"peri69" demiş ki:
Slm ben içmimarlık bölümünde ukuyorum(özel bir üniversite)Düşündümde bu parayı italyada okumak için harcamak daha mantıklı bölümüm için.Fakat sorun hiç italyanca bilmiyorum ve okulumu dondurup gerekirse italyada sıfırdan başlamak yada yatay geçiş yapmak için ne yapmam lazım.İtalyancayı öğrenmek için dil okuluna italyada başlayabilirmiyim.Bana azda olsa Türkiye'de italyancayı öğrenmem gerektiği yoksa vize alamayacağım söylendi lütfen bilgisi olan yardım etsin.
İç mimarlık bölümünü italya'da okuyabilirsin... Bunun için şu anda okuduğun üniv. 1. sınıf derslerini tam olarak vermen gerekiyor... 2. olarak da italyanca yeterlilik sınavı olan C.E.L.I yi vermelisin ( bu konuda ayrıntılı bilgi diğer başlıklarda bulunuyor).... Haziran ayında oluyor bu sınav (italyan kültür merkezlerinde ve katılabilmek için sınavdan 2 ay önce kayıt olman gerekiyor sınava, ayrıntılı bilgi italyan kültür merkezlerinde)... Öğrenmek için de ankara da bulunuyorsan TOMER veya italyan kültür merkezlerine gidebilirsin... İstanbul da birden fazla özel kurs merkezi var... Ama bunlardan bazılarına gidenler paralarını kaptırıp birşey elde edemiyorlar, özelden bu bilgiyi verebilirim; ama burada açıklamam uygun olmaz... Madem özel üniv.de okuyorsun yerinde olsam DOMUS ACADEMY'e (akademiler'i buranın özel üniv.leri gibi düşünebilirsin) gitmeye çalışırdım, italya'da devlet üniv.ine gitmek istiyorsan da MİLANO POLİTEKNİK üniversitesi mimarlık ve tasarımda 1 numaralı devlet okuludur, bu üniv. C.E.L.I. sınavının yanında 1 yeterlilik sınavı daha yapıyor... Girmek zor; ama imkansız değil...