Merhaba Arkadaşlar
Ben yüksek lisans yapmak istiyorum ama çalıştığımdan dolayı devam zorunluluğu olmaya bir üniversitede yapmak istiyor. devam zorunluluğu olmayan bir üniversitede sadece sınavlaramı giriliyor yoksa haftada birkaç gün gitme zorunluluğu varmı. devamzorunluluğu olmayan üniversiteleri nasıl ögrene bilirim. bide bir yükseklisan harc ücretlerinekadardı bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.. Teşekkürler..
hangi bölümden yüksek lisans yapacağını yazmamışsın ona göre üniversite söylenebilir ancak 
yüksek lisans yaptıgın bölüme üniversiteye göre değişir..ben kendim yüksek lisans yaptıgım için sana şöyle diyebilirim ki ders saatlerini hocanızla uygun bi güne karar vererek yapıyorsunuz....lisans gibi düşünmeyin...zaten alacagınız ders sayısı cok fazla degil 1 yada 2 güne uygun saatlere alınabilir dersler..tabi bu dediğim gibi bölümüne vs bağlı...ben bitirdim pek bi zorluk görmedim yüksek lisansta...
Merhaba arkadaşlar
Ben endüstri Muhendsliğinde yükseklisans yapmak istiyorum. ilginize çok teşekkürler
arkadaşlar herkese mrb! ben biyoloji bölümü öğrencisiyim. türkiye de bir hastanenin biyokimya labarotuvarında staj yaptım.kendimi bu alanda dahada geliştirmek istiyorum ve bu nedenle almanyada bir üniversitede yüksek lisans yapmak istiyorum.böyle bir hakkım varmı? şu anda okudugum üniversitede iyi bir ortalamayamı ihtiyacım var? bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim.. hoscakalın

arkadaslar bende makina muhendisliğinde yapmak istiyorum ama ingilizce istiyolar ama ben ingilizce bilmiyorum ingilizce istemeyen unı varmi haber verirseniz sevinirim
"byserby" demiş ki:
arkadaşlar herkese mrb! ben biyoloji bölümü öğrencisiyim. türkiye de bir hastanenin biyokimya labarotuvarında staj yaptım.kendimi bu alanda dahada geliştirmek istiyorum ve bu nedenle almanyada bir üniversitede yüksek lisans yapmak istiyorum.böyle bir hakkım varmı? şu anda okudugum üniversitede iyi bir ortalamayamı ihtiyacım var? bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim.. hoscakalın

bende biyoloji mezunuyum..biyokimya lab.da çalışıyorum ... niye illa almanya..pekala burada biyokimya üzerine tıp fakutelerinde yüksek lisans yapabilirsin...bu senin için daha avantajlı olur diye düşünüyorum..
almanyada biliyosun üniversite okuyacaksın bizim bölümler 2 yıl filan kabul ediliyor orda sen 2 yıl daha okuyup üniversite bitirmiş olcaksın...almanyada üni.bitirince master yapmışta sayılıyorsun...ama tavsiyem biyokimya istiyorsan burdaki tıp fakultelerinde yapabilirsin yüksegini...
slm arkadaslar...
yoksek lisans yapacaklar için soyluyorum..
universitede okumak ile yuksek lisans yapmak farkli seylerdir..
sanirim hiçbir universitede devam zorunlulugu olmadan yuksek lisans yapmak diye bişey yokturdur..
çunku yuksek lisans yapmiş oldugun bolum ve sorumlu olacak hocalarla alakali biseydir..
yuksek lisansta oyle devam zorunlulugu olmasin diye dersen kusura bakma hiçbir yere almazlar.. çunku ciddi bir meseledir..
ama yinede selcuk uniye bir bak.. buyuk yerlerde olabilir..
bende seneye sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olucam
hem atanıp görevimi yaparken hemde yükseklisans yapabilirmiyim
mesela aynı şehirde bir ünide yapsam. bu şekilde yükseklisans yapma hakkımız varmı?
Arkadaslar ben avusturyada mastera basvurcam benim sorum su..Normalde LES sinavi tr de 2 yil gecerliligi var fakat avusturyada 1 yil gibi soylentiler duydum bunun dogrulugu var mi? varsa yandik yeniden girmek zorunda kalicam bu illet sinava...