selamlar . Eylül ayından beri Bulgaristan Varna teknik universitesi ogrencisiyim.Size başımdan gecenleri kısaca anlatayım ve gelip gelmemeyi ondan sonra dusunun...
1-yurt konusu:
Yurtlar hayal ettiginiz gibi 3-4 yıldızlı otel gibi degil.Köhne-duvarları kötü pislik icinde - bocek yuvası ve sabahlara kadar muzik içki ve bilimum kafa yapıcı madde kullanan insanlarla dolu.
2- hayat kosulları :
Oncelikle kim bulgaristan ucuz diyorsa inanmayın.Ucuz falan degil.1 kişinin burada disko vs. gitmese dahi aylık harcaması en az 700-800 ytl.
3-Okul (en onemlisi)
Varna Tekniceski Universitet bir universiteden cok bir lise gibi. Bir kere binası cok kotu.universiteye benzemiyor. 2. si burada nefes alışınız bile para. Mesela lise gibi hergun yoklama alınıyor.Her ne şekilde olsun elinde doktor raporu ile gitmessen saati 18 leva para oduyorsun.Mesela hazırlıkta 1 gunde 6 saat ders goruyorsun. eger 1 gun gitmessen 18x6 -- 108 Leva (yaklaşık 100 milyon TL) cezası var. ve bunu odemek mecburi.İşte buyrun size sacmalık

4-mecburi giderler : Burada okulun 3500€ oldugunu aldanmayın.Dedigim gibi mecburi giderleriniz olacak .Mesela her sene oturum icin vermiş oldugunuz vergi 550 Leva(500 ytl)..
5-can sıkıntısı : varna icin konusuyorum eger benim gibi disko bar vs. den hoşlanmayan insanlarsanız burada can sıkıntısından ölürsünüz.Cunku yapacak hicbirşey yok.Ha eger ben diskoya giderim diyorsanız geceleri bol bol para harcayarak ve sabah okula gidemeyerek hem disko parasını hem okula gitmeme parasını verirsiniz.

6-uluslararası gecerlilik : .Web sitesinde ve balkan sitesinde yazıldıgı gibi bir okul degil.Gorunca anlayacaksınız hicbir gecerliliği oldugunu zannetmiyorum bu okulun..
Final bolumu :
Arkadaşlar ben cok pişmanım buraya geldigim icin.Şimdiden yeni okul arıyorum.Cok cok iyi dusunun buraya gelirken.Dedigim gibi okulun ucuz fiyatına aldanmayın.Burada yıllık o miktarın 2 katı para harcayacaksınız.ve buna deymeyecek.Her kim bulgaristan varna güzel diyorsa onun guzelliğinin altında gece alemi - kızlar - içki vs. vardır. Onun guzellik anlayışı okul degildir. ve buraya okumaya geleceginiz unutmayın
Saygılar...