Bu soruyu cevaplamak için yönetmeliği iyi okumak gerekir

yerinde olsaydım As. Şb. K.larına gider ve en doğru cevabı alırdım. ama ben şunu anlamadım. sen açıköğretim okuyorsan zaten en az 4 yıl ertelemiyorlar mı? önlisans mı okuyorsun? bu konuda mesuliyet kabul etmemekle birlikte bilgilerimi paylaşayım. askerlik tecilleri okul tarafından gönderilen ya da öğrenci tarafından öğrenci olduğuna ilişkin evrak ile yapılır. fakat öğrencisi olduğun okulun türkiye de tanınması gerekir. eğer bunun için öss ye girmen gerekiyorsa girmelisin ve ancak bu şekilde As. Şb. K.lığına gönderilen evrak işleme konulabilir. yoksa Türkiye tarafından geçerli olmayan evraklar işleme konulamaz ve askerlik hizmetlerinde lisans hizmetlerinden yararlanamazsın. ( kısa dönem ya da asteğmenlik) dolayısıyla, tanınmayan bir okulun evrakı geçerli olmayacağından erteleme gerçekleşmez ve yoklama kaçağı durumuna düşersin.eğer okul tanınıyorsa, ister sen vererek, ister eğitim müşavirliği ya da konsolosluk (belki de büyükelçilik) aracılığıyla bu işi halledebilirsin. en doğru yöntem, As. Şb. e gidip oradaki personel sb. veya astsb. ile sivil memerlar ile konuşmak. saygılarımla.