Merhaba spook arkadasim,ben de buraya geleli fazla olmadi fakat edindigim bilgiler su sekilde.
Elektronik Muhendisligine kayit yaptirabilirsin,burda universite haricinde birde Yuksek okullar var fakat Turkiye deki degil ha universite bitirmissin ha yuksek okul ayni sey bi farki yok.Yuksek okullar burada Hogeschool diye geciyor.Her okulun kendine gore proseduru var okullarin buyuk bir cogunlugu lise notlarina ve oss belgesine bakiyor.Sen meslek lisesi mezunu isen Turkiyedeki meslek yuksek okuluna yerlestigine dair kagidi da okula gonderirsende olur. Belcika daki Universite ve Yuksek okullarin adresleri bu sitede mevcut burdan bakabilirsin kayit icin gerekli evraklara:
http://www.4icu.org/be/
Fiyatlar hemen hemen okullarin buyuk bir cogunlugunun uyguladigi fiyat,yillik 500 euro yatiriliyor,tabii dil kursunda okulun istedigi seviyeye gelip okula asil kaydi yaptiriyor daha sonra odeme yapiyor ve egitime basliyorsun.Zannediyorum ki bundan 3 veyahut 4 ay once yurt disinda okuyan ogrencilerin denkligini kabul ediyoruz diye bir aciklama yapmisti yok.Ayri yeten yok tarafindan verilen oss kagidi denklik icin yetiyor diye biliyorum ben,sen yine de bu konuyu bi arastir.Kolay gelsin.