in italiano demiş ki:
slm arkadasim
ben italyaya ogrenci gonderen bi danismanlik firmasindayim
bildiklerimi aktarayim.
italya'da dev. universitesinde master 700 hatta daha daha bile ucuza gelebilir. ancak giden ogrencilerimiz cok teorik kaldigini soyluyor.
ote yandan ozel un ve akademilerde master yillik 12-16-20bin euroyu bulabilir. okula gore degisir. ancak bu ozeller de sektorle ic ice. oncelikle meshur onemli firmalar bunlari destekliyor. bu okullar ozel sektorle iyi iliskiler icinde. yapilan sergi ve projeler bu firmalarin yoneticilerince takip edilior boylece yeni yetekler buluyorlar. ayrica bu firmalarda staj imkani da sagliyorlar.
bi de bu okullarin turkiye'de duyulmuslugu var. yani okuldan sonra yurda dondugunde Domus-naba-marangoni adi kapilari acar:)
merhaba
benim birkac sorum olucak ben mimarlık bolumunde okuyorum bu sene son senem ve italyada master dusunuyorum,arastırdıgım kadarıyla en uygun okul politecnico di milano,fiyatı konusunda bilgiye ulasamadım,700 demissiniz,gelir durumuna gore degisiyor die duydum oyleysede fiyat aralıgı nedir. linki varsa eger yollayabilirmisinz ayrıca bu okulda fiyatlar EU yada NON EU gore fiyatlar degismiyormu,ayrıca ingilizce seviyem iyi ve orta seviyede italyanca biliyorum,basvurular nezaman yapılıyor ve okul herhangi bi sınav istiyormu toefl yada bi italyanca seviye sınavı gibi.ayrıca bu okul dısında onerebileceginiz bir okul varmı mimarlık uzerine (cok pahalı olmasın).cok soru sordum:) cevaplayabildiginiz kadarıyla yetinirm.tesekkurlerr