Belçikada Üniversite
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
Belçikada Üniversite 2007-03-23 (22:00)
Polat Cakir (spook)
Polat Cakir (spook)
Öncelikle herkese selam;

Ben şu an lise son sınıf öğrencisiyim ve Belçikada herhangi bi üniversite olabilir çünkü hiçbiriyle ilgili bilgim yok bilen arkadaşlar varsa biraz bilgi verebilirlermi???

--Elektronik Mühendisliği okumak istiyorum. (Bölümü olan okul varmıdır.)

--Okullara giriş şartları nelerdir?

--Fiyatlar Ne civardadır?

--Bide denklik sınavına falan girmek gerekiyormu Belçikada üniversiteyi bitirdikten sonra???

Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler... Göz kırpıyor
Re: Belçikada Üniversite 2007-03-24 (02:21)
Onur Onur (honorturk)
Onur Onur (honorturk)
"spook" demiş ki:
Öncelikle herkese selam;

Ben şu an lise son sınıf öğrencisiyim ve Belçikada herhangi bi üniversite olabilir çünkü hiçbiriyle ilgili bilgim yok bilen arkadaşlar varsa biraz bilgi verebilirlermi???

--Elektronik Mühendisliği okumak istiyorum. (Bölümü olan okul varmıdır.)

--Okullara giriş şartları nelerdir?

--Fiyatlar Ne civardadır?

--Bide denklik sınavına falan girmek gerekiyormu Belçikada üniversiteyi bitirdikten sonra???

Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler... Göz kırpıyor

Kardeşim orda 1 ay kalmış ve üniversite için ugrasmıs birisi olarak sunu söyleyebilirim, üniversite fiyatları 1500 euro civarındadır yabancı ögrenciler için.üniversitelere giriş şartı dil bilmektir...ve bundan once de 1 yıl kadar süren türkiyedeki lise diplomanın belçikadaki denkligi ile ugrasıyorsun..bu denklik sonunda, üniye girebiliyorsun..Hayat yaşam cok pahalıdır orda..
Yemek içmek kalmak falan toplam aylık sana 1500 ytlyi bulur..
ve en önemlisi orda akraban var mı? Benim akrabam olmasına ragmen yapamadım, ve su an bulgaristandayım...
Belçika işi biraz yaş..diger ülkeleri arastır bence..
2007-03-24 (19:03)
Polat Cakir (spook)
Polat Cakir (spook)
sagol verdiğin bilgi için peki sen su anda ne yapıyorsun? baska ulkelerle ilgili bi bilgin varmı? nedir durum ben pek hakim değilim. Ben aslında meslek lisesinde okuyorum bu sene mezun olucam ne yapabilirim onu düsünüyorum. turkiyedeki durumumuzu biliyosundur:)) Universiteye girmek hayal gibi bisey oldu:)
2007-03-24 (19:06)
Onur Onur (honorturk)
Onur Onur (honorturk)
bilgi edinmek için bulgaristanda foruma girmeni tavsiye ederim....ordaki yazıları oku, ben de çok kere açıkladım..sordugun soruların cevabını bulacaksın.
2007-03-30 (13:24)
Ulas Avsar (ulasa)
Ulas Avsar (ulasa)
Asagida Belcika Universitelerinin internet siteleri var. VUB ve UGENT flem universiteleri. Uluslararasi universite olmaya onem veriyorlar. Ingilizce anlasabilirsin. Diger ikisi Wallon universitesi ve dilleri fransizca. Wallon Universiteleri daha tutucudur ve ekonomik imkanlari daha zayiftir.

www.ulb.ac.be Université Libre de Bruxelles
www.ugent.be Universiteit Gent
www.ulg.ac.be Université de Liège
www.vub.ac.be Vrije Universiteit Brussel
2007-07-26 (16:13)
Aksoy (aksoy05)
Aksoy (aksoy05)
arkadaşlar yabancı ülkelerde okuyabilmek için illa yabancı dil şartmı ??..
2007-07-31 (16:26)
Aksoy (aksoy05)
Aksoy (aksoy05)
"aksoy05" demiş ki:
arkadaşlar yabancı ülkelerde okuyabilmek için illa yabancı dil şartmı ??..

bu soruyu yazarken şunu kastedmiştim mesela belçikada okuyabilmek için belçikanın resmi dili yerine ing. eğitim secbiliyomuyuz.. ?? weya orada eğitim görebilmek için yabanı dil gereksinimi warmı .. yoksa oraya gittikten sonra dil eğitimi alabiliyomuyuz ??
UNIVERSITE OKUMAK 2007-08-20 (03:10)
Osman Caliskan (TURBEY)
Osman Caliskan (TURBEY)
Merhaba spook arkadasim,ben de buraya geleli fazla olmadi fakat edindigim bilgiler su sekilde.

Elektronik Muhendisligine kayit yaptirabilirsin,burda universite haricinde birde Yuksek okullar var fakat Turkiye deki degil ha universite bitirmissin ha yuksek okul ayni sey bi farki yok.Yuksek okullar burada Hogeschool diye geciyor.Her okulun kendine gore proseduru var okullarin buyuk bir cogunlugu lise notlarina ve oss belgesine bakiyor.Sen meslek lisesi mezunu isen Turkiyedeki meslek yuksek okuluna yerlestigine dair kagidi da okula gonderirsende olur. Belcika daki Universite ve Yuksek okullarin adresleri bu sitede mevcut burdan bakabilirsin kayit icin gerekli evraklara:
http://www.4icu.org/be/

Fiyatlar hemen hemen okullarin buyuk bir cogunlugunun uyguladigi fiyat,yillik 500 euro yatiriliyor,tabii dil kursunda okulun istedigi seviyeye gelip okula asil kaydi yaptiriyor daha sonra odeme yapiyor ve egitime basliyorsun.Zannediyorum ki bundan 3 veyahut 4 ay once yurt disinda okuyan ogrencilerin denkligini kabul ediyoruz diye bir aciklama yapmisti yok.Ayri yeten yok tarafindan verilen oss kagidi denklik icin yetiyor diye biliyorum ben,sen yine de bu konuyu bi arastir.Kolay gelsin.
ulb 2008-08-16 (19:05)
Aslan Aslan (esaslan)
Aslan Aslan (esaslan)
merhabalar bana biraz bilgi verebilirmisiniz ben universite libra da bruxelles e gtmeyi dusunuorm orda akrabalarım var fazlasıyla kalıcak yer sorunu yok fakat ne gerekıyor oncesınden universiteye kayıt , denkleştirme vs.. ? bilgi verebilirmisinizz?