Mesaj Panosu

avustralya vizesi hakkında lutfen bır tıklarmısınız buraya
Yeni Konu Aç Cevap Gönder
avustralya vizesi hakkında lutfen bır tıklarmısınız buraya 2007-04-09 (15:41)
arkadaslar avustralya vızesı almak zormu.ıslemler kac ay suruyor.ayrıca sızce ıngıltereyemı tercıh etmelıyım yoksa avustralyayamı.ıngıltere bıraz daha ucuz geldı bana ama kalıtesını bılmıyorum.avustralya vızesı cok zor dıye duydum dogrumu.
ingiltere 2007-04-09 (16:15)
berdar
Bay
berdar
Türkiye, İzmir
bence ingiltereyi tercih et
çünkü avustralya hem çok uzak
hem de bu işlerde ingiltereye nazaran
yeni sayılır. üselik ingilterenin ingilizcesi
bence daha anlaşılır ve daha iyi...
.. 2007-04-09 (16:19)
hangisine vize almak daha kolay ama
el-cevab 2007-04-09 (16:48)
berdar
Bay
berdar
Türkiye, İzmir
avustralya çok problemsiz alırsın
ama ingilterden birisi davet gelirse
işin kolay
Re: avustralya vizesi hakkında lutfen bır tıklarmısınız bura 2007-04-10 (10:06)
nofrost
Bay
nofrost
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
"zehirlisarmasık" demiş ki:
arkadaslar avustralya vızesı almak zormu.ıslemler kac ay suruyor.ayrıca sızce ıngıltereyemı tercıh etmelıyım yoksa avustralyayamı.ıngıltere bıraz daha ucuz geldı bana ama kalıtesını bılmıyorum.avustralya vızesı cok zor dıye duydum dogrumu.

Avusturalya her yönüyle ingiltereden daha avantajlı bir ülkedir.senin seçmek istediğin program nedir? dil okulu mu? üniversite mi? bunu açıkla ona göre sana tavisyelerimi söyleyim.
2007-04-10 (19:32)
Belgarion
Bay
Belgarion
Türkiye, İstanbul
Mimar Sinan Üniversitesi
avustralya vizesi için banka hesabında en az üç ay boyunca dokunulmamış öğrenim süresince masraflarını karşılayacak para olması gerekir
konsolosluk hesabı şu şekilde yapıyor
harcamaların için aylık 1000 avustralya doları + uçak bileti için 2000 avustralya doları + kurs ücreti

diyelim on aylık bir dil kursuna gideceksin yani harcamalar için 10000 A$ + 2000 A$(uçak bileti) + 9000 A$(kurs ücreti) = 21000 A$ (1 A$=1,12 YTL) karşılığı paranın hesabında 3 ay boyunca duracak (kurs ücretini salladım gideceğin şehre ve kursa göre değişir)

yani hesabında bu miktar para 3 aydır beklemiyorsa parayı bankaya yatırıp 3 ayın dolmasını bekleyeceksin

ingiltere vizesi için böyle bir süre şartı yok ama hangisini daha kolay alırsın o kısmı hakkında bilgim yok ne yazık ki
.. 2007-04-11 (00:40)
ıngılterede bazı yerlerde konaklama ve kurs ucretı 10mılyar kadar ama avustralya cok daha pahalı ve vızesıde cok uzun.senın deıgın gıım ya nı 20bın ytl falanmı tutar dıosunuz.
2007-04-11 (10:21)
Belgarion
Bay
Belgarion
Türkiye, İstanbul
Mimar Sinan Üniversitesi
şimdi benim söylediğim rakamlar (ki belirttiğim gibi kurs ücreti örnek olsun diye verdiğim bir rakamdı) konsolosluğun vize başvurun sırasında hesabında görmek istediği para
ama avustralyada çalışma iznin olacak haftada 20 saate kadar ve haftada ortalama 250 A$ bir kazancın olacak. yani ilk ay iş bulamadığını düşünsek bile sonraki aylar masraflarını epey bir ölçüde karşılayacak duruma gelirsin
ingiltere çalışma izni vermiyor ama elbette orada da iş bulma şansın var kaçak olarak. ilk etapta dilini geliştirene kadar türklerin yanında çalışırsın kebapçılarda falan ki muhtemelen orada da sömürürler seni tabi iyi birini bulup düzgün şartlarda çalışma şansında var.
kardeş karar senin ingilizce seviyene, maddi durumuna, isteklerine göre bir tercih yapacaksın dil öğrenimi için merak etme neresi olursa olsun bir pişmanlıkla döneceğini düşünmüyorum kurs bitiminde
elbette güzel anıların yanında yaşayacağın zorluklarla gelen kötü hatıralarda olacaktır ama dediğim gibi sonuç olarak "lanet olsun ne işim vardı benim burada" demeyeceğini düşünüyorum
2007-04-12 (17:30)
nofrost
Bay
nofrost
Türkiye, İzmir
Ege Üniversitesi
Avusturalya vizesi için 3 aydır hesapta bekleyen belli miktar paranın olması gerekiyor.
ancak bu paranın ille sizin hesabınızda olmasına gerek yok.bir tanıdığınızın,akrabanızın,eşinizin dostunuzn hesabındaki parayı da göstermeniz kafi olacaktır.
üstelik bir kaç kişinin hesabındaki toplam tutarın bu kadarı bulması bile kabul edilir.

bunun dışında

Alıntı:
ıngılterede bazı yerlerde konaklama ve kurs ucretı 10mılyar kadar ama avustralya cok daha pahalı ve vızesıde cok uzun.senın deıgın gıım ya nı 20bın ytl falanmı tutar dıosunuz.

avusturalya ingiltereden kesinlikle daha ucuz.bu bilgiyi neye göre söylüyorsun bilmiyorum ama ingiltere dünyanın belki de en pahalı ülkesi.orada öğrenci okutan ana babaların beli bükülüyor haberiniz yok.
üstelik ingilterede kaçak çalışmak kesinlikle mümkün değil.çalışma iznini ise 1-2 aydan evvel almanız mümkün değil.

oysa avusturalyada öğrenci iken yasal olarak çalışabilirsiniz.maaşlar ise saat ücreti min 12 dolardan başlar.

kesinlikle avusturalya ingiltereden daha avantajlıdır
2007-04-12 (22:19)
Belgarion
Bay
Belgarion
Türkiye, İstanbul
Mimar Sinan Üniversitesi
evet vize için kendine sponsorda gösterebilirsin ama 3 ay şartı yine de geçerli ne yazık ki ve bir akrabalık ilişkisi olursa işin kolaylaşır
Ücretsiz Kayıt Ol