Zamanın gizemi konusunda açtığım daha önceki başlıklarıma bir yenisini daha ekliyorum arkadaşlar. Daha öncekilerden zevk alan arkadaşların bu başlığa da aynı ilgiyi göstereceğine eminim.
Arkadaşlar,her fizikçi hatta bilimle biraz yakından alakası olan hemen herkes zamanın hız karşısında bükülmeye uğradığını ve bu konuyla alakalı olarak şu ünlü ikizler paradoksunu bilir. Bilmeyenler için ben yine de kısaca özetleyim : dünya üzerindeki ikiz kardeşlerden birisi dünya üzerinde duruyor ve diğeri ışık hızına yakın hareket eden bir rokete binip uzayda bu hızla bir müddet yolculuk yapıyor. yolculuk bitip dünyaya döndüğünde ikizini kendisinden bir hayli yaşlı buluyor. Buna sebep olan şey, zamanın yüksek hızlar karşısında görece yavaşlamasıdır. Bu olayda ki paradoks eğer mutlak hız yoksa(ki einsten amcam böyle söylüyor) roketteki kardeşin hareketini referans seçersek bu defa aynı hız dünyadaki kardeş için geçerli olmuyor mu? bu durumda dünyadaki kardeş için zaman yavaşlamış olmayacak mı? nasıl oluyor da ikisinin de birbirine göre büyüklük olarak aynı hızları varken olan bir tanesine oluyor? Evet ikizler paradoksu bundan ibaret.Bu paradoksun çözümüni bir çok yerde hatta modern fizik kitaplarında bile bulabilirsiniz. Fakat bana göre bu çözümün içinde de yine bir ikilem yaşanıyor... Şimdilik sadece bu durumu salt düşüncelerimizle tartışmak istiyor ve doğru cevaba yönelik benim paradoksumu diğer bir başlıkta vereceğimi sizlere iletmek istiyorum arkadaşlar

Hadi bakalım beyin fırtınasına...