorum.( ama sen yine de araştır) eğer öyle olsaydı, okuldan talep edebilirdin. ama ösym merkezinde okulun tanındığına yönelik bir belge veya liste varsa, dilekçeyle birlikte bu evrakı da talep etme yolunu dene.Böylece heb imzalı yani resmi bir cevaba hem de bu cevabın resmi bir kanıtına kavuşmuş olursun. Sanırım en iyi yöntem bu.Ama ösym den imzalı bir cevap gelirse tanındığına yönelik, yeterli olabilir diye düşünüyorum.Sonuçta bu kadar ciddi bir konuda sorumsuzluk yapmaz herhalde.buna rağmen yine de aklında soru olursa, gideceğin ülkenin formuna gir ( yani turkstudentte) ve orada da sor. o okulda okuyan ya da o okul hakkında bilgi sahibi birisi sana bilgi verebilir. İyi günler.
selam 2007-02-25 (17:37)
selamlar ben almanya da muhendislik okuyorm ama tr de sozel cıkıslıyım oklumun bachelor yani lisans duzeyi bitmek uzere sizce ben denklik alırmıyım bi de sole de bi durum var ben 185 baraj puanın sadece sozel de gectim ama sayılal puanım yokdu simdi benim halim ne olcak ustalar yardım ?
Ücretsiz Kayıt Ol