daha çocukken önümüze çıkan il yol ayrımında,arkadaşımızı yada düşmanımızı seçmeye zorlanırız.İlk gençlik çağlarında sigara içip içmeyeceğimle ilgili olan yol ayrımı çıkar karşımıza.Yetişkin bir insan oldugumuzda hangi mesleği seçecegimiz konusunda yada hangi kişinin eşimiz olacagı konusunda bir karar durumunda kalırız.yol seçimi birbiri ardına dizili olan domino taşları gibi aslında.dokunacagımız ilk taş tıpkı sectiğimiz yolda bizi bekleyen bir dizi deneyimler yada sonuclar gibi diğerlerini harekete gecirir.bu eylemlerimizin mutlaka sonuclarıyla da karşılaşacagımızı gösteren en büyük ders olacaktır bizim için. demekki işin sırrı o seçimi yapmadan önce sonucta nelerle karşılaşacagımızı iyice hesap etmekte gizlidir...
şimdi sizi kendinizle baş başa bırakıyorumne gibi secimler ne gibi yol ayrımları yaşadınız.size kattıkları nelerdi.çok şeylermi aldı götürdü hayatınızdan yoksa birçok şeymi kattı yaşantınıza..
lise 1 deyken osmaniyede yatılı kalıyordum o zaman adanaya gelip gelmemek benm için büyük bi yol ayrımıydı sanırım...
ortason bitmişti..Lise telaşı sardı..Zaten o 3 seneyide..zor bela bitirdim.Oks mi neydi ondan da bişi cıkmadı..Düz veya meslek lisesini seçicektim..Düze gitsem bi halt olamam die düsünüyordum.Meslekte hiç olmazsa bir zanaat öğrenerim.Bİlgisayar,eletronik,elektirk.makine resim.torna,makine.salladım hepsini..hangisine puanım yeterse..mAkine ressamlığı tuttu..nasıl bi yer,ne iş yapar bilmiodum.Kazandıktan sonra anladım..çizimci olcaz..Benim yol ayrımım burada başladı..Acemice oldu ama düsününce ii yaptığımı anladım....Meslek lİSesini diiilde düz'ü seçseydim su anki gibi cebimde para,rahat,istediğini yapan biri olamazdım..
kOnuyLa ne kadar alakalı oldu bilmiom ama bunları yazasım geldi..saolasın datronx abi..
öss sınavına....her zaman tıp ıstedım,,,puan dusuk geldı,,,tıp gelmıyodu ,,benım nıyetım bı kez daha hazırlanmakdı(ilk sene de olunca),,,tercıh yapmayacakdım,,dusunuyorum tabı tercıh etsem mı etmesem mı,,aıle cevre ve hocalar dıyor yaz gıtsın muhendıslık,,neyse dusundum dedım bı sene kım ugrasacak yaz muhendıslık gıtsın....yazdık geldı elektrık elektronık muhendıslıgı,,,,sonuclar acıklandıkdan sonra dusundum yazmasamıydım keske bır sene daha beklesemıydım ???,,,megerse ne kadar cok tıp ıstedıgımı müh.lik okurken anlamaya basladım,,3 sene bitcek sımdı ,,,,ama ıstemeden okula gıdıyosun,, ıstemeden derslere calısıyorsun,ıskence gıbı gecıyor gunler okurken okulda,,,ve sevmedıgım meslekı yapacam...
cok seyler goturdu..ısteksız tembel bırı halıne geldım..
boyle bı yol ayrımından gecdık ....
aklının fikrinin gezmekte olduğuna bakılırsa ailenin yanında kalman isabet olmuş
anadolu teknik lisesimi ne wardı benim zamanımda;kazanmıştım gitmedim.
ortalamam 3 alanada yeterken ne alaka ise sayısalı seçtim lisede.
bursa dışından tercih yapmam derken. ilk 2 tercihim bursa dışı oldu.
askere gidicem diye düşünürken yükseğe başladım. şimdi 7-8 kilo fazlası olan besili bi mühendisim.

çilekli dondurma mı kakaolu muu
çok zor

ikisinin de tadı keskin aynı anda yenmiyo o yüzdem tercih yapmam gerekiyor hepp
yaz gelmesin istiyorum
off of
birini alınca diğeri küsüyo sanki

"çiğdem84" demiş ki:
çilekli dondurma mı kakaolu muu
çok zor

ikisinin de tadı keskin aynı anda yenmiyo o yüzdem tercih yapmam gerekiyor hepp
yaz gelmesin istiyorum
off of
birini alınca diğeri küsüyo sanki

amaaan çiğdemseksendört ne kadar yüzeyselsin

ne kadar
alla alla sananeki raffet
tüm günümü etkiliyor bu seçim canım sıkılıyorrr
hayatımızı anlattık biz orda biraz duyarlı ol.
hem dondurmayı bulan var bulamayan var. ille yiceksen limonlu al kurtul seçim yapmaktan